AKOΥΣΤΕ ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΤΑΞΙ

Κατηγορίες

ΓΡΙΔΑΣ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή έρευνα για τον κορωνοϊό στο “Παπανικολάου”

Την  θεραπεία του κορωνοϊού με car-t λεμφοκύτταρα, ερευνούν οι επιστήμονες του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για κύτταρα που αποτελούν  την φυσική άμυνα του οργανισμού  και επιτίθενται στις λοιμώξεις. Σύμφωνα με ρεπορταζ της ΕΡΤ3, στόχος των επιστημόνων, σε πρώτη φάση,  είναι να βρεθούν οι ασθενείς που θα νοσήσουν βαριά από τον ιό. Στη συνέχεια θα τους δοθεί μία έτοιμη άμυνα από λεμφοκύτταρα που θα τους επιτρέψει να αναρρώσουν γρήγορα.

H νέα μελέτη, βάσει της οποίας η λοίμωξη μπορεί να περιοριστεί με τα υπάρχοντα φάρμακα, δίνει ελπίδες για ταχεία ίαση στους ασθενείς με covid και κυρίως σε όσους έχουν γενετική  προδιάθεση της υπερενεργοποίησης του συμπληρώματος  ενός φυσικού  συστήματος  που υπάρχει στον οργανισμό μας και καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Η συγκεκριμένη θεραπεία  χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα σε αιματολογικές παθήσεις,  για τις οποίες υπάρχει ένδειξη, και έχει πρόσφατα χρησιμοποιηθεί και στους ασθενείς με COVID-19.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ3, η κλινική μελέτη έγινε σε 30 ασθενείς και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά. Εκτιμάται δε, ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην κατανόηση της σοβαρότητας της λοίμωξης και πιθανώς και στον σχεδιασμό περαιτέρω κλινικών μελετών.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3:

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΔΕΥΑΓ
ΚΑΛΗΡΑΧΗ
ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
αγγελια λεβητας
ΤΑΞΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Follow Us

 
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015