Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Οι απαντήσεις των αιρετών – ΄΄ Τι δηλώσεις έκαναν έντεκα αυτοδιοικητικοί που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ΄΄

Αίσθηση στην κοινή γνώμη αλλά και αναστάτωση στον κόσμο της τοπικής αυτοδιοίκησης προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» (13/1) σχετικά με τους ελέγχους που διενεργεί το ΣΔΟΕ σε 105 πρώην και νυν αιρετούς ανά την επικράτεια, ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν εις βάρος τους καταγγελίες περί φοροδιαφυγής και αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα μας, έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος λογαριασμών και ελέγχου των «πόθεν έσχες», γεγονός που προκύπτει και από τα υπηρεσιακά έγγραφα του ΣΔΟΕ, τα οποία βρίσκονται στη διάθεσή μας.

Επισημαίνεται δε, όπως κατέστη σαφές και στο δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής, ότι το ρεπορτάζ αφορούσε αποκλειστικά στη διενέργεια των ελέγχων σε νυν και πρώην στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και ουδεμία προσπάθεια έγινε να προκαταληφθούν τα αποτελέσματά τους, τα οποία βεβαίως αναμένουμε με ενδιαφέρον από τις ελεγκτικές αρχές.

Σεβόμενη τη δεοντολογία, η εφημερίδα μας δημοσιεύσει σήμερα τις έγγραφες διαμαρτυρίες νυν και πρώην αιρετών, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι ουδέποτε έπραξαν προς ίδιον όφελος οτιδήποτε επιλήψιμο κατά τη θητεία τους.

Ηδη, την περασμένη Τρίτη (15/1) το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας είχε συνάντηση για το θέμα με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στυλιανό Στασινόπουλο, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας τη διενέργεια των ελέγχων καθώς και την εντολή του προς τις υπηρεσίες για άμεσα αποτελέσματα. Η ανακοίνωση του κ. Στασινόπουλου είχε ως εξής:

«Σεβόμενος τη νομιμότητα και την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας, έχω να αναφέρω ότι με βρίσκει σύμφωνο τα όσα μου εκθέσατε κατά τη συνάντησή μας 15-01-2013 ως προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι είδηση αποτελεί το αποτέλεσμα του ελέγχου για τους ασκούντες δημόσιο λειτούργημα και όχι ο έλεγχος που όταν δημοσιοποιείται δημιουργεί προβλήματα για τους θεσμούς, τις αξίες, τα πρόσωπα και τη Δημοκρατία μας. Από τη στιγμή την οποία ανέλαβα Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, οι οδηγίες μου είναι σαφείς και συγκεκριμένες περί μη δημοσιοποίησης των ελέγχων. Οσον αφορά τα ζητήματα των ανωνύμων καταγγελιών (που κυρίως βάσει αυτών ελέγχονται τα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ υποχρεούνται να ελέγξουν τη βασιμότητα αυτών. Οσον αφορά τη διερεύνηση υποθέσεων των δημοσίων λειτουργών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχω απαιτήσει από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ το συντομότερο δυνατό να έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων»

Γιάννης Kουράκης, δήμαρχος Ηρακλείου

Από δημοσιεύματα του Τύπου πληροφορήθηκα για την ύπαρξη ανώνυμων «καταγγελιών» σε βάρος μου και σε βάρος άλλων δημάρχων. Σε ανώνυμη επιστολή επίσης, που στάλθηκε σε σας και περιήλθε σε γνώση μου, αναπτύσσεται ένα ολόκληρο… φάσμα υποτιθέμενων κατηγοριών και παράνομων διασυνδέσεων εναντίον μου και εναντίον άλλων δημοσίων προσώπων, (και απλών πολιτών) που παραπέμπουν ή σε ψυχικά διαταραγμένο άτομο ή σε κυκλώματα που εκτελούν συμβόλαια ηθικής απαξίωσης και πολιτικής εξόντωσης.

Στο τμήμα αυτού του… φανταστικού σεναρίου που αναφέρεται σε μένα, γίνεται λόγος για συμμετοχή μου σε κάθε μορφής παράνομη δραστηριότητα και -ούτε λίγο ούτε πολύ- κατά τη γνώμη του… σεναριογράφου είμαι εκείνος που ελέγχει τα πάντα και «κινεί όλα τα νήματα» στην πόλη και τον νομό. Με θέλει ακόμα να συνδέομαι με κυκλώματα της νύχτας, του αθλητισμού, του στοιχήματος κ.λπ., ενώ δεν παραλείπει να κάνει και χυδαίους υπαινιγμούς.

Από τα γραφόμενά του είναι προφανής η ενόχληση και το μίσος του ανώνυμου επιστολογράφου, που, δεν μπορεί να αποδεχτεί πως ένας απλός άνθρωπος του λαού χωρίς τρανταχτούς οικογενειακούς ή άλλους τίτλους μπορεί να είναι δήμαρχος, να έχει αλλάξει το Ηράκλειο και να κερδίζει την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ηρακλειώτικου λαού που σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις τον τίμησε με πανελλαδικές πρωτιές ποσοστών. Το επίτευγμα αυτό για μη «πορφυρογέννητους» φαίνεται ότι είναι ασυγχώρητο.

Ολες αυτές οι ανυπόστατες κατηγορίες, που γίνονται κάτω από την ασφάλεια που παρέχει η ανωνυμία, θα ‘πρεπε να αντιμετωπίζονται με απαξία και περιφρόνηση, όπως με περιφρόνηση αλλά και σοβαρό σκεπτικισμό θα ‘πρεπε να αντιμετωπίζονται οι θέσεις που διατυπώνονται από τον ίδιο εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων που υποτίθεται πως ανέχονται ή συμπράττουν στη δράση των παραπάνω κυκλωμάτων.

Δυστυχώς η παρακμή, η καχυποψία και η σύγχυση που πνίγουν τη χώρα είναι υπόστρωμα που ευνοεί τέτοιες πρακτικές. Πρακτικές που επιτρέπουν στους «κουκουλοφόρους» του ψεύδους και της συκοφαντίας που δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν πολιτικά να καταφεύγουν στην προσφιλή -και ασφαλή- γι’ αυτούς μέθοδο της ανωνυμίας και της λάσπης.

Και δεν το κάνουν βέβαια αυτό από ενδιαφέρον ή ανησυχία για το κοινό καλό, τις ηθικές αρχές και την επιθυμία τους για διαφάνεια, αλλά παρακινούμενοι από ταπεινά προσωπικά ελατήρια, όπως ο φθόνος, η ζήλια, η έχθρα, το μίσος και κάποιες φορές, και οι ψυχοπαθολογικές αιτίες.

Αυτές οι εντελώς ανυπόστατες και αστήρικτες καταγγελίες, «χυδαιογράμματα» στην πραγματικότητα, που αναδεικνύονται σε κατάλληλο χρόνο, χρησιμοποιούνται προκειμένου να «κοντύνουν» κάποια δημόσια πρόσωπα, που ενοχλούν και που το «αμάρτημά» τους είναι η επιτυχημένη παρουσία τους στα κοινά, και ο φθόνος που αυτή η επιτυχία προκαλεί σε ανεπαρκείς, μικρόνοες, και αποτυχημένους, που αναζητούν τρόπο να τους πλήξουν.

Κανείς βεβαίως από αυτούς δεν λαμβάνει υπόψη του τη «ζημιά» που υφίστανται υπολήψεις αλλά και οι οικογένειες που έχουν μπει στο στόχαστρο του.

Κύριοι,

Συμπληρώνω ήδη 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη δημόσια ζωή από διάφορες θέσεις. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, δημοτικός σύμβουλος, βουλευτής, υπουργός και δήμαρχος Ηρακλείου. Εξακολουθώ όμως και σήμερα, όπως και τότε που ξεκίνησα, να διαθέτω τα ίδια ακριβώς περιουσιακά στοιχεία που συνοψίζονται στο ΜΗΔΕΝ!

Συγκεκριμένα, συνεχίζω να κατοικώ, όπως όταν πρωτομπήκα στην πολιτική, σε μια από τις πιο λαϊκές συνοικίες της πόλης. Σε σπίτι 70 τ.μ., ιδιοκτησίας της συζύγου μου από τον πατέρα της, μετανάστη στη Γερμανία και μετέπειτα μπακάλη.

Τα «πόθεν έσχες» μου υποβάλλονται κανονικά και ελέγχονται κάθε χρόνο, χωρίς ποτέ να έχει προκύψει σε βάρος μου το παραμικρό.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι δικοί μου και της οικογένειάς μου, είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής για οποιασδήποτε μορφής και αυστηρότητας έλεγχο.

Είχα την ευπιστία να θεωρώ ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία ισχύουν εκ προοιμίου αλλά και διασφαλίζονται για τους πολίτες ορισμένα θεμελιακά δικαιώματα, όπως η προστασία από τη συκοφαντία, την κακοήθεια και το ψεύδος.

Προφανώς αυτό δεν ισχύει, αφού ορισμένοι εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία, δημιουργούν ατμόσφαιρα «ηθικής ομηρείας», σε δημόσια πρόσωπα που έχουν στοχοποιήσει ή προσβλέπουν σε ωφέλεια από την πολιτική τους εξόντωση. Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους Διοίκηση, Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Αρχές κ.λπ., γιατί αλλιώς οδηγούμαστε σε επικίνδυνες καταστάσεις, αφού με τις γενικεύσεις, την καχυποψία και την ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών, οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι, που διαφεύγουν μέσα στο πλήθος των υπόπτων που πρέπει να ελεγχθούν.

Παρακαλώ συνεπώς, ως άμεσα θιγόμενος, από αυτήν την πρακτική της χυδαιότητας και της λάσπης -την γκεμπελική τακτική τού «πες πες κάτι θα μείνει»- να ερευνήσετε το συντομότερο τα όσα αναφέρονται στο χυδαιογράφημα που σας έχει γνωστοποιηθεί και αφορούν εμένα και άλλους συμπολίτες μου -κορυφαία δημόσια πρόσωπα και απλούς πολίτες- ώστε να δοθεί απάντηση στους «γνωστούς άγνωστους» λασπολόγους, τους συκοφάντες και τους επαγγελματίες μυθοπλάστες.

Ευάγγελος Γεωργίου, δήμαρχος Τανάγρας

[…] Σας γνωστοποιώ ότι:

1ον) Ουδέποτε κλήθηκα από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή ως κατηγορούμενος ή έστω ύποπτος για την αποδιδόμενη (από τον αρθρογράφο και μόνον) κατηγορία ή για οποιαδήποτε άλλη, μεγάλη ή μικρή εμπλοκή μου, σε οποιαδήποτε υπόθεση ελέγχου από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

2ον) Ακόμη και σήμερα δεν έχω καν πληροφορηθεί την ύπαρξη τυχόν ελέγχου μου ή ανοίγματος λογαριασμών μου -αφού τίποτε από τα δύο δεν έχει συμβεί- καθώς και την ύπαρξη εγγράφου που αναφέρει το όνομά μου, καθώς επίσης δεν είχα καμία επίσημη ή ανεπίσημη πληροφόρηση για την εν λόγω υπόθεση.

Αντιθέτως, κατόπιν δημοσιευμάτων στις αρχές Οκτωβρίου 2012, απέστειλα προς το Γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος την από 08.10.2012 εξώδική μου, με την οποία απαιτούσα να μου γνωστοποιηθεί εάν υφίσταται δημόσιο έγγραφο στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το πρόσωπό μου ως ελεγχόμενο, απαιτώντας -σε καταφατική περίπτωση- να χυθεί ΑΜΕΣΑ άπλετο φως σε οποιονδήποτε έλεγχο τυχόν διενεργείται προκειμένου να ασκώ ανεμπόδιστα τα καθήκοντά μου ως δήμαρχος Τανάγρας.

Εν συνεχεία δε έλαβα την με αριθμό πρωτοκόλλου 983/9.10.2012 έγγραφη απάντηση του ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλου η οποία αναφέρει επί λέξει: « … καμία λίστα υφίσταται ως δημόσιο έγγραφο και συνεπώς δεν αναφέρεται το όνομά σας. Η σχετική διαρροή ανύπαρκτης λίστας αποτελεί εγκληματική ενέργεια από άγνωστους σ’ εμένα κύκλους, την οποία διερευνά η δικαιοσύνη…».

3ον) Σε κάθε περίπτωση θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η ακριβής περιουσιακή μου κατάσταση είναι αποτυπωμένη με πλήρη διαφάνεια στα «πόθεν έσχες» που έχω καταθέσει και είναι στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών Αρχών και οποιουδήποτε αμφισβητεί την εντιμότητά μου.

Γεώργιος Κοσμάς, πρώην αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης Αττικής

[…] Ελαβα την υπ’ αριθ. πρωτοκ. 1101/17-10-2012 απάντηση του ΣΔΟΕ προς εμένα, από την οποία αποδεικνύεται περίτρανα ότι το μεν όνομά μου δεν αναφέρεται σε οποιαδήποτε λίστα, η δε λίστα που είχε αναρτηθεί είναι ανύπαρκτη, αποτελεί εγκληματική ενέργεια από αγνώστους κύκλους και γι’ αυτό τον λόγο έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Η ως άνω απάντηση του ΣΔΟΕ επισυνάπτεται στην παρούσα, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της, παρατίθεται δε ατόφια και έχει επί λέξει ως εξής:

«Με την παρούσα θέλω να σας γνωρίσω ότι καμία λίστα υφίσταται ως δημόσιο έγγραφο και συνεπώς δεν αναφέρεται το όνομά σας.

Η σχετική διαρροή ανύπαρκτης λίστας αποτελεί εγκληματική ενέργεια από άγνωστους σ’ εμένα κύκλους την οποία διερευνά η Δικαιοσύνη.

Σέβομαι τη νομιμότητα και την προσωπικότητα του κάθε συμπολίτη μας πολιτικού προσώπου ή μη και τηρώ απαρέγκλιτα στην άσκηση των καθηκόντων μου τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και ό,τι ορίζουν οι Φορολογικοί Νόμοι του Κράτους στα πλαίσια του Συνταγματικού Κράτους Δικαίου μας». Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΔΟΕ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ιορδάνης Λουίζος, δήμαρχος Μαραθώνα

[…] Τούτο όμως είναι απολύτως ψευδές και αναπόδεικτο, καθόσον δήθεν το όνομά μου προκύπτει από κάποια λίστα του ΣΔΟΕ, η ύπαρξη της οποίας ουδέποτε έχει διασταυρωθεί, ενώ παράλληλα ουδέποτε έχω κληθεί ή με οποιονδήποτε τρόπο έχει διενεργηθεί ή επιβεβαιωθεί ο οποιοσδήποτε έλεγχος στο πρόσωπό μου και στα οικονομικά μου στοιχεία, τα οποία επί σειρά ετών ειλικρινώς κοινοποιώ στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αναρτώ στο ”Διαύγεια”. Μάλιστα και προκειμένου, σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου, να αποκαλυφθεί η πάσα αλήθεια στο αναγνωστικό κοινό και τους πολίτες του δήμου έσπευσα με επιστολή μου, έχοντας ως έναυσμα έτερο αναληθές ταυτόσημου περιεχομένου δημοσίευμα, να αναζητήσω τυχόν στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ.

Ετσι σε αίτημά μου έλαβα την υπ’ αριθ. πρωτ. 977/9-10-2012 απάντηση του Ειδικού Γραμματέα και Προϊσταμένου του ΣΔΟΕ με την οποία βεβαιώνονται τα ακόλουθα: «Με την παρούσα θέλω να σας γνωρίσω ότι καμία λίστα υφίσταται ως δημόσιο έγγραφο και συνεπώς δεν αναφέρεται το όνομά σας. Η σχετική διαρροή ανύπαρκτης λίστας αποτελεί εγκληματική ενέργεια από αγνώστους σ’ εμένα κύκλους την οποία διερευνά η Δικαιοσύνη…». Προς απόδειξη των λεγομένων μου σας συγκοινοποιώ και την εν λόγω απάντηση σε φωτοαντίγραφο.

Δημοσθένης Κουπτσίδης, δήμαρχος Γρεβενών

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» στις 13 Ιανουαρίου 2013, για τις έρευνες που διεξάγει το ΣΔΟΕ για τα οικονομικά των αιρετών με τίτλο «Το μεγάλο φαγοπότι των τοπικών αρχόντων». Σ’ αυτό δημοσιεύθηκε λίστα με «105 δημάρχους, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και συμβούλους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για “μαύρο χρήμα”», όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται, στην οποία περιλαμβάνεται και το όνομα του δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη ως ελεγχόμενου.

Ζητώ τόνισε με έμφαση να ελεγχθούν τα περιουσιακά μου στοιχεία άμεσα και συνέχισε: «Δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν έχω να κρύψω ή να φοβηθώ κανέναν απολύτως έλεγχο. Η περιουσιακή κατάσταση και τα εισοδήματά μου, είναι γνωστά σε όλους τους συμπολίτες μου, έχουν δηλωθεί σύμφωνα με το νόμο στο “Πόθεν Έσχες” και έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, όπως επιτάσσει η σχετική νομοθεσία. Έκπληξη, οργή και αγανάκτηση προκαλεί το δημοσίευμα «πολύ περισσότερο όταν με προσεχτικότερη ματιά αφήνεται με απόλυτη σαφήνεια να εννοηθεί η εμπλοκή και σύνδεσή μου με παράνομες πράξεις που μπορούν να εξηγούν τον “πλουτισμό” μου, χωρίς να αφήνει τα ελάχιστα περιθώρια στον αναγνώστη για αντίθετη σκέψη».

Με αφορμή το γεγονός αυτό σας δηλώνω ότι η διαφάνεια, η νομιμότητα, η έντιμη και χρηστή οικονομική διαχείριση, ήταν και παραμένουν βασικές αρχές στην προσωπική και την επαγγελματική μου ζωή, αλλά κυρίως στην πολιτική μου πορεία, σε όποια θέση ευθύνης κι αν βρέθηκα. Ουδέποτε απέκρυψα το παραμικρό και ουδέποτε κρύφτηκα για οτιδήποτε από οποιονδήποτε.

Η διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, αποτελεί το βασικό μου χαρακτηριστικό. Το ήθος και η αξιοπρέπεια, είναι αξίες τις οποίες υπηρετώ στην πράξη από τότε που εμφανίστηκα στο προσκήνιο, και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα όχι μόνο οι  Γρεβενιώτες, αλλά και όλος ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός, ότι οι συνδημότες μου, μου εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, τη διοίκηση του Δήμου με τα την επιτυχημένη θητεία μου στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Γρεβενών ως Νομάρχης

Κάνω γνωστό προς κάθε κατεύθυνση, ότι ήδη έχω ζητήσει από το ΣΔΟΕ να πληροφορηθώ για τι ακριβώς ελέγχομαι και άμεσα να ολοκληρώσει τον έλεγχο. Αρχή μου είναι ότι κανείς δεν πρέπει να αποφεύγει τον έλεγχο, και ιδίως τα δημόσια πρόσωπα, αλλά απεναντίας να τον επιζητεί. Αυτό όμως, όταν ο έλεγχος γίνεται με τον πρέποντα τρόπο και όχι όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τη μορφή επιλεκτικής διαρροής στον τύπο, που δεν απέφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά μόνο την άδικη κατασυκοφάντησή μου, τη σπίλωση, την προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου, και η οποία διαρροή αποσκοπεί ενδεχόμενα αλλού. Η αλήθεια σύντομα θα λάμψει.

Έχω σπεύσει ήδη από την πρώτη στιγμή να θέσω στη διάθεση του ΣΔΟΕ κάθε περιουσιακό στοιχείο της οικογένειάς μου (κινητό, ακίνητο, μετρητά, τραπεζικούς λογαριασμούς κ.λπ.) και την εξουσιοδότησή μου προκειμένου να ζητήσουν τη συνδρομή κάθε άλλου ελεγκτικού μηχανισμού αρμόδιου για τη διερεύνηση της νομιμότητας των περιουσιακών μου στοιχείων, με κύριο στόχο την τάχιστη διενέργεια και ολοκλήρωση του ελέγχου.

Είμαι σαφής και απόλυτος. ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΩ ΤΩΡΑ. Επιθυμώ, μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, το πόρισμα του ελέγχου να γνωστοποιηθεί επίσημα, ώστε να διαψευστούν επίσημα οι διαρρέουσες φήμες και ψεύδη

Και σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος για δημόσιους λειτουργούς που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, όπως είναι ένας δήμαρχος, όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτος αλλά επιβεβλημένος.

Άλλο όμως ο έλεγχος και η λογοδοσία και άλλο ο διασυρμός χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία και πορίσματα των ελεγκτικών αρχών.

Δεν γνωρίζουμε ποιοι λόγοι και ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί το συγκεκριμένο άρθρο, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Ωστόσο με τον τρόπο που έγινε η συγκεκριμένη δημοσίευση, χωρίς να έχει γίνει κανένας έλεγχος και κυρίως χωρίς να έχει υπάρξει κανένα πόρισμα σε βάρος, σπιλώνει την υπόληψή του, συκοφαντεί και διασύρει το όνομά του και τη δημόσια προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια.

Ας πράξουν το ίδιο και εκείνοι που μας καταγγέλλουν ανώνυμα. Ο κόσμος, μας γνωρίζει όλους πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια, τους επιστρέφει τη λάσπη τους συκοφάντες γυρνώντας τους την πλάτη απαξιωτικά.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε… περιμένοντας να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της συκοφαντίας των κύκλων αυτών, καθώς όπως φαίνεται, αυτή είναι η μόνη τακτική που τους έχει απομείνει» και κατέληξε: «το θέμα πλέον θα το αναλάβει η δικαιοσύνη ακόμη και για αυτούς που αναπαράγουν τέτοια ανυπόστατα δημοσιεύματα και παραπληροφορούν την τοπική κοινωνία».

 Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Γρεβενών και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σε συγκεκριμένο τοπικό μέσο ενημέρωσης για την ποιότητα του νερού καθώς και για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρατηρήθηκαν στην πόλη των Γρεβενών, τα οποία όπως γράφουν οφείλονται στο νερό, τόνισε με έμφαση ότι καμία ευθύνη δε φέρει το νερό που πίνουμε για τα κρούσματα αυτά. Χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα κακεντρεχή και συκοφαντικά που στόχο έχουν να θίξουν την ΔΕΥΑ Γρεβενών και το έργο της.

Οι έλεγχοι τόνισε πραγματοποιούνται κάθε μήνα και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το νερό δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα. Για αυτούς που συκοφαντούν τη ΔΕΥΑ Γρεβενών το λόγο  είπε θα έχει από εδώ και πέρα η δικαιοσύνη. Σε ότι αφορά το   80%,  το  τέλος νερού, δήλωσε ότι η απόφαση είχε ληφθεί το 2005, αφορά την ίδια συμμετοχή για συγχρηματοδοτούμενα  έργα του ΕΣΠΑ ισχύει για 10 χρόνια και λήγει το 2015. Δεν μπορεί το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Γρεβενών να πάρει κάποια άλλη απόφαση με βάση τους νόμους του κράτους.

 

 

Γιάννης Kουράκης, δήμαρχος Ηρακλείου

Συμεών Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών

[…] Οταν εκλέχτηκα για πρώτη φορά δήμαρχος, το 1994, και πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου, δημοσιοποίησα όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία, καθώς και της ευρύτερης οικογένειάς μου, χωρίς να υπάρχει καμιά τυπική υποχρέωση από τους νόμους.

Είχα και έχω την πεποίθηση πως οι αιρετοί και γενικά όσοι ασκούν δημόσια εξουσία οφείλουν να γνωστοποιούν δημόσια όχι μόνο το «έσχες» αλλά και το «πόθεν». Για τον λόγο αυτό πάγια απαίτησή μου προς τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις εκάστοτε κυβερνήσεις ήταν η διεύρυνση, η ουσιαστικοποίηση και ο έλεγχος της δήλωσης του «πόθεν έσχες» για όλους τους αιρετούς και γενικότερα τα πρόσωπα που ασκούν δημόσια εξουσία. Αμετακίνητη θέση μου ήταν πάντοτε ότι όποιος αιρετός παρανομεί πρέπει να διώκεται ποινικά και να τιμωρείται παραδειγματικά.

Τα τελευταία δύο χρόνια βάλλομαι υπογείως και τεχνηέντως για τα ζητήματα της περιουσιακής μου κατάστασης. Η υπόθεση που είδε την Κυριακή 13-1-2013 το φως της δημοσιότητας έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και στο πρόσφατο παρελθόν, με αφορμή τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» αιρετών. Δήλωσα και τότε ότι με θρησκευτική ευλάβεια τηρώ τους νόμους του κράτους αναρτώντας κάθε χρόνο στο Διαδίκτυο και αποστέλλοντας στον αρμόδιο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη δήλωση περιουσιακής μου κατάστασης, ενώ πάντοτε υποβάλλω τις φορολογικές μου δηλώσεις εντός των νομίμων προθεσμιών.

Σας ενημερώνω, λοιπόν, εάν δεν το έχετε ήδη πληροφορηθεί, ότι με μονομερή δήλωσή μου έχω σπεύσει ήδη από την πρώτη στιγμή να θέσω στη διάθεση του ΣΔΟΕ κάθε περιουσιακό στοιχείο της οικογένειάς μου (κινητό, ακίνητο, μετρητά, τραπεζικούς λογαριασμούς κ.λπ.) και την εξουσιοδότησή μου προκειμένου να ζητήσουν τη συνδρομή κάθε άλλου ελεγκτικού μηχανισμού αρμόδιου για τη διερεύνηση της νομιμότητας των περιουσιακών μου στοιχείων, με κύριο στόχο την τάχιστη διενέργεια και ολοκλήρωση του ελέγχου.

Στη δήλωσή μου αυτή είμαι σαφής και απόλυτος. ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΩ ΤΩΡΑ. Επιθυμώ, μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, το πόρισμα του ελέγχου να γνωστοποιηθεί επίσημα, ώστε να διαψευστούν επίσημα οι διαρρέουσες φήμες και ψεύδη.

Φώτης Χατζηδιάκος, αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

[…] Ελέγχθηκα επανειλημμένα και ελέγχομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας (δικηγόρος επί τριακονταετία) για την κοινή φορολογική δήλωση εισοδήματος που υποβάλλουμε από το 1984 μέχρι σήμερα με την επίσης ελεύθερη επαγγελματία σύζυγό μου (συμβολαιογράφο) χωρίς ποτέ να διαπιστωθεί ουδεμία φορολογική παράβαση.

Τα πραγματικά εισοδήματα και τα κτηθέντα ακίνητα εμένα και της συζύγου μου καθώς και τα δάνεια που έχουμε λάβει για την απόκτηση αυτών έχουν δηλωθεί νομίμως τόσο στο «πόθεν έσχες» όσο και στο Ε9 αντίστοιχα και συνάδουν απόλυτα με τις εκατοντάδες χιλιάδων φόρων που έχουμε καταβάλει εμπρόθεσμα γι’ αυτά.

Επιπλέον ως κατέχων θεσμική θέση διευκρινίζω ότι κατά τη διάρκεια της 14ετούς θητείας μου στον Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης, είτε ως πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, είτε ως αντινομάρχης Πρωτογενούς Τομέα, είτε ως αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, ουδέποτε διαχειρίστηκα δημόσιο χρήμα και επομένως δεν εμπίπτω στην κατηγορία των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται για δήθεν «παράνομο πλουτισμό».

Φυσικά κάθε περαιτέρω έλεγχος από τα συντεταγμένα όργανα και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος (μόλις πρόσφατα, Ιούλιο 2012, ελεγχθήκαμε από το ΣΔΟΕ Αθηνών και λάβαμε εύσημα για την άριστη τήρηση των φορολογικών μας βιβλίων) και προς τούτο θα επισπεύσω με δικές μου ενέργειες και τον νέο σχετικό έλεγχο.

Ιωάννης Βατός, αντιδήμαρχος Λέσβου

[…] Σε κάθε περίπτωση, αν ο συντάκτης σας, ανταποκρινόμενος στο στοιχειώδες δημοσιογραφικό του καθήκον, έμπαινε στον κόπο να ερευνήσει ποια ήταν τα πορίσματα του σε βάρος μου ελέγχου, θα διαπίστωνε ότι ουδέν μεμπτό διαπιστώθηκε σε βάρος μου και ουδεμία έστω υπόνοια υφίσταται στις αρμόδιες αρχές για εμπλοκή μου σε παράνομες συμπεριφορές όπως αυτές τις οποίες αποδίδει αυθαίρετα, συλλήβδην και άνευ διακρίσεων σε όλα τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα που δημοσίευσε.

Παρά το γεγονός ότι δεν αισθάνομαι καμία απολύτως υποχρέωση να παράσχω εξηγήσεις στην εφημερίδα σας, για όσα τυχόν μου αποδίδονται, πράγμα άλλωστε το οποίο έχω πράξει στο ακέραιο ενώπιον των αρμοδίων αρχών και μόνο για την ιστορία σας ενημερώνω ότι ο σε βάρος μου έλεγχος διενεργήθηκε κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας που αφορούσε σε ζητήματα που δεν άπτονται καν των αρμοδιοτήτων μου και η οποία αποδείχτηκε παντελώς αβάσιμη και ψευδής.

Σημειωτέον ότι από την έρευνα των αρμοδίων αρχών δεν προέκυψε, όχι μόνο αδικαιολόγητος, αλλά ούτε καν δικαιολογημένος πλουτισμός μου.

Γιάννης Αλεξανδρής, δήμαρχος Θερμαϊκού

[…] Εχω να δηλώσω κατηγορηματικά τα εξής: Η αναφορά του ονόματός μου μεταξύ άλλων δημάρχων και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό, φοροδιαφυγή και παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες και πρακτικές στην ανάθεση δημοσίων έργων είναι παντελώς αβάσιμη, αναληθής και συκοφαντική.

Προκειμένου για την απόδειξη της αλήθειας, εγώ ο ίδιος επισκέφθηκα την Τρίτη 15/1/2013 τον Δ/ντή του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης και με γραπτό αίτημά μου ζήτησα την επίσπευση της σχετικής έρευνας γύρω από το άτομό μου, ώστε να διαλυθεί πάσα αμφιβολία και να αποκατασταθεί η αλήθεια και η πραγματικότητα.

Επιπλέον δήλωσα έτοιμος να παρέχω οποιοδήποτε στοιχείο με αφορά (τραπεζικούς λογαριασμούς, φορολογικά στοιχεία κ.λπ.) ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου το συντομότερο δυνατό.

Με την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας του ΣΔΟΕ θα αποδειχθεί περίτρανα ότι η αναφορά στο όνομά μου, από όπου και αν προέρχεται, είναι κακοήθης και ψευδής με μόνο στόχο να πλήξει τη δημόσια εικόνα, την προσωπική τιμή και υπόληψή μου.

Μιχαήλ Τζόλλας , πρώην αντινομάρχης Θεσσαλονίκης

Με έκπληξη και θλίψη διαπίστωσα την αναγραφή του ονόματός μου στην κυριακάτικη εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής».

Δηλώνω ότι η διαδρομή μου στην αυτοδιοίκηση και στον δημόσιο βίο είναι πεντακάθαρη. Σεβάστηκα με απόλυτη εντιμότητα και διαφάνεια τους συμπολίτες μου και τη δημόσια περιουσία.

Δηλώνω επίσης απερίφραστα ότι η οικονομική μου κατάσταση αποτυπώνεται πλήρως και με κάθε ειλικρίνεια στις φορολογικές μου δηλώσεις και στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Είναι αυτονόητο ότι επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μου από τη βαθιά προσβολή της προσωπικότητάς μου. Εχω ήδη ζητήσει από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να περαιώσουν άμεσα τον έλεγχο και να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Ιωάννης Τρ. Τζίτζιος, δήμαρχος Σιθωνίας

[…] Δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδέποτε από κανέναν έλεγχο που διεξήγαγε δημόσια ελεγκτική αρχή δεν προέκυψαν ποτέ ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος μου. Αλλά και ο παρών έλεγχος που διεξάγεται δεν ανέδειξε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος μου, όπως με διαβεβαίωσαν σήμερα 14 Ιανουαρίου 2013 τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και σύντομα εντός ελαχίστου χρόνου θα ανακοινωθεί σχετικό απαλλακτικό.

[…] Εξάλλου, τα περιουσιακά μου στοιχεία έχουν κατατεθεί και με δήλωση «πόθεν έσχες» και βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Σιθωνίας.

 ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ