Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Γρεβενών, με αφορμή την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών περί καταργήσεως του Πανεπιστημίου και Σχολών Τ.Ε.Ι.  Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησε  στη συνεδρίαση της 5ης Ιουλίου 2010  στην έκδοση  του παρακάτω ψηφίσματος:  

 

 

 

 

 

 

«Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προτίθεται μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα να διαμορφώσει και να καταθέσει προς διαβούλευση τις προτάσεις του για το συνολικό πλαίσιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

            Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν το φως της δημοσιότητας, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της πρότασης του Υπουργείου και της διαβούλευσης, θα τεθεί θέμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων διαφόρων Ιδρυμάτων, Σχολών και Τμημάτων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας.

             Τα ίδια δημοσιεύματα, κάνουν λόγο για κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και απορρόφηση των τμημάτων του από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων. Αυτό, εύλογα σημαίνει, ότι μια ευαίσθητη και υποβαθμισμένη οικονομικά ακριτική περιοχή, όπως η Δυτική Μακεδονία, θα χάσει ένα βασικό πυλώνα της πνευματικής και οικονομικής της ανάπτυξης.

            Σε μια περίοδο,  που το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επιδιώκει την ίδρυση νέων βιώσιμων Τμημάτων ΤΕΙ, η προώθηση ενός τέτοιου σχεδίου, θα είναι η ταφόπλακα του συλλογικού μας οράματος, για την περαιτέρω ανάπτυξη του

             Υπό την απειλή υλοποίησης λοιπόν αυτού του σχεδίου, αλλά και σε κάθε περίπτωση, πριν είναι αργά, πρέπει κι εμείς ως Νομαρχιακό Συμβούλιο Γρεβενών να ενώσουμε τη φωνή μας με άλλους φορείς και να δηλώσουμε κατηγορηματικά, ότι δε θα ανεχτούμε καμία πράξη και ενέργεια, που θα αλλοιώνει επί τα χείρω, τη σημερινή λειτουργία και δομή του Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ.

Παράλληλα με την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, εγκρίνουμε τη συμμετοχή και εκπροσώπηση της Ν.Α. Γρεβενών, στο συντονιστικό όργανο που θα δημιουργηθεί με τη συμμετοχή και των υπολοίπων Ν.Α. και λοιπών φορέων της περιφέρειας μας, ώστε να  παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα και να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες δράσεις, με σκοπό την απάλειψη του  κινδύνου, τη διασφάλιση τη συνέχισης της λειτουργίας του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, αλλά και τη διεκδίκηση της εκπαιδευτικής και λειτουργικής αναβάθμισής τους».

 

 

O πρόεδρος του Ν.Σ.

                                                                                      

                                                                                         Γρεβενών

 

                                                                                         Ανδρέας Τόσκας

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ