Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ιδιώτης για τα σκουπίδια της Δυτικής Μακεδονίας

Σε ιδιώτη περνάει από τις αρχές του 2016 και για 25 χρόνια η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τους νέους περιβαλλοντικούς όρους του έργου και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης με τον ιδιώτη που επικράτησε στον διαγωνισμό. Η επένδυση έχει ύψος 46 εκατ. ευρώ και πραγματοποιείται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μόνη στην οποία από το 1998 όλοι οι δήμοι διαχειρίζονται από κοινού τα απορρίμματά τους, μέσω μιας ανώνυμης εταιρείας, της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., η οποία έχει ως μετόχους τους Δήμους Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας. Η διαχείριση περίπου 100.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως γίνεται μέσω 10 σταθμών μεταφόρτωσης και ενός ΧΥΤΑ που βρίσκεται σε παλαιό λιγνιτικό πεδίο της ΔΕΗ. Επίσης, η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη στην οποία η συλλογή των ανακυκλώσιμων ειδών γίνεται με τέσσερα χωριστά ρεύματα (κάδους) ανά υλικό, όπως ορίζει η κοινοτική νομοθεσία.

Γιατί, λοιπόν, χρειάζεται η ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτη στη μόνη περιοχή της χώρας που είναι τόσο επιτυχημένη στον τομέα; Οπως αναφέρουν στην «Κ» ο πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος και ο γεν. διευθυντής Δημοσθένης Μαυρίδης, το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων που θα δημιουργηθεί θα δώσει τη δυνατότητα να θάβονται μόνο υπολείμματα, αλλά και να αυξηθούν οι ποσότητες που ανακυκλώνονται.

Από την Καθημερινή

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ