Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ορφανό αρκουδάκι… βρέθηκε στην Καστοριά

Ένα μικρό αρκουδάκι, φετινής γέννας, μόλις 2 μηνών, βρέθηκε από τους ανθρώπους μονάδας επεξεργασίας  ξύλου, στην περιοχή του Άργους Ορεστικού και πολύ κοντά στον Αλιάκμονα.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έσπευσε στο περιστατικό, βρήκε το μικρό αρκουδάκι πολύ φοβισμένο αλλά υγιές.

Το μικρό αρκουδάκι ζυγίζει μόλις 8 κιλά, κλαίει συνέχεια και τρώει με δυσκολία.

Τα αρκουδάκια γεννιούνται κατά τη διάρκεια του χειμέριου ύπνου της μητέρας τους και η φωλιά τους λειτουργεί ως  θερμοκοιτίδα.  Μένουν με τη μητέρα τους  για 2 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση. Για να αφήσει η αρκούδα τα μικρά της, συντρέχουν δύο λόγοι, είτε να την κυνήγησαν σε μεγάλη απόσταση άγρια σκυλιά, είτε να έχει θανατωθεί. Οι πιθανότητες  να ζήσει ένα τόσο νεαρό αρκουδάκι είναι ελάχιστες, ακόμη και με τη φροντίδα των ειδικών.

Η επιστημονική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε συνεργασία με ειδικό επιστήμονα από τις ΗΠΑ, τον Dr. John Beetcham  έστησαν μια ολόκληρη επιχείρηση μεταφοράς του μικρού  με μεγάλη προσοχή και  χωρίς την παρουσία των κατοίκων σε δασικό χώρο που γειτνιάζει με το σημείο που βρέθηκε,  με σκοπό να περάσει μόνο του τη νύχτα στο δάσος –με τη συνεχή επιτήρηση των ανθρώπων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αλλά και αυτόματων συστημάτων παρακολούθησης- μήπως και το προσεγγίσει η μητέρα του.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί για δεύτερη νύχτα και εφόσον δεν υπάρξει προσέγγιση της μητέρας για να το πάρει μαζί της, τότε το αρκουδάκι θα μεταφερθεί στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στον Αετό της Φλώρινας για περαιτέρω περίθαλψη και φροντίδα.

Ελπίζουμε ότι η μητέρα δεν έχει θανατωθεί και ότι θα καταφέρει ο μικρός John να ξαναβρεί τη μαμά του.

Απευθύνουμε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό να ενημερώσει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στο τηλέφωνο 6957834668/Λάμπρος Κραμποκούκης. Παρακαλούμε τους κατοίκους των περιοχών που προσεγγίζουν οι αρκούδες να ενημερώνουν τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ άμεσα και τις αρμόδιες Δασικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να ακολουθούνται ειδικές και ενδεδειγμένες πρακτικές και να αποφεύγονται τόσο το τάϊσμα και οι φιλικές προς τα άγρια ζώα συμπεριφορές αλλά και επικίνδυνες επιδείξεις θάρρους.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Πετρίδου, 2310 555920 & 6937 422537

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ