Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η “πολυκατοικία της αγάπης” ανοίγει τις πόρτες της για άστεγες οικογένειες

Η ανθρωπιά υπάρχει ακόμα στις μέρες μας. Η εξαώροφη πολυκατοικία για τη φιλοξενία αστέγων ανοίγει τις πόρτες της και ετοιμάζεται να δεχθεί συνανθρώπους μας που βρέθηκαν χωρίς στέγη λόγω οικονομικών δυσκολιών μέσα στην κρίση.

Περίπου 70 άστεγοι θα διαμείνουν στην πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι οικογένειες με παιδιά.

Η μη κερδοσκοπική εταιρία “Ανθρώπινοι Άνθρωποι” επιπλώνει την εξαώροφη πολυκατοικία στον αριθμό 36 της οδού Μπουμπουλίνας στο κέντρο της Αθήνας. Στους χώρους της αναμένεται να φιλοξενηθούν συνολικά τουλάχιστον 15 οικογένειες αστέγων με ανήλικα παιδιά.

Οι επισκευές, που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στο κτίριο, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, μεταφορικές ξεφορτώνουν κρεβάτια, καρέκλες, τραπέζια και ηλεκτρικά ήδη για τους πρώτους “ενοίκους”, ενώ στο ισόγειο ετοιμάζονται μαγειρείο και κοινόχρηστο σαλόνι με βιβλιοθήκη.

Πέρα από τη στέγαση, θα παρέχεται και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η πολυκατοικία παραχωρήθηκε αντί μειωμένου αντιτίμου, από το ίδρυμα στο οποίο ανήκε, στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος θα αναλάβει τα μηνιαία έξοδα (π.χ. λογαριασμούς νερού).

Την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία, εμπνεύστηκε η Βέρα Μεσσήνη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και πρόεδρος της ΜΚΟ “Ανθρώπινοι Άνθρωποι”, από δυο πελάτισσες της που βοηθούσε δωρεάν ενώ κάποια μέρα τους έκαναν έξωση.

Η προσπάθεια δεν θα σταματήσει στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας. Οι “Ανθρώπινοι Άνθρωποι”έχουν εξασφαλίσει άλλα πέντε διαμερίσματα (παραχωρήθηκαν από ιδιώτες), ενώ διεκδικούν και τρεις μεγάλους χώρους.

Η οργάνωση απευθύνει έκκληση για προσφορά περισσότερου οικιακού εξοπλισμού (κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες, ηλεκτρικά είδη, κουβέρτες κ.ά.) για να εξοπλισθούν τα διαμερίσματα που θα φιλοξενήσουν τους άστεγους.

Αναζητούνται ακόμα, ακόμη περισσότερα κενά διαμερίσματα που δεν νοικιάζονται αυτή την εποχή για να παραχωρηθούν υπέρ των αστέγων.

Η οργάνωση αναλαμβάνει τα έξοδα επισκευής και συντήρησης όπως και τα μηναία έξοδα σε ρεύμα και νερό.

Όσοι θέλουν να προσφέρουν μπορούν να τηλεφωνούν στο 210.6727250 και να επικοινωνήσουν με την ΜΚΟ μέσω του site anthropinoi-anthropoi.gr.

Σημεία αγάπης και δραματικοί αριθμοί

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί στο Twitter το Hashtag #simeia_agapisγια τα σημεία και τους ανθρώπους στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για να προσφέρει βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες από οργανισμούς και οργανώσεις, (Κέντρα Υποδοχής Αστέγων της PRAKSIS, σε Αθήνα – Πειραιά, Πρόγραμμα Συν στο Πλην (Μάιος 2012 – Ιούλιος 2013), από τους 2773 ανθρώπους που εξυπηρετούνται:

– Σχεδόν οι μισοί ζουν στο δρόμο

– 1 στους 3 ζει σε επισφαλή κατοικία (δηλαδή χωρίς θέρμανση, ρεύμα ή/και νερό)

– 1 στους 5 απειλείται με έξωση

Παράλληλα:

– 3.500.000 Έλληνες ζουν κάτω από το υπολογιζόμενο όριο της φτώχειας. Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού αδυνατεί να συντηρήσει την κατοικία του, να πληρώνει ενοίκιο ή να πληρώνει τους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. (ΙΜΕ ΓΕΣΕΒΕ Δεκέμβριος 2012)

– 1 στους 10 Έλληνες βίωσαν μείωση μισθού πάνω από 60%, 83% των Ελλήνων έκανε περικοπές στη θέρμανση της κατοικίας του, 80% έκανε περικοπές σε βασικά είδη διατροφής, 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. (ΙΜΕ ΓΕΣΕΒΕ Δεκέμβριος 2012)

– 31% των Ελλήνων πολιτών βρίσκοταν αντιμέτωπο με το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (EUROSTAT, 2013).

 

news247.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ