Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ποιες αλλαγές έρχονται στην φορολογία

Ενιαίο φορολογικό συντελεστή (flat tax) σε ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις, κατάργηση των τεκμαρτών και αυτοτελών φορολογιών, νέα φορολογική κλίμακα, σταδιακή μείωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών της φορολογικής κλίμακας για μισθωτούς – συνταξιούχους προκειμένου να συγκλίνουν με τον ενιαίο συντελεστή φορολόγησης των επαγγελματιών και μαζικότερες διασταυρώσεις περιλαμβάνει το σχέδιο για τον εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Στόχος είναι, όπως ανέφερε, “να χτυπήσουμε τη μεγάλη φοροδιαφυγή”.
Επίσης επιβεβαιώνεται ότι στο τραπέζι έχει πέσει ένας νέος φόρος που ενώ αρχικά ακούστηκε ως “κεφαλικός φόρος” τελικά είναι ένας ακόμη φόρος πάνω στα εισοδήματα από ακίνητα. Ο φόρος θα είναι κλιμακωτός ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος από τα ακίνητα.
Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος «σκοπός της φορολογικής μεταρρύθμισης είναι να φτιαχτεί ένα σύστημα απλό, μόνιμο και κυρίως ένα σύστημα που να μοιράζει δίκαια τα φορολογικά βάρη. Το σύστημα αυτό θα στοχεύει στο να κλείσει τις τρύπες του παρόντος διάτρητου φορολογικού συστήματος και που θα εγκαταστήσει ένα δίκαιο, διαφανές και αποτελεσματικό σύστημα».
Η μεταρρύθμιση θα έχει πέντε άξονες:
• Ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται με βάση τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή (flat tax) ο οποίος θα μειωθεί. Ο εταιρικός φορολογικός συντελεστής είναι σήμερα 20% και αν συνυπολογιστεί και ο φόρος που επιβάλλεται κατά τη διανομή των μερισμάτων ανέρχεται τελικά σε 42,5%. Με βάση τις πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ το συνολικό επίπεδο φορολόγησης θα μειωθεί με την καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή, π.χ. 30%. Αυτό για τις Α.Ε. μπορεί να σημαίνει είτε μηδενισμό της φορολογίας των μερισμάτων, είτε συνδυασμό φόρου επί των κερδών και φόρου επί των μερισμάτων που θα έχει σαν αποτέλεσμα ο συνολικός φορολογικός συντελεστής να είναι χαμηλότερος από το σημερινό και ίσος με αυτόν που θα επιβληθεί στους επαγγελματίες. Οι αλλαγές αυτές σημαίνουν ότι καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ που ισχύει σήμερα και για τους επαγγελματίες και επέρχεται τεράστια φορολογική επιβάρυνση για αυτούς.
• Όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα θα φορολογείται με βάση τα βιβλία. Δηλαδή καθιερώνεται η πλήρης εφαρμογή του λογιστικού προσδιορισμού των εισοδημάτων για όλους τους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες. Με δεδομένο ότι οι περισσότερες κατηγορίες επαγγελματιών φορολογούνται ήδη λογιστικά η «καμπάνα» χτυπάει για εργοληπτικές επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες ταξί κ.ά.
• Ερχεται νέα φορολογική κλίμακα για την φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων η οποία θα εφαρμόζεται όμως για μισθωτούς, συνταξιούχους, ιδιοκτήτες ακινήτων κ.ά. Η νέα φορολογική κλίμακα θα έχει λιγότερα κλιμάκια από τα σημερινά (4 αντί για 8) προκειμένου να απλοποιηθεί.
• Στον απώτερο σχεδιασμό έγκειται η σταδιακή μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από το 45% που είναι σήμερα στο επίπεδο του εταιρικού φορολογικού συντελεστή που θα ισχύει για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
• Διενέργεια σαρωτικών διασταυρώσεων προκειμένου να εντοπίζονται άδηλα εισοδήματα και αφανείς πόροι.
(Πηγή:newsit.gr)

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ