ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Εντός του Οκτωβρίου η πρόσκληση για τον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ – Τον Μάρτιο οι εξετάσεις

η εκδίκασή τους από το ΑΣΕΠ και, εν τέλει, η έκδοση των οριστικών πινάκων διαρκεί από 1 έως 2 χρόνια, χωρίς να συνυπολογίζονται τυχόν δικαστικές προσφυγές. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι εκκρεμούν 33.000 προσλήψεις από προηγούμενα έτη, ακόμα και προ του 2020. Με την καθιέρωση της νέας διαδικασίας προσλήψεων αναμένεται η χρονική διάρκεια να μειωθεί πάνω από το μισό με προφανές άμεσο όφελος τόσο για τους υποψηφίους όσο και για τους φορείς διορισμού. Ο κ. Βορίδης εκτίμησε πρόσφατα ότι οι επιτυχόντες θα πιάσουν δουλειά εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 δηλαδή λίγους μήνες μετά τον διαγωνισμό.

 

Με το νέο σύστημα γίνεται μετάβαση από ένα σύστημα προσλήψεων με σχεδόν αποκλειστική έμφαση στα τυπικά προσόντα σε ένα σύστημα διαγωνιστικών διαδικασιών που εξετάζουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εργασιακή αποτελεσματικότητα των διαγωνιζομένων.

 

Τα τελευταία χρόνια, το 95-99% των θέσεων τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο καλύπτονται με τη διαδικασία της μοριοδότησης και μόλις 1-5% με γραπτό διαγωνισμό ή με συνεντεύξεις (ειδικό επιστημονικό προσωπικό).

 

Υπενθυμίζεται ότι ο γραπτός διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο στάδια: Την εξέταση γνώσεων και την δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, με την βαθμολογία να έχει τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας (50% το καθένα). Η εξέταση γνώσεων περιλαμβάνει την αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και γνώσεων που συνδέονται με τη φύση των συγκεκριμένων κλάδων των προκηρυσσόμενων θέσεων. Η δοκιμασία αξιολογεί, ιδίως, δεξιότητες γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας. Οι εξετάσεις διενεργούνται με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice) και με ανάπτυξη κειμένου. Για θέσεις ΕΕΠ απαιτείται, εκτός των άλλων και ατομική δομημένη συνέντευξη στην οποία κρίνονται η καταλληλότητα των υποψηφίων για την άσκηση των καθηκόντων της συγκεκριμένης θέσης, καθώς και η επικοινωνιακή τους ικανότητα.

 

Τα θέματα του γραπτού διαγωνισμού καθορίζονται ή εγκρίνονται από την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού και μεταδίδονται ταυτόχρονα σε όλα τα εξεταστικά κέντρα με σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιείται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Απ.Μ.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ