Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Φάρμακα μετρητοίς και από τα φαρμακεία των Γρεβενών

Ταλαιπωρία για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ. Στα Γρεβενά για 10η  σήμερα ημέρα τα φαρμακεία της πόλεως διαθέτουν φάρμακα στους ασφαλισμένους μόνο μετρητοίς.

Πως έχει το ρεπορτάζ σε όλη τη χώρα:

Μεγαλώνει η ταλαιπωρία για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο ένας φαρμακευτικός σύλλογος μετά τον άλλον διακόπτουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων. Από σήμερα στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν τα φαρμακεία σε Κέρκυρα και Κοζάνη, ενώ μεθαύριο Τετάρτη 22/8 τη σκυτάλη παίρνουν τα φαρμακεία της Ροδόπης.

Αυτό σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται τοις μετρητοίς τα φάρμακά τους σε 14 νομούς της χώρας, αφού οι φαρμακοποιοί σε Εύβοια και Φλώρινα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 10 Αυγούστου, ενώ από τις 16/8 σταμάτησαν την πίστωση και οι συνάδελφοί τους σε Γρεβενά, Κυκλάδες, Κρήτη (Λασίθι, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο), Μαγνησία, Κορινθία και Αργολίδα.

Κρίσιμη θεωρείται η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το ερχόμενο Σάββατο 25/8, όπου δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση για γενίκευση των κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. Ηδη πέντε φαρμακευτικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής και Κιλκίς) έχουν ανακοινώσει πως θα προτείνουν την πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, καθώς τα φαρμακεία βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος.

Με πίστωση
Κάτι αντίστοιχο θα προτείνουν και οι φαρμακοποιοί της Λέσβου, που προς το παρόν και μέχρι να πάρει απόφαση ο ΠΦΣ συνεχίζουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων. «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αποπληρωμή του Μαΐου και του Ιουνίου. Ζητάμε γραπτές δεσμεύσεις για την αποπληρωμή σε συγκεκριμένες ημερομηνίες των συνταγών του Ιουλίου, που αντιστοιχούν σε 300 εκατ. ευρώ», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου και αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Απ. Βαλτάς. Οπως ο ίδιος προσθέτει, η καθυστέρηση των αποπληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ αγγίζει πια τις 90 ημέρες, κάτι που δεν αντέχει οικονομικά κανένα φαρμακείο.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Αν. Λυκουρέντζος έχει απευθύνει αυστηρή σύσταση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, ξεκαθαρίζοντας πως δεν εκβιάζεται και πως θα εφαρμόσει «με αυστηρότητα και επιμέλεια» όλα τα νομικά όπλα που έχει στη διάθεσή του.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τις αρχές του Σεπτέμβρη και οι γιατροί. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη για να αποφασίσει ενδεχόμενες κινητοποιήσεις από 1/9 «εάν δεν υπάρξει έως τότε σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των παλαιοτέρων χρωστούμενων και τη διαδικασία αποπληρωμής κάθε μήνα λειτουργίας των συμβεβλημένων ιατρών».

Μέχρι τις 3/9 έχει δώσει χρόνο στο υπουργείο Υγείας και η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), ώστε να αποπληρωθούν όλες οι οφειλές από επισκέψεις και πράξεις σε κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς μέχρι τον Ιούνιο 2012, προκειμένου να μην κατέλθει σε κινητοποιήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ