Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σεισμός 6,2 βαθμών τράνταξε την Κρήτη

Iσχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, το νομό Χανίων, ενώ το χτύπημα του εγκέλαδου έγινε αισθητό σε Κυκλάδες, Πελοπόννησο, ακόμη και την Αττική.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών έκαναν λόγο για μέγεθος 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με τη δόνηση να σημειώνεται περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών με εστιακό βάθος 23 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κάνει λόγο για σεισμό 6,4 βαθμών σε απόσταση 60 χλμ από τα Χανιά, ενώ ανησυχητική είναι η διάρκεια του σεισμού που υπολογίζεται κοντά στα δέκα δευτερόλεπτα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Πελοπόννησο -από τη Σπάρτη μέχρι και την Πάτρα- όπως και στην Αττική.

Σύμφωνα με το «Flashnews.gr» (με ειδήσεις από την Κρήτη) η δόνηση ήταν μεγάλης διάρκειας και έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές κυρίως από τζαμαρίες που έσπασαν στην Παλιά Πόλη των Χανίων, ενώ μαρτυρίες μιλάνε για μάρμαρα που έπεσαν από μπαλκόνια στο κέντρο.

Κρητικά μέσα αναφέρουν ότι ένας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να πηδήξει από παράθυρο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας τόνισε είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε αν ο σεισμός που καταγράφηκε είναι και ο κύριος.

«Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο, ο σεισμός επηρέασε κυρίως τη δυτική πλευρά της Κρήτης, δεν εχει καμία σχέση με πρόσφατους σεισμούς στη βόρεια και τη νότια Κρήτη» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε αν o σεισμός που καταγράφηκε στις 4.11 είναι ο κύριος σεισμός. Στις 4.34 το απόγευμα καταγράφηκε και μετασεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ.

Εντρομοι οι Κρητικοί πετάχτηκαν στους δρόμους

Εν τω μεταξύ, στην Κρήτη οι κάτοικοι είναι ανάστατοι εξαιτίας της έντασης του χτυπήματος, αλλά και της μεγάλης διάρκειας.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις ενώ όσοι βρισκόταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο.

Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά – Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο σπεύδει όχημα της Πυροσβεστικής.

Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Στην περιοχή της Κισάμου που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές ωστόσο στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ