Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πώς θα φτάσει το γρήγορο Iντερνετ σε όλη την Ελλάδα

Όλα τα ελληνικά νοικοκυριά θα έχουν Ιnternet υψηλής ταχύτητας, ακόμα και σε περιοχές απομακρυσμένες, χωρίς οικονομικό ενδιαφέρον για τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Επιτροπή Κωνσταντίνος Μασσέλος, η ΕΕΤΤ θα προχωρήσει πολύ σύντομα στη διενέργεια διαβούλευσης, για την αναμόρφωση του περιεχομένου της καθολικής υπηρεσίας και την ένταξη της ευρυζωνικότητας σε αυτό.

«Προβλέπεται, έτσι κι αλλιώς, από το ν.4727 κάτι τέτοιο και πρέπει να εξετάσουμε ποιο είναι το επίπεδο ταχύτητας που θα συμπεριληφθεί στην καθολική υπηρεσία για την ευρυζωνικότητα και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να υπάρχει και κινητή ευρυζωνικότητα στο πακέτο της καθολικής υπηρεσίας», είπε μιλώντας στη Βουλή κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων του 2019.

Ειδικότερα από τη διαβούλευση θα προκύψει το είδος της σύνδεσης (π.χ. ελάχιστη ταχύτητα κ.λπ.) που θα ικανοποιεί το νέο πακέτο υπηρεσιών καθολικής υπηρεσίας, ώστε πολίτες περιοχών που βρίσκονται «αποκλεισμένοι» να μπορούν να έχουν σύνδεση μέσα από την τηλεφωνική τους σύνδεση και όχι από το κινητό.

Η Καθολική Υπηρεσία είναι το ελάχιστο σύνολο υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται σε όλους τους χρήστες, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική θέση τους, και σε προσιτή τιμή.

Περιλαμβάνει την παροχή:

  • Σταθερής τηλεφωνίας η οποία υποστηρίζει επιπλέον υπηρεσίες fax και χαμηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
  • Ενιαίου τηλεφωνικού καταλόγου και σχετικής υπηρεσίας πληροφοριών καταλόγου.
  • Κοινόχρηστων τηλεφώνων.
  • Ειδικών ρυθμίσεων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο δεν αποτελεί περιεχόμενο της Καθολικής Υπηρεσίας. Η ΕΕΤΤ έχει αρμοδιότητα να ορίζει την εταιρεία που οφείλει να παρέχει την Καθολική Υπηρεσία, με βάση τις αρχές της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας και της αμεροληψίας. Σήμερα, υπόχρεη εταιρεία παροχής της Καθολικής Υπηρεσίας είναι ο ΟΤΕΟΤΕ -0,30%.

Το 2021 χρονιά των δικτύων 5ης γενιάς και οπτικών ινών

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ Κ. Μασσέλο, το 2021 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την ανάπτυξη των δύο σημαντικότερων τεχνολογιών δικτύων στη χώρα, δηλαδή, τα δίκτυα 5ης γενιάς και τα δίκτυα των οπτικών ινών. «Στα δίκτυα 5ης γενιάς, ολοκληρώθηκε η διαδικασία διάθεσης του φάσματος. Άρα, ξεκινάει η ανάπτυξη των δικτύων και η ανάπτυξη και η διάθεση των πρώτων υπηρεσιών. Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση, πάλι στον τομέα της αδειοδότησης των κεραιών, με έμφαση στις μικρές κυψέλες, στα small cells» είπε χαρακτηριστικά.

Στον τομέα της ανάπτυξης των δικτύων των οπτικών ινών, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ αναμένει επιτάχυνση στην ανάπτυξη μέσα στο 2021. «Υπάρχει το έργο Ultrafast Broadband, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο θα προχωρήσει σύντομα και μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο, νομίζω ότι πρέπει να συζητήσουμε ένα σχέδιο μετάβασης της χώρας από το δίκτυο του χαλκού στο δίκτυο των οπτικών ινών. Το copper switch off (έξοδος από τον χαλκό) είναι μια πολιτική που -έτσι κι αλλιώς- συζητείται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Είναι σωστός ο χρόνος να συζητήσουμε κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι υπάρχουν ευκαιρίες, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ευρώπη, που υποστηρίζει δράσεις ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακών δικτύων» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πανδημία, σημείωσε ότι εκ των πραγμάτων, δημιούργησε περισσότερες ανάγκες συνδεσιμότητας με δίκτυα υψηλότερων ταχυτήτων και επίσης δεν πρέπει να παραβλέψουμε τη διάσταση των πράσινων τεχνολογιών, δεδομένου ότι το δίκτυο του χαλκού είναι ενεργοβόρο, ενώ το δίκτυο των οπτικών ινών είναι ένα πιο πράσινο δίκτυο.

«Άρα, αυτά είναι θέματα που θα μας απασχολήσουν, πρέπει να μας απασχολήσουν, το 2021. Η ΕΕΤΤ, στην κατεύθυνση αυτή, επεξεργάζεται και αναπτύσσει το νέο βασικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τις χονδρικές αγορές τοπικής και κεντρικής πρόσβασης σε σταθερή θέση, την ανάλυση αγοράς».

Ξεκαθάρισε ότι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων δεν επιβάλλει ανώτατα όρια τιμών είτε σε σταθερή είτε στην κινητή είτε στις συνδυαστικές προσφορές. «Πολύ περισσότερο στην κινητή, η αγορά της κινητής είναι μια ελεύθερη αγορά, δεν υπόκειται σε ρύθμιση. Σε ρύθμιση υπόκειται η αγορά της σταθερής, αλλά και εκεί δεν ρυθμίζουμε ανώτατα όρια τιμών. Επιβάλλουμε στον δεσπόζοντα Πάροχο μία σειρά από μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι διατηρείται ο ανταγωνισμός. Άρα, τιμές δεν καθορίζουμε στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Οι τιμές διαμορφώνονται από το επίπεδο του ανταγωνισμού στην αγορά, το οποίο προσπαθούμε να το κρατάμε σε ένα καλό επίπεδο, είτε με τις ρυθμιστικές παρεμβάσεις εκ των προτέρων είτε εφαρμόζοντας το δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού, όταν έχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες και επιβάλλοντας πρόστιμα. Αυτά είναι τα εργαλεία τα οποία έχει η ΕΕΤΤ στη διάθεσή της για το θέμα των τιμών. Άρα, καλό επίπεδο ανταγωνισμού είναι το ζητούμενο, για να πετύχουμε καλύτερες τιμές», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ