Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Καλοκαίρι 2013: Γιατί οι Γρεβενιώτες προτιμούν Κέρκυρα και τα άλλα Ιόνια νησιά. Ψηλά στις επιθυμίες Σύβοτα και Πάργα. Για αγορές τα Γιάννινα!

Φαίνεται πως η Χαλκιδική και οι άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας αποτελούν παρελθόν για την πλειοψηφία των κατοίκων του Νομού μας.

 

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με την λειτουργία της Εγνατία Οδού αναπτύχθηκαν  «ιδιαίτερες τουριστικές αλλά και εμπορικές σχέσεις των Γρεβενιωτών με την Ηπειρο και τα Ιόνια νησιά».

 

Εκατοντάδες ήταν οι Γρεβενιώτες την τελευταία πενταετία που προτίμησαν  τόσο για Σαββατοκύριακα όσο και τις θερινές διακοπές την Κέρκυρα, την Λευκάδα, τους Παξούς αλλά και την Πάργα με τα Σύβοτα.

 

«Είναι πολύ κοντά, η Εγνατία μας ενώνει με ασφάλεια, είναι πιο φθηνές οι διακοπές μας και καλύτερη η θάλασσα» αναφέρουν και τονίζουν οι Γρεβενιώτες.

 

«Τα Γρεβενά και η Δυτική Μακεδονία είναι η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που δεν βρέχεται από θάλασσα. Βρήκαμε θαλάσσια διέξοδο».

 

Ανάλογο είναι το ενδιαφέρον αυτών των παραθαλάσσιων περιοχών για τα Γρεβενά και την Δυτική Μακεδονία. Ηδη με διαφημίσεις εντείνουν τις προσπάθειες ωστε να προσελκύσουν τους Δυτικομακεδόνες στο Ιόνιο Πέλαγος.

 

Αν το Ιόνιο κερδίζει τουριστικά τους Γρεβενιώτες τα Γιάννινα τους κέρδισαν ήδη στην αγορά.

 

«Κοιμήσου και παρήγγειλα στην πόλη τα προικιά σου.

Στα Γιάννινα τα ρούχα σου και τα χρυσαφικά σου.»

 

Ένα παλιό τραγούδι των Γρεβενών. Το τραγουδούσαν  οι μητέρες στα μικρά παιδιά.

 

Τα Γρεβενά με τα Γιάννινα έχουν εμπορικούς – και όχι μόνον – δεσμούς αιώνων. Στο εμπόριο, στις τέχνες αλλά και στην μουσική, την «γλώσσα» και τα Γράμματα. Η πλειοψηφία των κατοίκων των Γρεβενών «αισθάνονται Ηπειρώτες».

 

Με την Εγνατία οδό επανασυνδέθηκαν οι εμπορικοί δεσμοί που διεκόπησαν την δεκατία 1920 – 1930 και ιδιαίτερα αργότερα το 1950 – 1960 όταν δρομολογήθηκαν τα πρώτα λεωφορεία από Γρεβενά – Θεσσαλονίκη.

 

Σήμερα εκατοντάδες πλέον Γρεβενιώτες βρίσκονται τουλάχιστον μία φορά στις 15 μέρες για ψώνια ( ή για άλλες εργασίες) στα Γιάννινα. Στα εμπορικά των Ιωαννίνων αλλά και στα «παραλιακά καταστήματα της λίμνης» βλέπεις τόσες οικογένειες όσες… και στην πλατεία των Γρεβενών. Όμως και τα πολυκαταστήματα ΙΚΕΑ, PRACTIKER και JUMBO που εδρεύουν στα Γιάννινα είναι πόλοι έλξης των Γρεβενιωτών. Η Κοζάνη κατά πρώτο και η Θεσσαλονίκη κατά δεύτερο έχασαν αρκετά από την μετακίνηση αυτή των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ