Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ οφείλει να στηρίζει τους ΙΔΑΧ και όχι να τους εχθρεύεται και να τους συκοφαντεί!

Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ – και στη συγκεκριμένη περίπτωση ΠΑΣΚΕ Μπαλασόπουλος, ΔΑΚΕ – εξέδωσε μια ανακοίνωση (10 Οκτώβρη 2014) με την οποία εξαπολύει μια πρωτοφανή και απαράδεκτη επίθεση στους εργαζόμενους ΙΔΑΧ και το Συντονιστικό τους, όπως και στο Σωματείο του Ασπρόπυργου που ως γνωστό βρίσκεται σε διαρκή αγώνα για την αποτροπή των απολύσεων των 213 συναδέλφους ΙΔΑΧ.

Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ (και σε αυτή την περίπτωση η ΠΑΣΚΕ που μετονομάστηκε σε Συνδικαλιστική  Ανατροπή μαζί με τη ΔΑΚΕ) αντί να έχει σταθερό μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, επιτίθεται στους ΙΔΑΧ και το Συντονιστικό εργαζομένων ΙΔΑΧ Αττικής που μόλις πρόσφατα συγκροτήθηκε μέσα από μια πλατιά ανοιχτή και ιδιαίτερη μαζική συγκέντρωση εργαζομένων ΙΔΑΧ στον Ασπρόπυργο.

Όλοι εμείς οι ΙΔΑΧ συγκροτήσαμε «επιτροπές εργαζομένων ΙΔΑΧ», δίπλα στα Σωματεία μας (ΙΔΑΧ Ασπρόπυργου, Μάνδρας, Καισαριανής, Πετρούπολης, Ηλιούπολης, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Χαϊδαρίου, Ελληνικού) και όλοι μαζί με τις επιτροπές μας συγκροτήσαμε το Συντονιστικό εργαζομένων ΙΔΑΧ Αττικής, που αγκάλιασε ήδη τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων ΙΔΑΧ στην Αττική. Στην προσπάθεια αυτή δεν αποκλείσαμε και δεν αποκλείουμε κανέναν εργαζόμενο ΙΔΑΧ. Σύνθημα μας είναι: «όλοι οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ μια φωνή, μια γροθιά».

Παρόμοια Συντονιστικά κατά καιρούς έχουν συγκροτηθεί και από άλλους εργαζόμενους στο Δημόσιο που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα (καθαρίστριες Υπ. Οικονομικών, σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί κ.α.) και με τους οποίους ο αγώνας μας επιδιώκουμε να συναντηθεί.

Τα αιτήματά μας ως εργαζόμενοι ΙΔΑΧ και του Συντονιστικού μας είναι τ’ αυτονόητα:

  • Όχι στο λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων ΙΔΑΧ, την αξιολόγηση και τον επιμερισμό του 15%. Κατάργηση του ν. 4250/2014.

  • Καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεσα μέτρα ανακούφισης όλων των απολυμένων, όλων των ανέργων.

  • Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.

  • Όχι στην ανασφάλιστη εργασία και στο λεγόμενο εθελοντισμό, που αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως όχημα για την καταστρατήγηση των συμβάσεων των ΙΔΑΧ.

  • Να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές και τα όνειρά μας.

Που διαφωνεί μ’ αυτά τα αιτήματα η ΠΟΕ – ΟΤΑ και επιτίθεται στο Συντονιστικό των ΙΔΑΧ;

Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της με απαράδεκτο τρόπο, ύφος και χαρακτηρισμούς καθυβρίζει και συκοφαντεί το Συντονιστικό των εργαζομένων ΙΔΑΧ. Μας αποκαλεί «Εφιάλτες» στους κόλπους του κινήματος, «κομματικούς εντεταλμένους», διασπαστές κ.α..

Και ποιοι τα λένε αυτά;

Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) που τόσα χρόνια είναι τα δεκανίκια των κυβερνήσεων, αυτών των κυβερνήσεων που σήμερα μας απολύουν!

Το πρόσχημα για να εξαπολύσει αυτή την επίθεση η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ ήταν η εξαγγελία συγκέντρωσης στην Κλαυθμώνος και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το Σωματείο των Δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου & Μάνδρας-Ειδυλλίας και το Συντονιστικό των ΙΔΑΧ. Και λοιπόν; Από πότε θεωρεί η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ ότι τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι πρέπει να παίρνουν την άδειά της για να εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις; Επιπλέον το Σωματείο των Δήμων Ελευσίνας-Ασπροπύργου & Μάνδρας-Ειδυλλίας, οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ της Αττικής και το Συντονιστικό τους δεν έκαναν τίποτα άλλο από αυτό που χρόνια τώρα κάνει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ, που εξαγγέλλει προσυγκεντρώσεις στην πλ. Καραϊσκάκη και μετά πηγαίνει στην Κλαυθμώνος και συμπορεύεται με άλλα συνδικάτα και μαζικούς φορείς.

Αποκορύφωμα της εχθρικής στάσης της ηγεσίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ απέναντι στους εργαζόμενους ΙΔΑΧ ήταν όταν αρνήθηκε κατά τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να συμπεριληφθεί στην αντιπροσωπεία συνάντησης με το ΥΔΜΗΔ και ένας εκπρόσωπος των ΙΔΑΧ.

Αυτό ήταν στην κυριολεξία που εξαγρίωσε όλους τους συγκεντρωμένους συναδέλφους μόνιμους και συμβασιούχους.

Εμείς οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ,  τώρα που ζούμε το δράμα μας, τώρα που είμαστε προ των πυλών της απόλυσης, περιμέναμε από την ΠΟΕ – ΟΤΑ να είναι δίπλα μας και όχι απέναντι μας.

Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ για το καλό όλων των εργαζομένων, για το καλό του αγώνα και της Ομοσπονδίας οφείλει να σταματήσει αυτόν τον ολισθηρό κατήφορο με τον οποίο κατά καιρούς:

  • Απέκλεισε (διέγραψε – καρατόμησε) από τη δύναμη της Ομοσπονδίας 21 σωματεία επειδή έχουν ως πλήρη μέλη τους συμβασιούχους!!!

  • Τάχθηκε υπέρ μιας «καλής» αξιολόγησης στο πλαίσιο της σημερινής πολιτικής (αν είναι δυνατόν!!!),

  • υπέρ της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας,

  • υπέρ του «Καλλικράτη» των ιδιωτικοποιήσεων, της αξιολόγησης και των απολύσεων.

Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ οφείλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Τώρα είναι η ώρα του ενωμένου αγώνα όλων των εργαζομένων, μόνιμων και συμβασιούχων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Τώρα δεν είναι η ώρα να επιτίθεται μια Ομοσπονδία απέναντι στα σωματεία και τους ΙΔΑΧ, που δίνουν ένα αγώνα επιβίωσης.

Καλούμε όλους τους ΙΔΑΧ της Αττικής να δυναμώσουν τον αγώνα τους. Καλούμε όλους τους ΙΔΑΧ σε όλη την Ελλάδα να συγκροτήσουν Επιτροπές εργαζομένων ΙΔΑΧ δίπλα στα σωματεία τους και να συντονίσουν τη δράση τους με το Συντονιστικό της Αττικής.

Καλούμε επίσης όλους τους ΙΔΑΧ, όλους τους συμβασιούχους αλλά και τους μόνιμους συναδέλφους να προβληματιστούν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ/Συνδικαλιστική Ανατροπή, ΔΑΚΕ). Να προβληματιστούν αν με όλα αυτά που κάνει η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ υπηρετεί ή εν τέλει  υπονομεύει τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζομένων

 

Συνεχίζουμε τον Αγώνα αταλάντευτα, μαζικά δυναμικά μέχρι να δικαιωθούμε!
Κανένας επανέλεγχος των συμβάσεων ΙΔΑΧ, καμιά απόλυση!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑΣ–ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΑΧ

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΜΑΝΔΡΑΣ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

11-10-2014

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ