Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

225.680 ευρώ από την ΠΕ Κοζάνης για τη χρηματοδότηση της Α’ φάσης μελετών κατασκευής του φράγματος στην Κοινότητα Λιβαδερού

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια εισηγήθηκε την υποβολή πρότασης έργων στο ΕΑΠ 2017-2021 για το έργο με τίτλο: «Μελέτη για την κατασκευή φράγματος στη θέση Αμάρ Μπέη στην Κοινότητα Λιβαδερού του Δήμου Σερβίων (Α’ Φάση)» προϋπολογισμού 225.679,76€ κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023.

Μετά από χρόνιο αίτημα των πολιτών στην κοινότητα Λιβαδερού,  ξεκινάει η μελέτη ενός σημαντικού έργου για την περιοχή που αποσκοπεί στην βελτίωση των συνθηκών άρδευσης, στην αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με προσέλκυση νέων αγροτών στην περιοχή.

Η οριστικοποίηση της θέσης κατασκευής του φράγματος έγινε κατόπιν συνέλευσης, ενημέρωσης και απόφασης των κατοίκων του Λιβαδερού και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων. Η περιοχή Αμάρ Μπέη παρέχει τη δυνατότητα κατασκευής μικρών φραγμάτων λόγω μορφολογίας του εδάφους και μπορεί να πραγματοποιηθεί η άρδευση με κατάκλιση. Μέρος του έργου αποτελεί και η κατασκευή δρόμου 4 χλμ που θα συνδέει το φράγμα με τον οικισμό του Λιβαδερού και θα συμβάλει στην ασφαλή πρόσβαση προς το φράγμα Λιβαδερού αλλά και στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής. Οι μελέτες της Α’ φάσης θα υλοποιηθούν από την ΑΝΚΟ.

Αν και κάτοικοι του Λιβαδερού ασχολούνται  επί το πλείστον με τον πρωτογενή τομέα δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα συλλογικό αρδευτικό έργο στην περιοχή και η εκμετάλλευση του αγροκτήματος πραγματοποιείται με ξηρικές καλλιέργειες.

Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η δημιουργία  υποδομών για την πρωτογενή παραγωγή, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης της γεωργίας στην περιοχή και ενασχόλησης των νέων με τον κλάδο.

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ