Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
INTERACTIVE
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Προβλήματα υγείας που επιδεινώνονται τον χειμώνα και πως θα τα αντιμετωπίσετε

Woman feels badly ill sneezing. Girl in scarf hold tea mug and tissue. Cold and flu remedies. Runny nose and other symptoms of cold. Remedies should help beat cold fast. Tips how to get rid of cold

Ακόμη και αν ανήκετε στους λάτρεις του χειμώνα, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πιο επιβαρυντικός για την υγεία.Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν, ο κίνδυνος εμφάνισης διαφόρων προβλημάτων υγείας αυξάνεται.

Δείτε ποια είναι και πώς θα τα αντιμετωπίσετε:

Κρυολόγημα και γρίπη

Ο χειμώνας είναι η εποχή της γρίπης, επειδή ο ιός της γρίπης εξαπλώνεται ευκολότερα μέσω του ψυχρού και ξηρού αέρα. Το αντιγριπικό εμβόλιο και η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσετε τις πιθανότητες να προσβληθείτε από τον ιό. Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε την υγεία του ανοσοποιητικού σας μέσω της υγιεινής διατροφής και της άσκησης.

Ξηροδερμία

Το ξηρό δέρμα που ξεφλουδίζει και η φαγούρα είναι κοινά συμπτώματα κατά τους χειμερινούς μήνες. Συχνά τα προϊόντα ενυδάτωσης δεν αρκούν για τη θεραπεία της ξηροδερμίας γι’ αυτό πρέπει να λαμβάνετε επιπλέον μέτρα. Οι δερματολόγοι συστήνουν την κατανάλωση τροφών με καλά λιπαρά, όπως καρύδια, ελαιόλαδο και αβοκάντο και τη μείωση της κατανάλωσης υγρών που προκαλούν αφυδάτωση, όπως ο καφές και το αλκοόλ.

Έμφραγμα

Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει συσχέτιση μεταξύ του ψυχρού καιρού και του υψηλότερου κινδύνου εμφραγμάτων. Η σύνδεση αποδίδεται στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, καθώς το σώμα προσπαθεί να διατηρήσει τη θερμότητα και την ενέργεια. Αυτό επιβαρύνει την καρδιά των ευάλωτων ατόμων. Εκτός από τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας, η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας συστήνει στους ανθρώπους να γνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια του εμφράγματος, να γνωρίζουν να εκτελούν καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR) και να αποφεύγουν απαιτητικές σωματικές δραστηριότητες.

Προβλήματα διάθεσης

Λόγω της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής, κάποιοι άνθρωποι αναπτύσσουν προβλήματα διάθεσης ή διαπιστώνουν ότι τα συμπτώματα κατάθλιψης επιδεινώνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε αυτά περιλαμβάνονται η παραμονή στο κρεβάτι για μεγάλες περιόδους, η απώλεια της όρεξης, η πρόσληψη βάρους, η κόπωση και η απώλεια ενδιαφέροντος για πολλές δραστηριότητες. Προσπαθήστε να μένετε στο ηλιακό φως όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς έτσι αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης και μελατονίνης. Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα διάθεσης, συμβουλευτείτε ειδικό ψυχικής υγείας.

Πόνοι αρθρίτιδας

Ο χειμώνας επιδεινώνει τους πόνους της αρθρίτιδας. Αιτίες είναι το ψύχος, η υγρασία και οι αλλαγές στη βαρομετρική πίεση. Για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, είναι σημαντικό να φοράτε πολλά ρούχα για να «παγιδεύεται» η θερμότητα. Είναι επίσης απαραίτητο να φοράτε κασκόλ, γάντια, σκούφο και χοντρές κάλτσες όταν είστε εκτός σπιτιού. Η ήπια σωματική δραστηριότητα είναι χρήσιμη για τους πάσχοντες από αρθρίτιδα.

Πηγή: Medical Daily

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ