ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.: Πραγματοποιήθηκε η εικαστική έκθεση «ΊΣΟ-ΚΡΑΤΗΜΑ» στις Πρέσπες

Η εικαστική έκθεση της Κωνσταντίνας Καρρά με τίτλο: «ΊΣΟ-ΚΡΑΤΗΜΑ» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Κέντρο Πληροφόρησης Πύλης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) από 25 έως 27 Αυγούστου.

Πηγή έμπνευσης της εικαστικής αναζήτησης της δημιουργού αποτέλεσε το δάσος υπερ-αιωνόβιων αρκεύθων Αγίου Γεωργίου Ψαράδων, το οποίο αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό δάσος αρκεύθου στην Ελλάδα και το μοναδικό που ξεπερνά, πιθανότατα, σε ηλικία τα 500 έτη.

Μέσα από 24 έργα η καλλιτέχνης προσπάθησε να αναδείξει τη σπουδαιότητα και την ανάγκη προστασίας ενός τόπου με φυσική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Η έκθεση περιλάμβανε επιπλέον 13 έργα, πολυδιάστατης καλλιτεχνικής νοοτροπίας, συνοδευόμενα από ήχους της φύσης και εμπνευσμένα από τα ταξίδια της δημιουργού στα δασικά συμπλέγματα της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας.

Την έκθεση επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φλώρινας κα Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη, ο πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, εκπρόσωποι του Δήμου Πρεσπών καθώς και πολλοί φιλότεχνοι επισκέπτες.

Η δημιουργός κ. Κωνσταντίνα Καρρά ευχαριστεί τον ΟΦΥΠΕΚΑ για τη φιλοξενία της έκθεσης στον χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Πύλης Πρεσπών. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδος με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προστατευόμενα είδη χλωρίδας.

 

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ