Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σε έξαρση η ομοφοβική βία

Σοκάρει η περιγραφή μιας νεαρής μαθήτριας για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε στον πολυσύχναστο ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου από έναν 55χρονο άνδρα, επειδή βρισκόταν αγκαλιά με τη φίλη της. Το νεαρό κορίτσι δημοσιοποίησε την καταγγελία στο Facebook. Σοκάρουν όμως και τα στοιχεία της κοινότητας Lgbtg Νέων Αθήνας.

Καταγράφουν τουλάχιστον πέντε περιστατικά ομοφοβικών επιθέσεων το μήνα, τα οποία σημειώνονται σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους του κέντρου της Αθήνας. Και να σκεφθεί κανείς ότι στην πλειονότητά τους τα περιστατικά δεν καταγγέλλονται.

Η καταγγελία

«Αν έχω την προσοχή σας για λίγα λεπτά, θέλω να μοιραστώ ένα χθεσινό γεγονός που δεν το δημοσιεύω μόνο επειδή συνέβη σε μένα, αλλά σε οποιονδήποτε κι αν είχε συμβεί, θεωρώ ότι θα ήταν καλό να μάθετε ένα τόσο ακραίο γεγονός.

Καθόμουν στον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου αγκαλιά με κάποια κοπέλα ώσπου εμφανίσθηκε ένας σωματώδης άνδρας γύρω στα 55 φωνάζοντας σε εμάς προκλητικά:

“Εξω τώρα από το σταθμό”. Αφού αρνήθηκα να βγω έξω και έπειτα του ζήτησα το λόγο, οι απαντήσεις του ήταν πολύ συγκεκριμένες: “γιατί έτσι γουστάρω, γιατί ο σταθμός είναι δικός μου, γιατί αλλιώς θα σε πάρω σηκωτή”.

Αφού είχε αρχίσει να μαζεύεται αρκετός κόσμος γύρω μας και εγώ εξακολουθούσα να αρνούμαι να φύγω, άρχισε να με πλησιάζει απειλώντας ότι θα με χτυπήσει. Αφού του είπα ότι είναι ένας ομοφοβικός ρατσιστής, οι λέξεις του έγιναν χυδαίες, σκληρές, όλο και περισσότερο απειλητικές. Αισθάνθηκα σαν να ζω μερικές δεκαετίες πίσω! Είχα διαβάσει στο σχολείο για την περίοδο της Χούντας, αλλά νόμιζα ότι είχε πέσει! Τα σώματά μας είχαν φθάσει σε απόσταση αναπνοής!

Ομολογώ ότι αισθάνθηκα τεράστιο φόβο για κάποια δευτερόλεπτα, ώσπου τον έσπρωξα προσπαθώντας να τον απομακρύνω. Τότε ξεκίνησε να με τραβάει, να με χτυπάει και να με βρίζει μπροστά σε όλο τον Ηλεκτρικό. Δεν φάνηκε στιγμή μετανιωμένος. Ακόμα και όταν ήρθε η Αστυνομία προσπάθησε να δείξει ότι είχε δίκιο που χτύπησε μια ανήλικη 17χρονη.

Ο κόσμος έδειξε αρνητική συμπεριφορά απέναντι στον κύριο που με χτύπησε. Αυτό που με φοβίζει είναι πως την επόμενη φορά ίσως να μην είμαι σε κεντρικό μέρος, ίσως να μη με βοηθήσει κανείς, ίσως να μην είμαι εγώ σ’ αυτή τη θέση αλλά κάποιος που δεν θα μιλήσει ποτέ!

Λυπάμαι ειλικρινά που πήρα μέρος σε ένα ομοφοβικό ρατσιστικό κρούσμα. Λυπάμαι ειλικρινά που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Λυπάμαι ειλικρινά για την Ελλάδα που ζω».

Οι περισσότερες ομοφοβικές επιθέσεις σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας, επισημαίνει η Νέλλη Καούνη από την κοινότητα Lgbtg Νέων της Αθήνας Colour Youth. Η ίδια αναφέρει ενδεικτικά ότι μετά την επίθεση 10 ατόμων σ’ ένα ζευγάρι γκέι στην πλατεία Βαρνάβα, που σημειώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, ακολούθησαν άλλες δύο επιθέσεις στο ίδιο σημείο, γεγονός που δείχνει ότι οι δράστες είναι κάποιοι γείτονες που εξακολουθούν ανενόχλητοι να επιτίθενται.

Συνήθως άνδρες

Τονίζει επίσης ότι «οι ομοφοβικές επιθέσεις παρουσιάζουν έξαρση. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που καταγράφουμε, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε περιστατικά το μήνα. Τα θύματα είναι συνήθως άνδρες νεαρής ηλικίας. Γυναίκες θύματα εμφανίζονται κυρίως στα τελευταία περιστατικά.

Οι επιθέσεις γίνονται σε πολυσύχναστα σημεία, σε δρόμους και πλατείες, ακόμα και σε σχολεία. Οι δράστες είναι κι αυτοί νεαρής ηλικίας, οι περισσότεροι 20-30 ετών, που πουλάνε νταηλίκι. Ορισμένες φορές φορούν μαύρες μπλούζες κι έχουν ξυρισμένα κεφάλια, παραπέμποντας σε μέλη της Χρυσής Αυγής. Δεν μπορώ όμως να πω με βεβαιότητα ότι όλοι αυτοί είναι οργανωμένοι χρυσαυγίτες…».

 

enet.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ