Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τα μικροσκοπικά «διαμάντια» της βρετανικής επαρχίας

Το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν αποτελείται μονάχα από το βιομηχανικό Λονδίνο και την επιβλητική Γλασκώβη. Η χώρα δεν έχει μόνο αστούς, αλλά και αγρότες και εργάτες που την βοήθησαν να φτάσει εκεί που έφτασε και κατοικούν σε μέρη ιδιαίτερα όμορφα και γραφικά που αξίζουν ένα ταξίδι εκεί.

Η βρετανική επαρχία, μπορεί να μην έχει πια κοπέλες με μακριά φορέματα όπως η Elizabeth Bennet και κυρίους με άμαξες σαν τον Mr. Darcy, όπως τους έχουμε γνωρίσει στα μυθιστορήματα της Jane Austin, αλλά ακόμα διατηρούν την ομορφιά τους και τη γαλήνια φύση τους.

Από τα όμορφα λιμάνια και τα πέτρινα αρχοντικά, μέχρι τις παραδοσιακές pub και τους φιλόξενους ξενώνες, η βρετανική επαρχία έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη και σε κάθε περίπτωση θα βρείτε ένα φλιτζάνι τσάι να σας… περιμένει.

Ακολουθούν 10 από τα πιο όμορφα βρετανικά χωριουδάκια.

Lacock
Λίγα είναι τα μέρη στην Αγγλία που ανταγωνίζονται το Lacock (στα νότια της χώρας) στον τομέα των πεπαλαιωμένων κτηρίων. Μια βόλτα στο χωριό, είναι αρκετή για να σας κάνει να πιστέψετε ότι με κάποιο μαγικό τρόπο ταξιδέψατε στο χρόνο και βρεθήκατε πίσω στον 19ο αιώνα.
Αυτό το «φυσικό» σκηνικό είναι που έχει κάνει το Lacock τόσο διάσημο σε τουρίστες και κινηματογραφιστές, καθώς πολλές ταινίες έχουν γυριστεί στην περιοχή. Η ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» είναι μια από τις πολλές που γυρίστηκαν στο Lacock. Καλύτερα πάντως να μην το επισκεφτείτε σε γιορτές και σαββατοκύριακα, καθώς γεμίζει από κόσμο.

Corfe Castle

Το Corfe Castle στο Dorset, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αναγνωριστεί ως το «τέλειο αγγλικό χωριό». Τα ερείπια του ομώνυμου κάστρου που καταστράφηκε μερικώς κατά τη διάρκεια του Βρετανικού Εμφύλιου, ατενίζουν το χωριό από ψηλά, ενώ ο σιδηροδρομικός σταθμός του χωριού είναι η τέλεια αναπαράσταση σταθμού του 1950. Για τους πιο ένθερμους θιασώτες του vintage, βρίσκεται σε λειτουργία μια γραμμή ατμοκίνητου τρένου προς και από το γειτονικό Swanage.

Lower Slaughter
Παρά το… περίεργο όνομά του (slaughter σημαίνει σφαγή), το Lower Slaughter είναι ένα κλασικό βρετανικό όμορφο χωριό. Οι ξύλινες γέφυρες πάνω από τα ρυάκια είναι το δημοφιλέστερο κάδρο για τις φωτογραφίες των τουριστών.
Το ποτάμι, όπου παλιά οι γυναίκες έπλεναν τα μάλλινα, σήμερα είναι το μέρος που τα μικρά παιδιά έχουν την ευκαιρία να ταΐσουν τις πάπιες τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Αν βρεθείτε στην περιοχή θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε τον Copse Hill Road, έναν από τους πιο ρομαντικούς δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας.

Plockton

Στη βορειοδυτική πλευρά της Σκωτίας, βρίσκεται το μικροσκοπικό, γραφικό χωριό Plockton, το οποίο αν και μικρό σε μέγεθος, κρύβει πολλές ομορφιές και μάλιστα διαθέτει σιδηροδρομικό σταθμό και διάδρομο προσγείωσης. Τα περισσότερα σπίτια του διατηρούνται από τον 18ο και 19ο αιώνα. Το Plockton έχει επίσης την ιδιαιτερότητα να είναι ένα από τα βορειότερα μέρη του κόσμου όπου φυτρώνουν φοίνικες.

Beddgelert
Μια δημοφιλής στάση για όσους κατευθύνονται στο εθνικό πάρκο Snowdonia, στη βόρεια Ουαλία, είναι το χωριό Beddgelert. Δυο ποτάμια ξεκινούν από τους λόφους του Snowdonia και συναντιούνται κάτω από μια πέτρινη γέφυρα στο κέντρο του χωριού.
Το χωριό έχει πλούσια ιστορία στην εξόρυξη, ενώ ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί ορυχείο της περιοχής και να περιδιαβεί στα τούνελ του που εγκαταλείφθηκαν μόλις το 1930. Παρά τους λίγους μόνιμους κατοίκους του, το Beddgelert προσφέρει πλήθος επιλογών για διαμονή, ενώ για πολλούς είναι η καλύτερη βάση για εξορμήσεις στη Βόρεια Ουαλία.

Castleton

Παρά τα πλήθη που έλκονται από τη γοητεία του Castleton, στο Derbyshir, στερώντας έτσι λίγη από τη γαλήνη του, αυτό το μέρος αξίζει να το επισκεφτείτε, όπως αξίζει και η ανάβαση στην κορυφή του βουνού Mam Tor, για την εκπληκτική θέα που προσφέρει. Η περιοχή είναι γνωστή για τα σπήλαιά της, ενώ κάποια από αυτά μπορείτε να τα εξερευνήσετε με καραβάκι.

Crovie
Στο Crovie της Σκωτίας, τα σπίτια χωρίζονται από τα τρικυμιώδη νερά του στενού κόλπου του Moray Firth από μια λεπτή λωρίδα που θυμίζει δρόμο, αλλά ουσιαστικά δεν είναι, αφού τα αυτοκίνητα δεν χωράνε να περάσουν και οι οδηγοί αναγκάζονται να παρκάρουν στη νότια πλευρά του χωριού.
Τα σπίτια άλλοτε ανήκαν σε ψαράδες της περιοχής αλλά σήμερα είναι κυρίως ξενώνες και εξοχικά σπίτια, ενώ το περίεργο με το σχεδιασμό τους, είναι ότι οι πλευρές που βλέπουν στη θάλασσα δεν έχουν παράθυρα!

St Davids

Το χωριό St Davids, δεν είναι ακριβώς χωριό, αφού τυπικά είναι η μικρότερη πόλη της Βρετανίας, τόσο σε γεωγραφικό μέγεθος, όσο και στον αριθμό των μόνιμων κατοίκων του, που ανέρχονται στους 1.800. Επισκεπτόμενοι την μικρότερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου στη δυτική Ουαλία, θα δείτε ένα πολύ όμορφο μέρος που για να το διασχίσετε απαιτούνται λίγα μόνο λεπτά, ενώ το κεντρικό κτήριο του χωριού, είναι ο καθεδρικός ναός του, γύρω από τον οποίο θα βρείτε πλήθος από τουριστικά μαγαζιά και τσαγερί.

Kettlewell
Στο δρόμο για το εθνικό πάρκο του Yorkshire Dales, θα περάσετε από πολλά γραφικά χωριά. Για την ακρίβεια στο απέραντο τοπίο των πράσινων λόφων και εκτάσεων, θα συναντήσετε ανά διαστήματα χωριουδάκια με μερικά σπίτια, ένα μπακάλικο, μια pub, μια εκκλησία και έναν ξενώνα για τους ξένους και το Kettlewell είναι ένα από αυτά. Το καλύτερο χαρακτηριστικό του Kettlewell είναι ότι δεν εμφανίζει τα φαινόμενα υπερπληρότητας που θα συναντήσετε σε γειτονικά χωριά, εξαιτίας της θέσης του που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του Wharfedale. Γι’ αυτό και είναι ιδανικός τόπος για ήσυχες βόλτες και πεζοπορικές διαδρομές στους γειτονικούς λόφους.

Tobermory

Το χωριό Tobermory που βρίσκεται στο Νησί Mull, είναι διάσημο για τις σειρές με τα πολύχρωμα σπιτάκια που απλώνονται στον παραθαλάσσιο δρόμο γύρω από το λιμάνι, ενώ πίσω από τα σπίτια, εκτείνεται ένα πλούσιο δάσος που ελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Όσοι επισκέπτονται το Tobermory τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν την ευκαιρία να καθίσουν σε ένα από τα πολυάριθμα μαγαζάκια και να χαζέψουν την συνεχή κίνηση των πλοίων στο λιμάνι.

 

clickatlife

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ