Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δύσκολες αποφάσεις (2/7/2011)

Είναι ώρα να κοιτάξουμε μπροστά!

Για να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών των Ελλήνων, η πλειοψηφία των βουλευτών πήρε δύσκολες αποφάσεις. Αποφάσεις πρωτόγνωρες γι’ αυτή τη χώρα, μέσα σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα με επεισόδια, προπηλακισμούς και πολιορκία του κοινοβουλίου.

Θεωρώ πως έπραξαν το σωστό!

Σωστό για τη χώρα και για τους Έλληνες!

Επέλεξαν μια λιγότερο επώδυνη λύση από την πτώχευση, την στάση πληρωμών και το πισωγύρισμα σε έναν σκοτεινό κύκλο φτώχειας, “μαυραγοριτισμού”, βίας και δυστυχίας.

Επέλεξαν μια λύση που με απώλειες θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε ξανά το μέλλον, χωρίς να διακυβευτούν και να πεταχτούν στον “καιάδα” κατακτήσεις και θυσίες μιας γενιάς και πλέον!

Δεν μπορεί βάσιμα οποιοσδήποτε να ισχυριστεί ότι μπορούσαν να πάρουν άλλες αποφάσεις.

Δεν νομίζω ότι θέλουν να αδικούν και να βασανίζουν τον λαό.

Η κυβέρνηση παρέλαβε αγόγγυστα μια κρίση, που άλλοι δημιούργησαν και δίνει μεγάλη μάχη για να την διαχειριστεί. Με μεγαλύτερη σε πολλά και μικρότερη αποτελεσματικότητα σε άλλα. Αυτό είναι αληθές!

Κρίνεται και θα κριθεί με την δέουσα αυστηρότητα και συχνά με υπερβολή από την αντιπολίτευση.

Θα κριθεί και από τον λαό όταν έρθει η ώρα!

Κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός, φυγομαχεί και δεν δίνει τη μάχη!

Χωρίς υστεροβουλίες, μυωπικούς μικροκομματισμούς και κυρίως με μεγάλο κόστος!

Μια μάχη μέχρι τέλους.

Και σ’ αυτή τη μάχη, οι θυσίες των πολιτών, είναι το όπλο της επιτυχούς έκβασής της.

Οι πολίτες επιθυμούν να δουν τους κόπους και τις θυσίες τους να πιάνουν τόπο!

Επιτέλους πρέπει να αλλάξουμε ριζικά και οριστικά!

Να μην έχουμε ανάγκη από δανεικά και επιτηρήσεις, αλλά να στηριχτούμε στις δικές μας, αστείρευτες δυνάμεις και να οικοδομήσουμε σε στέρεες και υγιείς βάσεις το μέλλον που αξίζουμε.

Αυτό επιτάσσει η ιστορία μας, ο πολιτισμός, η μακραίωνη παράδοσή μας, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και οι τεράστιες ικανότητες μας που βρίσκουν διεξόδους σε άλλες χώρες και συστήματα!

Γιατί άραγε μπορούμε εκεί στα «ξένα» και όχι εδώ;

Με επίμονη προσπάθεια, θα το πετύχουμε. Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να πετύχουμε.

Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αλλαγών, των αποφάσεων για σύγκρουση με τα κακώς κείμενα, με ό,τι μας πληγώνει, με ό,τι μας κρατά καθηλωμένους στο χθες.

Αυτή είναι εθνική ανάγκη και απαίτηση των πολλών.

Πρέπει να βάλουμε τάξη στα του «οίκου» μας και να βαδίσουμε στο δύσκολο δρόμο της αταλάντευτης πάλης, της λυτρωτικής θυσίας και της αναγέννησης!

H κυβέρνηση δεσμεύθηκε σε 4 άξονες:

– Την πάταξη της φοροδιαφυγής, με ενίσχυση των εισπρακτικών μηχανισμών, ένταση στον έλεγχο “πόθεν έσχες” όσων έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και αυστηρότερα τεκμήρια

– Την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, με ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών

– Την υλοποίηση ενός διετούς αναπτυξιακού προγράμματος, με ανακατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ και εξασφάλιση πρόσθετων κονδυλίων από ευρωπαϊκά ταμεία, ΕΤΕπ και ιδιωτικά κεφάλαια και

– την επανεξέταση και βελτίωση των αποκρατικοποιήσεων με την υπόσχεση ότι πρώτα θα καθορισθεί η εθνική στρατηγική σε κρίσιμους τομείς όπως η Ενέργεια και τα Δίκτυα

Η κυβέρνηση αποσκοπεί να δώσει ένα στίγμα στοιχειώδους κοινωνικής δικαιοσύνης (πάταξη της φοροδιαφυγής), ελπίδα για το αύριο (αναπτυξιακό πρόγραμμα, φορολογική ελάφρυνση) και να άρει τις επιφυλάξεις αρκετών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αθήνα δήλωσε τα εξής:

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις για την Ελλάδα, κάνοντας το πατριωτικό μας καθήκον για τη διάσωση της χώρας», κάνοντας λόγο για «αποφάσεις αναγκαίες για να σωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί».

Ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τον όρο «ύβρις» για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν στην Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η διαχείριση της εξουσίας.

«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα», πρόσθεσε , «χρειαζόμαστε φίλους για να κερδίσουμε το στοίχημα – και θα το κερδίσουμε…» και τόνισε ότι «….οι πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά στη χώρα, ζητούν την ανανέωση της δημοκρατίας….»

Η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη “ΕΘΕΛοντών” και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί και η αστυνομία για την επιβολή της τάξης, της κοινωνικής γαλήνης και του αισθήματος ασφαλείας.

Σταγονίδια και θύλακες δεν μπορούν να προσβάλουν την πλειοψηφία του σώματος των αστυνομικών και να διασπούν την εθνική ομοψυχία που είναι απαραίτητη και μάλιστα σε περίοδο ενός ιδιότυπου πολέμου.

Η άμετρη χρήση βίας φέρνει αντίθετα αποτελέσματα και θέτει εδώ και δεκαετίες σε αμφισβήτηση την αρετή και την ηθική υπόσταση της Δημόσιας Τάξης.

Οι μέθοδες αυτές και οι πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και οδηγούν πάντοτε σε μεγαλύτερη αταξία και σε μέγιστους κινδύνους την Δημοκρατία.

Από την άλλη ο άκρατος λαϊκισμός της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα της πιο σημαντικής παραμέτρου, της μείζονος(Ν.Δ),μπορεί να της δίνει διέξοδο από την αδιέξοδη πολιτική της- που καταδικάζουν όλα τα ομοειδή ιδεολογικώς, ευρωπαϊκά δεξιά κόμματα- αλλά δεν μπορεί να «λακίσει» από τις τεράστιες ευθύνες της που με την πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή, όπου συμμετείχε και ο νυν αρχηγός της Α. Σαμαράς, μας οδήγησαν στην μεγάλη τωρινή κρίση.

Η πολιτική αυτή του « παρ’ολίγον», επίδοξου πρωθυπουργού από την «πίσω πόρτα», δίνει μεγαλύτερη δύναμη και ώθηση στα κατά δήλωση «αριστερά» κόμματα και εξωκοινοβουλευτικές ομάδες για περισσότερη ακραία και ανεύθυνη ρητορική και δράση.

Βαριοπούλες, μάσκες, κουκούλες, μάρμαρα, μολότοφ, σπασμένες βιτρίνες, λεηλατημένα και πυρπολημένα καταστήματα, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ασπίδες, γκλομπς, σιδερολοστοί κ.ά , τα όπλα των στρατών που υπηρετούνται εκατέρωθεν από εξαγριωμένους πληβείους!

Φτάνει, πια! Έλεος!

Όταν οι πολιτικές δυνάμεις στις άλλες χώρες με παρόμοιο πρόβλημα, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία βρήκαν ευρύ πεδίο συνεννόησης και βαδίζουν ενωμένοι, εμείς είμαστε αθεράπευτα εγωιστές, άφρονες, αμνήμονες και κατώτεροι των περιστάσεων…

Και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή μιας πατριωτικής στάσης από όλους μας.

Υπέρβαση και απώθηση των μικρών και διχαστικών και σύμπτυξη κάτω από τα μεγάλα που μας ενώνουν.

Όταν βγούμε από το σκοτεινό μονοπάτι του πολέμου, επιτρέπονται με μέτρο οι θρίαμβοι και τα «δαφνοστεφανώματα» της εξουσίας!

Τώρα η εξουσία είναι ανεπιθύμητη ακόμα και από την ωρυόμενη αντιπολίτευση.

Το πλήθος ποτέ δεν ήταν ηρωικό και δεν είναι, ιδίως τώρα, που είναι και τόσο ασύντακτο!

Μόνο λίγοι και μοναχοί δίδουν την μάχη με υπευθυνότητα, προσήλωση στο καθήκον και χωρίς υστεροβουλία.

Αυτούς ακολουθούμε!

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ