Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σε ποια χώρα “απαγορεύεται” να χωρίσουν οι βουλευτές

Οι βουλευτές καλούνται να αποφύγουν το διαζύγιο προκειμένου να δώσουν το καλό παράδειγμα και να μην φέρουν σε δύσκολη θέση τον βασιλιά Μσουάτι Γ΄, ο οποίος μόλις πρόσφατα αρραβωνιάστηκε την μέλλουσα 14η σύζυγό του.

«Οι βουλευτές της Σουαζιλάνδης πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα και να αποτελέσουν το πρότυπο για τα παιδιά, τους μελλοντικούς ηγέτες της χώρας», είπε η πρόεδρος της Άνω Βουλής, Γκελάνε Ζουάνε.

Για το λόγο αυτό ζητείται από όσους είναι σε διάσταση ή σκέφτονται να πάρουν διαζύγιο να ματαιώσουν τα σχέδιά τους. Η “παράκληση” απευθύνεται ειδικά στις τέσσερις βουλευτίνες της Σουαζιλάνδης ενώ στους άνδρες συναδέλφους τους η Ζουάνε απηύθυνε προειδοποίηση να αποφύγουν κάθε είδους σχέση —εκτός της πολιτικής— εντός του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το διαζύγιο μπορεί να ενισχύσει τις προκαταλήψεις σε βάρος των γυναικών που ασχολούνται με την πολιτική, οι οποίες συχνά κατηγορούνται ότι λόγω της συμμετοχής τους στο δημόσιο βίο χάνουν την αξιοπρέπειά τους και οδηγούνται στο χωρισμό.

Οι παραδόσεις της Σουαζιλάνδης επιτρέπουν το διαζύγιο, όμως ο 45χρονος βασιλιάς υποστήριξε πρόσφατα πως μόνο ο θάνατος μπορεί να χωρίσει ένα ζευγάρι.

Ο Μσουάτι Γ΄ κατηγορείται από ορισμένους συμπατριώτες του ότι διάγει πολυτελή βίο την ώρα που ο λαός της χώρας υποφέρει από τη φτώχεια. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, τις οποίες μποϊκοτάρισε η αντιπολίτευση επειδή απαγορεύτηκε η συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων, ο βασιλιάς διόρισε ξανά πρωθυπουργό τον Σιμπουσίσο Μπαρνάμπας Ντλαμίνι, 71 ετών. Ο τελευταίος ασκεί την πρωθυπουργία συνεχώς από το 1996, με ένα πενταετές διάλειμμα την περίοδο 2003-’08.

 

 

enikos.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ