Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ολοκληρώθηκε στο ΚΕΓΕ Δεσκάτης,ενημερωτικό σεμινάριο για την παραγωγή βιοκαυσίμων(Βιοαιθανόλη) (4/1/2012)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο ΚΕΓΕ Δεσκάτης, στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ενημερωτικό σεμινάριο για την παραγωγή βιοκαυσίμων (Βιοαιθανόλη) από γλυκό Σόργο που διοργάνωσε ο Δήμος Δεσκάτης σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας και την Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ο Δ/ντής της «Ανατολική Αναπτυξιακή Α.Ε» κ. Σαρηγιάνης Ιάκωβος, στην ομιλία του πρόσθεσε:

Η Επιτροπή εργασίας για την βιοαιθανόλη που συστάθηκε πρόσφατα, θα εισηγηθεί στις αρχές του 2012 συγκεκριμένες παρεμβάσεις ώστε να κυκλοφορήσει ως καύσιμο κίνησης η βιοαιθανόλη στην ελληνική επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα θα προταθούν μέτρα εσωτερικής πολιτικής, ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου, έμμεσες ενισχύσεις μέσω της συμβολαιακής γεωργίας με μακροχρόνια ή βραχυχρόνια συμβόλαια για την εξασφάλιση της Α΄ ύλης (γλυκού σόργου) από τους αγρότες, χρηματοδότηση των επενδύσεων παραγωγής βιοαιθανόλης για ίδρυση νέων μονάδων, καθιέρωση ελάχιστου ποσοστού ανάμειξης βιοαιθανόλης στα καύσιμα και ανάπτυξη μικρού και μεσαίου μεγέθους μονάδων στα κέντρα παραγωγής βιομάζας.

Οι πιέσεις είναι μεγάλες αλλά είμαι σίγουρος πρόσθεσε, ότι η πολιτική θα βρει τις ισορροπίες εκείνες για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγή και τη χρήση βιοαιθανόλης ως εναλλακτικό καύσιμο.

Ο Καθηγητής των ΑΤΕΙ Θες/νίκης κ. Δήμας Κίτσιος, κοινοποίησε ερευνητικά στοιχεία που αφορούν τις ποικιλίες του γλυκού σόργου και τις αποδόσεις τους σε βιοαιθανόλη. Επίσης έγινε γνωστό ότι μπορεί να αξιοποιηθούν περιοχές προβληματικές και μειωμένης υγρασίας, με την ποικιλία Μ81Ε με παραγωγή 354 λιτ/στρ.

Ο κ. Κωνσταντίνου Κώστας Μηχανολόγος Μηχανικός, συντονιστής του Περιφερειακού Ενεργειακού Κέντρου, ενημέρωσε τους αγρότες του Δήμου Δεσκάτης πάνω στα κύρια στάδια της παραγωγής της βιο-αιθανόλης (από την καλλιέργεια του γλυκού σόργου στους αγρούς μέχρι και την παραγωγή του βιο-καυσίμου σε μονάδα παραγωγής).

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες αγρότες για την ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας και για το ευρωπαϊκό έργο «SWEETHANOL-Γλυκός Σόργος» του προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη», που έχει σαν σκοπό την διάδοση καλών πρακτικών, σχετικά με την καλλιέργεια του γλυκού σόργου και την παραγωγή βιο-αιθανόλης 1ης γενιάς.

Ακολούθησε διάλογος με τους εμπειρογνώμονες-εισηγητές και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διευκρινίσουν και να μελετήσουν ειδικό φάκελο-οδηγό που διανεμήθηκε ο οποίος περιείχε εξειδικευμένα στοιχεία για την βιοαιθανόλη.

Ο Δήμος Δεσκάτης στηρίζει την αναζήτηση γνώσεων για καινοτόμες καλλιέργειες στη περιοχή. Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση για τα super foods (αρώνια , μύρτιλο), την εκδήλωση για τις άδειες χρήσης νερού και τώρα με το γλυκό σόργο, τα ενημερωτικά σεμινάρια θα συνεχιστούν με ανάλογη εκδήλωση για τα βιολογικά, μόλις εξειδικευτεί το Μέτρο.

Ο Αντιδήμαρχος για Αγροτικά Θέματα, κ Χάϊτας Θεοχάρης, κλείνοντας δήλωσε ότι η προσπάθεια του Δήμου Δεσκάτης να ενημερώνει και να στηρίζει τεχνικά τον αγροτικό κόσμο είναι σταθερή και θα συνεχιστεί και μέσα από τα νέα σχήματα Αγροτικών Συν/κών Οργανώσεων που θα προκύψουν μετά τον νέο Νόμο για τους Αγροτικούς Συν/σμούς.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ