Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς επισκέφθηκε ο Βουλευτής Γρεβενών κ.Τιμολέων Κοψαχείλης

Το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Ιουλίου, ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, επισκέφτηκε το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς, όπου συναντήθηκε με την Ευαγγελία Τσουκαλά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους συνεργάτες της.

Ενημερώθηκε για θέματα σχετικά με την πορεία διαφόρων ερευνών και ανασκαφών στην Π.Ε Γρεβενών που πραγματοποιούνται από  την ομάδα της Κας Τσουκαλά και κυρίως για την πορεία και εξέλιξη του Κέντρου Παλαιοντολογίας Μηλιάς.

Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από μια σημαντική έκπληξη, αφού η ομάδα της Κας Τσουκαλά ανακάλυψε ένα ακόμη μοναδικό παγκόσμιο εύρημα (νεογιλός χαυλιόδοντας ενός  νεογέννητου μαστόδοντα, του είδους Mammut borsoni). Σύμφωνα με τον Ολλανδό ειδικό  Ν. Μολ, αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένα τέτοιο απολίθωμα ενός τόσο νεαρού μαστόδοντα που ζούσε στην περιοχή πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια.

Την Κυριακή 29 Ιουλίου, ο κ. Κοψαχείλης υποδέχτηκε την ομάδα της Κας Τσουκαλά στο Δοτσικό Γρεβενών, όπου η συγκεκριμένη ομάδα πραγματοποίησε έρευνα και συγκέντρωσε μοναδικά απολιθώματα ασπόνδυλων ζώων που αποδεικνύουν ότι η περιοχή ήταν βυθός θάλασσας πριν από 20-23 εκατομμύρια χρόνια. Παρόμοια απολιθώματα, κοσμούν τις προθήκες του μεγαλύτερου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης. Είναι πλέον βέβαιο ότι, η Γρεβενιώτικη γη μας επιφυλάσσει και άλλα σημαντικότατα ευρήματα που θα τύχουν παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον.

Ο Βουλευτής Γρεβενών συζήτησε και με κατοίκους του Δοτσικού, τις προοπτικές ανάδειξης των ευρημάτων και τη συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης. Για τον σκοπό αυτό, αποφασίστηκε να αποσταλεί πρόσκληση στον Δρα Harzhauser Mathias, Διευθυντή του τμήματος Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του εν λόγω Μουσείου, ο οποίος μελέτησε τα απολιθώματα αυτά, να επισκεφτεί στα τέλη Αυγούστου τα Γρεβενά.

Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιουλίου, ο κ. Κοψαχείλης επισκέφτηκε την Τοπική Κοινότητα του Μεγάλου Σειρηνίου, όπου συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με τους κατοίκους. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι πολιτιστικοί Σύλλογοι Μικρού και Μεγάλου Σειρηνίου …

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ