Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τις συμβάσεις δύο έργων που αφορούν στην βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Γρεβενών, υπέγραψε ο Γιώργος Δακής.

Δύο σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα του οδικού εθνικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Γρεβενών, υπέγραψε την Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη και Κοινωνικής Συνοχής Φιλώτα Ταλίδη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κωνσταντίνου Αναγνώστου και των αναδόχων.

Ο προϋπολογισμός των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ανέρχεται στα 2.850.000 € για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και 2.030.000 € για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Τα έργα περιλαμβάνουν τις παρακάτω εργασίες:
• Χωματουργικές εργασίες: Διάνοιξη και καθαρισμός τριγωνικών ή τραπεζοειδών τάφρων, Άρσεις καταπτώσεων και ξεσκάρωμα σαθρού βραχώδους υλικού με μηχανική μόχλευση κ.τ.λ.
• Κατασκευή πλευρικών υποστηρικτικών έργων: Τοίχοι ανάσχεσης βραχόπτωσης, έργα βελτίωσης υδραυλικής προστασίας των οδών με καθαρισμό, συντήρηση ή κατασκευή νέων εγκάρσιων ή διαμηκών τεχνικών κ.τ.λ.
• Εργασίες οδοστρωσίας: Επανακατασκευή ανισόσταθμων ερεισμάτων, υποβάσεις τεχνικών κ.τ.λ.
• Εργασίες αποκατάστασης ολισθηρότητας οδοστρωμάτων με υποδομή κατασκευής αντιολισθηρών ταπήτων.
• Εργασίες τσιμεντόστρωσης σε υφιστάμενες συμβολές χωματόδρομων για τη μη εισροή εδαφικού υλικού στο οδόστρωμα της Ε.Ο.
• Εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης και ενίσχυσης πλευρικής ασφάλειας: Διαγραμμίσεις με θερμοπλασικό υλικό, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας, οριοδεικτών, χιλιομετρικών δεικτών.
• Εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού κόμβων.

Με τα έργα αυτά θα βελτιωθεί η τρωτότητα του οδικού εθνικού δικτύου σε ότι αφορά την υφή του οδοστρώματος, τις ελλείψεις της πλευρικής προστασίας, την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, τη διαμόρφωση και τον ηλεκτροφωτισμό υφιστάμενων κόμβων και τέλος την ανακατασκευή ή βελτίωση παλαιών μικρών τεχνικών έργων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων που έχουν υποστεί βλάβες.

Η προθεσμία περαίωσης των έργων είναι 15 μήνες.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα δύο έργα που σήμερα υπογράφουμε με τους αναδόχους θα βελτιώσουν την ασφάλεια, την άνεση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και των επισκεπτών. Πιστεύω για αρκετά χρόνια το εθνικό οδικό δίκτυο το οποίο εξυπηρέτησε για δεκαετίες τον τόπο μας, αναβαθμισμένο θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους μας».

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κωνσταντίνος Αναγνώστου αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των έργων υπογραμμίζοντας τα εξής: «Είναι δύο έργα που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τους εθνικούς άξονες καθώς θα εκτελεστούν εργασίες τόσο στην επιφάνεια κίνησης κυκλοφορίας όσο και τεχνικής προστασίας του εθνικού οδικού δικτύου με διαγραμμίσεις, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ