Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Κήρυγμα κατά της ακροδεξιάς του Μητροπολίτη Σιατίστης

Για προσβολή και εξευτελισμό του Χριστού κάνει λόγο ο μητροπολίτης, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική παράταξη αλλά αντιχριστιανική οργάνωση

Η ταύτιση της Χρυσής Αυγής με τους χριστιανούς είναι επικίνδυνη, αναφέρει στο «Εθνος» ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, που με δημόσια παρέμβασή του στην εκκλησιαστικού περιεχομένου σελίδαromfea.gr έκανε αίσθηση, αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής.

Ο μητροπολίτης είναι ο πρώτος από τους ιεράρχες της Εκκλησίας που λέει ανοιχτά ότι «η Χρυσή Αυγή διώκει, προσβάλλει και εξευτελίζει καθημερινά τον Χριστό και το πράττει στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών».

Οπως είπε ο κ. Παύλος, η δράση της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και γι’ αυτόν τον λόγο θεώρησε ότι ήταν θέμα ευθύνης να τοποθετηθεί δημοσίως. Μας επισήμανε ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική παράταξη, αλλά μια αντιχριστιανική οργάνωση.

Με τη συγκεκριμένη ενέργειά του, δημοσιοποιώντας τις απόψεις του, όπως ανέφερε, θέλησε παράλληλα να διαφοροποιηθεί από εκείνους τους μητροπολίτες που είτε καλύπτουν είτε «χαϊδεύουν» τη Χρυσή Αυγή.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος συνοδευόμενος από βουλευτές της Χρυσής Αυγής πήγε στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας για να καταθέσει μήνυση εναντίον των συντελεστών του «Corpus Christi».

«Κάθε εναγκαλισμός και χάιδεμα χριστιανού ή πολύ περισσότερο ιερωμένου προς τη Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης», αναφέρει στο κείμενό του.

Ο κ. Παύλος θέτει κρίσιμα ερωτήματα για το κυνηγητό των μεταναστών από τη Χρυσή Αυγή από θεολογικής πλευράς. «Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί τον λόγο του Χριστού… Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού; Δεν είναι ο “πλησίον” της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με τη χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν “καλός”. Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου».

Στο ίδιο κείμενο ο κ. Παύλος στρέφεται και κατά των συντελεστών του έργου «Corpus Christi», αναφέροντας ότι «η χυδαιότητα και η αισχρότητα ούτε τέχνη είναι ούτε πολιτισμός».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ