Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Το σχέδιο για τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ – ΤΕΙ παρουσίασε χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος – Τι θα γίνει με το ΤΕΙ Γρεβενών;

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα γενικά κριτήρια πάνω στα οποία θα γίνουν οι συγχωνεύσεις, γνωστοποίησε το χρονοδιάγραμμα για τις τελικές αποφάσεις και ζήτησε από τους πρυτάνεις να στείλουν άμεσα τις προτάσεις τους για τον εσωτερικό εξορθολογισμό των ανώτατων ιδρυμάτων. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ξεκινά κύκλο συναντήσεων με κάθε πρύτανη ΑΕΙ και πρόεδρο ΤΕΙ ξεχωριστά, προκειμένου να εξετάσει τις ιδιαιτερότητες του κάθε ιδρύματος.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα ότι θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν περί τα 150 τμήματα, είπε πως δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. «Δεν έχει προαποφαστιστεί ποια τμήματα και σε ποια ιδρύματα θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν», είπε στους πρυτάνεις.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι συγχωνεύσεις θα σχετίζονται, με το κατά πόσο συνδέεται ένα γνωστικό αντικείμενο με τις αναπτυξιακές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, με την απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, την αναλογία φοιτητών/διδασκόντων κ.λπ. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, εντός των επομένων ημερών το υπουργείο Παιδείας θα γνωστοποιήσει τα γενικά κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνουν οι συγχωνεύσεις.

Μόλις αποσταλούν και οι προτάσεις πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ, θα συνδιαμορφωθεί η τελική εισήγηση η οποία θα δοθεί έως τις αρχές Ιανουαρίου στην Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Η ΑΔΙΠ, με τη σειρά της, αφού μελετήσει τα στοιχεία, θα κάνει την πρόταση έως τον Φεβρουάριο για το ποια τμήματα θα συμπεριληφθούν στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο.

Ο υπ. Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση των πρυτάνεων, ανέφερε ότι οι συγχωνεύσεις τμημάτων δεν θα φέρουν και μείωση των εισακτέων.

«Η αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη γιατί η διάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης είχε γίνει με πελατειακά κριτήρια», φέρεται να δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Από την πλευρά τους, οι πρυτάνεις τόνισαν ότι είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης του «χάρτη» της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά προσέθεσαν ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό. «Ο εξορθολογισμός πρέπει να γίνει με ηρεμία και χωρίς βιασύνη», δήλωσε ο προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων και πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Ν. Παναγιωτάκης.

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ