Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η…μαναβική στην υπηρεσία των πρώτων βοηθειών!

Είναι γεγονός ότι οι γιαγιάδες μας ούτε αδιάβροχες γάζες (τύπου χανσαπλάστ) είχαν, ούτε διέθεταν τις ιατρικές τουλάχιστον γνώσεις, για να ανταπεξέλθουν σε ατυχήματα έκτακτης ανάγκης.

Σε εποχές κρίσης, θυμόμαστε τα παλιά «γιατροσόφια», όχι μόνο γιατί είναι οικονομικά, αλλά κυρίως γιατί είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στο σπίτι όλων μας.

Πάρτε για παράδειγμα το κρεμμύδι. Είναι ιδανικό για να θεραπεύσει τα τοπικά εγκαύματα. Κόψτε ένα κρεμμύδι και εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο θα ανακουφιστείτε από τον πόνο.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε περίπτωση που πέσετε θύμα κάποιας …αιμοδιψούς μέλισσας ή σφήκας. (Εναλλακτικά για το τσίμπημα αυτό μπορείτε να βάλετε το γάλα από ένα φύλλο συκιάς. Το πού θα βρείτε τη συκιά είναι άλλο ζήτημα όμως).

Το πράσινο τσάι από την άλλη είναι θαυματουργό και αυτό το έχουμε πει ουκ ολίγες φορές. Ιδανικό για αποτοξίνωση του οργανισμού, η απάντηση στη μακροζωία και σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, το τσάι μπορεί επίσης να σας φανεί το ίδιο χρήσιμο όταν ξυπνήσετε το πρωί με πρησμένα μάτια. Τοποθετήστε ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι από τσάι (προσοχή μην καείτε βέβαια) στα μάτια σας και αποχαιρετίστε το πρήξιμο.

Στην περίπτωση που τα πρησμένα μάτια είναι αποτέλεσμα μιας τρελής νύχτας με πολύ αλκοόλ, η απάντηση στον πονοκέφαλο είναι το μέλι, το οποίο βοηθά να μεταβολίσει ο οργανισμός πιο γρήγορα και ανώδυνα τις ποσότητες του αλκοόλ, που αδιακρίτως καταναλώσατε σα να μην υπήρχε αύριο. Επιπλέον, το μέλι βοηθά να ανακτήσετε το χαμένο σας…κάλιο, που χάσατε λόγω του ποτού.

Τελευταία συμβουλή έκτακτης ανάγκης είναι το αντιφλεγμονώδες…αλάτι. Η καλύτερη, δοκιμασμένη πρόταση για να απαλλαγείτε από τον πονόλαιμο. Μερικές γαργάρες με αλατόνερο είναι ικανές να σας κάνουν να …κελαηδάτε πάλι σαν πουλάκι.

 

clickatlife

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ