Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Πώς να διαλέξετε ένα ζωντανό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο για τις γιορτές

Απαιτούνται δέκα περίπου χρόνια για να ωριμάσει το αληθινό, αλλά νεκρό, Χριστουγεννιάτικο Δέντρο που βλέπετε στη βιτρίνα του καταστήματος εποχικών ειδών.

Δεν είναι ντροπή να θανατώνεται ένα δέντρο για να μετατραπεί σε εφήμερο στολίδι των δύο-τριών εβδομάδων, όσο διαρκεί η εορταστική περίοδος;

Παρότι πολλές πόλεις (η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη δεν περιλαμβάνονται σε αυτές) κάνουν πολύ καλή δουλειά στην ανακύκλωση χριστουγεννιάτικων δέντρων, το θέαμα των κουφαριών τους στους κάδους απορριμμάτων όταν μπει ο Γενάρης είναιαποκαρδιωτικό.

Μια καλή λύση είναι η αγορά ενός ζωντανού (και όχι “αληθινού”, αλλά κομμένου) δέντρου σε γλάστρα και η μεταφύτευσή του στο έδαφος όταν τελειώσουν οι εορτασμοί. Πραγματική δουλειά των δέντρων είναι να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και όχι να μετατρέπονται σε προσωρινά διακοσμητικά εσωτερικού χώρου.

—Αγοράστε δέντρο από δενδροκομείο

Τα δενδροκομεία διαθέτουν μικρά πεύκα και έλατα. Τα ζωντανά δέντρα ζυγίζουν περισσότερο από το κομμένα (ένα δέντρο ύψους 1,5 μέτρου ζυγίζει σχεδόν 70 κιλά), οπότε ίσως αξίζει να επιλέξετε ένα μικρότερο και ελαφρύτερο απ’ ότι θα επιθυμούσατε. Η μεταφορά του θέλει προσοχή (είναι ζωντανό είπαμε).

—Νοικιάστε ένα δέντρο

Εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με το μέλλον του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας όταν παρέλθουν οι γιορτές μπορείτε να νοικιάσετε ένα ζωντανό δέντρο από εξειδικευμένες εταιρείες εποχικών ειδών. Θέλει λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο.

—Επιλέξτε ένα δέντρο ενδημικό της περιοχή σας

Είναι σημαντικό όταν επιλέγετε χριστουγεννιάτικο δέντρο να είναι ένα φυτό ενδημικό στον τόπο σας για να μπορέσει να επιβιώσει. Δεν είναι απαραίτητο το δέντρο σας να είναι κωνοφόρο. Μπορείτε να αξιοποιήσετε κάλλιστα και τον υπέροχο φίκο μπέντζαμιν (ή άλλο φυτό) που βρίσκεται στη βεράντα σας.

—Πώς φροντίζουμε ένα ζωντανό δέντρο

Τα ζωντανά δέντρα, σε αντίθεση με τα κομμένα, θέλουν περιποίηση για να επιβιώσουν. Φροντίστε ότι είναι ποτισμένα και ότι δεν θα παραμείνουν επί μακρόν σε εσωτερικό χώρο. Εάν το διατηρήσετε για μεγάλο διάστημα μέσα στο σπίτι θα συνηθίσει στην υψηλότερη θερμοκρασία και ίσως να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει στις εξωτερικές συνθήκες.

Διατηρείστε το σαλόνι σας όσο το δυνατόν πιο δροσερό, χρησιμοποιήστε μικρούς λαμπτήρες LED για τον φωτισμό και ελαφρά διακοσμητικά ώστε το δέντρο σας να επιβαρυνθεί το ελάχιστο δυνατό.

—Τι κάνουμε όταν τελειώσουν τα Χριστούγεννα

Όταν οι γιορτές περάσουν είναι η ώρα να επιστρέψετε το δέντρο στην εταιρεία από την οποία το νοικιάσατε. Διαφορετικά, θα πρέπει να το φυτέψετε. Αν πάλι δεν θέλετε να το κρατήσετε, δωρίστε το στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου σας, στην Εκκλησία ή στο σχολείο της γειτονιάς.

Το ποιος θα ασχοληθεί είναι “αλλουνού παπά Ευαγγέλιο”. Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε.

 

econews

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ