Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες στηρίζει τις προσπάθειες των Παραγωγικών Συλλόγων του Νομού, με βασικό στόχο τη προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προϊόντων τους.

 

 

 

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν ημερίδες και σεμινάρια για τους παραγωγούς, ώστε να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες που θα αποτελέσουν σημαντικό βοήθημα για την εξέλιξή τους και την αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων τους, αλλά και την προβολή  αυτών των προϊόντων μέσα από τις εκθέσεις που συμμετέχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Σύλλογο Γρεβενών συνδιοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα: « Η Προσφορά της Μέλισσας στην Υγεία και την Οικονομία» η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Πέτρος Σιούλης» τη Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ημερίδας τονίσθηκε η μεγάλη διατροφική αξία του μελιού και ο ρόλος του στην ανθρώπινη υγεία. Το μέλι είναι ένα προϊόν το οποίο από αρχαιοτάτους χρόνους προτείνεται όχι μόνο για την «ευζωΐα» αλλά και τη «μακροζωΐα» του ανθρώπου, ενώ αποτελούσε βασική καθημερινή τροφή. Σκοπός μας είναι τόνισαν οι εισηγητές να πείσουμε τον σύγχρονο Έλληνα να εντάξει στη διατροφή του όχι μόνο το μέλι αλλά και όλα τα προϊόντα της μέλισσας όπως ο βασιλικός πολτός και η γύρη.

Σημαντική αναφορά έγινε και στις θεραπευτικές ιδιότητες  της πρόπολης, του κεριού και του δηλητηρίου ενώ τονίσθηκε η χρησιμοποίηση τους  στη φαρμακευτική βιομηχανία.

Η μέλισσα με την επικονίαση συμβάλλει στη ποικιλότητα της φύσης, στον εμπλουτισμό του εδάφους με οργανική ουσία, στη προστασία της γης από τη διάβρωση, στη βελτίωση του χόρτου των βοσκοτόπων και γενικά στη διατήρηση της βιολογικής ισορροπίας στο πλανήτη. Η προσφορά της μέλισσας στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος είναι ανυπολόγιστης αξίας.

Στο τέλος της ημερίδας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λιχουδιές που είχαν ως βασικό συστατικό το μέλι.

Το παρών στην ημερίδα έδωσαν οι κες Αντινομάρχες Αικατερίνη Πέτρου και Βάια Μπιρμπίλη –Ντάγκα, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κος Νικηφόρος Χατζηγεωργίου, Διευθυντές, Προϊστάμενοι Τμημάτων και Υπάλληλοι των κάτωθι Υπηρεσιών της Ν.Α.: Αγροτικής Ανάπτυξης, Εγγείων Βελτιώσεων, Υγείας Πρόνοιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης, Τεχνικών Υπηρεσιών, Κτηνιατρικής,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών κ. Χρήστος Παρασκευαΐδης, μεγάλος αριθμός μελισσοκόμων και πολιτών που αγαπούν αυτό το σημαντικό προϊόν. 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ