Πότε μια ελιά γίνεται επικίνδυνη;
H ελιά που σας ανησυχεί θα πρέπει να εξεταστεί από γιατρό. Συγκεκριμένα, χρειάζεται μια
απλή εξέταση με ένα κοινό φακό από έναν ειδικό δερματολόγο, όπου ο γιατρός θα κρίνει αν θα είναι απαραίτητο ένας περεταίρω έλεγχος , είτε χαρτογράφηση, παρακολούθηση ή αφαίρεση. Επίσης, οι ελιές που είναι επικίνδυνες ακολουθούν τους κανόνες του ακρωνυμίου ΑΟΧΔ ( ABCD ):
Ασυμμετρία: Χωρίζουμε την ελιά σε ένα άξονα και εξετάζουμε πόσο διπλώνει ομαλά η μία πλευρά με την άλλη.
Όρια: όσο πιο ομαλά είναι τα όρια, τόσο πιο καλή είναι η ελιά. Όσο πιο πολύ ξεφεύγουν τα όρια, τόσο πιο πολύ επικίνδυνη είναι η ελιά.
Χρώμα: Αν υπάρχει διχρωμία, τριχρωμία, ανάλογα τι χρώματα επικρατούν
Διάμετρος: Η ελιά πάνω από 6 μιλιμέτρ γίνεται ύποπτη ή και επικίνδυνη.
Όσο λιγότερα κριτήρια συνυπάρχουν, τόσο λιγότερο επικίνδυνη γίνεται μια ελιά. Aαντιθέτως, όσα περισσότερα από τα παραπάνω κριτήρια , τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται μια ελιά.
- Προηγούμενο Σφηνάκια: (Το λιαστό κρασί, οι τσελιγκάδες της Σαμαρίνας, τα κοινωνικά παντοπωλεία, και η επερχόμενη ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
- Επόμενο ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ για τη φύλαξη των ρούχων;