Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ρολόι χειρός ”προβλέπει” το θάνατο… μέχρι δευτερολέπτου

Στην αρχή υπήρχε μία ιστοσελίδα που προέβλεπε πότε θα πεθάνουν οι γονείς μας. Πλέον, υπάρχει ένα ρολόι που όχι μόνο προβλέπει πότε θα πεθάνουμε αλλά δείχνει και πόσος χρόνος ζωής μας απομένει.

 

 

Το ρολόι του θανάτου, που φέρει την ονομασία Τikker, αποτελεί δημιούργημα του Σουηδού εφευρέτη Fredrik Colting και παρόλο που στους περισσοτέρους δίνεται η εντύπωση ότι πρόκειται για ένα μακάβριο ρολόι, ο ίδιος ο δημιουργός του το αποκαλεί «ρολόι της ευτυχίας», επειδή σχεδιάστηκε για να θυμίζει στους ανθρώπους ότι η ζωή είναι μικρή και θα πρέπει να χαίρονται την κάθε στιγμή της σαν να είναι η τελευταία.

Για να ξεκινήσει να λειτουργεί το ρολόι, ο χρήστης συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο για το ιατρικό και οικογενειακό ιστορικό του, τις συνήθειες (αλκοόλ, κάπνισμα, άσκηση) και το βάρος του. Κατόπιν αφαιρεί την ηλικία του από τα συνολικά αποτελέσματα και προκύπτει -με το κατάλληλο λογισμικό- μια πρόβλεψη για την ημερομηνία του θανάτου του. Η ημερομηνία αυτή εισάγεται στο ρολόι, το οποίο αμέσως αρχίζει να μετρά αντίστροφα σε χρόνια, μέρες, ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα.

«Φανταστείτε πως κάποιος σας λέει ότι σας απομένει ένας χρόνος ζωής. Πόσο θα άλλαζε τη ζωή σας; Για όλους μας η ζωή έχει ημερομηνία λήξης,» δήλωσε ο Colting.

«Το συμβάν του θανάτου δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, αλλά στη σύγχρονη κοινωνία μας σπάνια μιλάμε γι’ αυτό. Αν είχαμε περισσότερη επίγνωση για το θάνατό μας, είμαι σίγουρος ότι θα κάναμε καλύτερες επιλογές όσο ζούμε» πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος είχε την ιδέα για το ασυνήθιστο ρολόι μετά τον θάνατο του παππού του.

Η ομάδα του Colting προσπαθεί μέσα από την ιστοσελίδα Kickstarter να συγκεντρώσει 25.000 δολάρια για τη χρηματοδότηση του ρολογιού, το οποίο κοστίζει 59 δολάρια και αναμένεται να βγει στο εμπόριο τον Απρίλιο του 2014.

Πηγή: Daily Mail

Κανόνη Κατερίνα, kkanoni@eleftherotypia.net

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ