Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γιώργος Νούτσος π.Δήμαρχος Γρεβενών: «Καταγγέλω την κακοπιστία και το κατήφορο χωρίς τελειωμό του κ.Κουπτσίδη»

Αφορμή για τη συνέντευξη αυτή, αποτελούν οι απανωτές συνεντεύξεις του κου Κουπτσίδη, για την κατάσταση τη οποία παρέλαβε στο Δήμο Γρεβενών. Γεμάτες κακοπιστία, στοιχεία υπερβολής, αυθαίρετης προσέγγισης και μένους, βγαλμένες από έναν κόσμο εμπάθειας και αδικαιολόγητου προσωπικού παροξυσμού, στόχο έχουν να σπιλώσουν ισοπεδωτικά, θίγοντας πρωτίστως ηθικά, την πολιτική μου παρουσία, διαδρομή κ υπόσταση.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, προσπαθεί στην παντελή αδυναμία και ανικανότητά του να προσφέρει στοιχειωδώς έστω, χρήσιμο έργο στον τόπο μας, να αντιπαραβάλλει ένα κυνήγι μαγισσών, που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει ο τόπος μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Τον παρακολουθώ όλο αυτό το διάστημα, ομολογώ με ιδιαίτερη προσοχή, προσπαθώντας να ερμηνεύσω συμπεριφορές και τακτικές πολιτικής, που κατά πολύ ξεφεύγουν από την πεπατημένη, γήινη, φυσιολογική, κοινά αποδεκτή ανθρώπινη συμπεριφορά.

Είναι διάχυτη, μια εναγώνια προσπάθεια σπίλωσης και ηθικής απαξίωσης, με αναφορές σε λογιστικές, φορολογικές ή ακόμα και τύποις ποινικές αταξίες, που βέβαια καμία πραγματική σχέση δεν έχουν με υπεξαιρέσεις, καταχρήσεις κ κλοπές και που ξαφνικά μόνο σε μια παρορμητική και κακόβουλη σκέψη, αποκτούν άλλη διάσταση, «Δονκιχωτική», ενώ ο ίδιος φαντασιώνεται για τον εαυτό του το ρόλο του Μέγα Ιεροεξεταστή Τορκουεμάδα.

Αλλοίμονο όμως… Γιατί θα έρθει στιγμή, που η έντεχνη πλάνη θα εκπέσει.  Θα έρθει η στιγμή, που ο βούρκος, στον οποίο τόσο παραστατικά αναφέρεται, σε συνέντευξή του, θα συμπαρασύρει τον ίδιο. Που για πολλοστή φορά θα αποδειχτεί ότι συνειδητά υπερβάλλει, μεγαλοποιεί, τραγικοποιεί και στρεβλώνει αριθμούς, καταστάσεις και γεγονότα, εκμεταλλευόμενος την δικαιολογημένη δίψα του κόσμου  για διαφάνεια και εντιμότητα. Ο στόχος του, απλός. Να αφεθεί μόνος του, ανεμπόδιστος, να συνεχίσει να χειρίζεται την πολιτική και παραγωγική του ανεπάρκεια.

Επιχαίρει για την εκλογή του και κομπορρημονεί για το μεγάλο ποσοστό της εκλογικής του επικράτησης. Ξεχνά όμως ότι :

–         Τον Δήμο Γρεβενών, εγώ του τον «παρέδωσα κυριολεκτικά στο πιάτο», όταν στις 16 Ιουνίου 2010, τον επισκέφτηκα στο Γραφείο του στη Νομαρχία και του ανακοίνωσα την απόφασή μου, να μη ξαναδιεκδικήσω το Δήμο Γρεβενών, την πρότασή μου να τον διεκδικήσει αυτός και την βούλησή μου βέβαια να τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Πράγμα που όλοι ξέρετε, πως έγινε. Αυτό λοιπόν το 53,7% για το οποίο τόσο επαίρεται, έχει κυρίως τη δική μου σφραγίδα, αντανακλά στις δικές μου αποφάσεις και το ξέρει καλά. Όσο για τη απόφασή μου να μην ξαναδιεκδικήσω το Δήμο, από μόνη της θεωρώ περίτρανα αποδεικνύει, πως από τότε ακόμα, τίποτα δεν είχα να κρύψω ή να φοβηθώ, τίποτα δεν είχα να καλύψω παραμένοντας, γι αυτό άλλωστε και το έπραξα.

–         Στις 28 Δεκεμβρίου 2010, δυο μέρες δηλαδή μονάχα, πριν λήξη η θητεία μου, μου ζήτησε, μέσω του σημερινού Γεν. Γραμματέα του Δήμου κου Τόσκα Ανδρέα, να αποδεχτεί το τότε Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για δωρεά των μετοχών της ΑΝΓΡΕ στο Δήμο Γρεβενών. Κατέβαλα τότε σημαντική προσπάθεια να πείσω αρκετά από τα μέλη του Δ.Σ. να συναινέσουν. Σαν νέος Τοπικός Άρχοντας, καλοπροαίρετα, πίστευα, πως δικαιούνταν να έχει στα χέρια του όλα εκείνα τα μέσα που θα τον βοηθούσαν στο δύσκολο ξεκίνημα του. Ομολογώ πως μετάνιωσα γι αυτή την επιλογή μου και δεχτείτε το αυτό, σαν ένα είδος προσωπικής εξομολόγησης και αυτοκριτικής.

–         Σε σχέση με την προ ημερών απόφασή του να καταφύγει στον Εισαγγελέα για τη ΔΕΥΠΓ, ισχυρίζεται ότι οι ίδιοι οι ορκωτοί τον προτρέπουν να πάει στη δικαιοσύνη για περαιτέρω έλεγχο, δηλώνοντας (οι ορκωτοί), πως δήθεν τα στοιχεία που τους δόθηκαν δεν είναι ακριβή, ενέχουν στοιχεία δόλου κλπκλπκλπ…Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως ψεύδεται. Πουθενά στο πόρισμα των ορκωτών δεν υπάρχει παρόμοια αναφορά, κι όμως αυτός εκεί, σταθερός στο αμετροεπές παιχνίδι της λάσπης και της παραπληροφόρησης !!!

–         Ποτέ στην πολιτική δεν επιβίωσε επί μακρόν κάποιος, που μόνο μέλημα του είχε να στοχοποιεί αδιακρίτως αντιπάλους, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό, είτε να συγκαλύπτει δικά του λάθη και αναποτελεσματικότητα, είτε να δημιουργεί την εικόνα ενός ανθρώπου που ο ίδιος δήθεν αδίκως βάλλεται και  στοχοποιείται. Δυστυχώς για εκείνον,  δεν είναι στραβός ο γιαλός. Μάλλον ο ίδιος στραβά επέλεξε να αρμενίζει.

Θα του υπενθυμίσω εδώ, πως καθημερινά πλέον οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν και να συγκρίνουν. Το ήθος, τη συνέπεια και την ακολουθία λόγων και έργων, την ευγενική συμπεριφορά και τον σεβασμό, τον πολιτικό πολιτισμό, αλλά και το αποτέλεσμα του δικού μου περάσματος απ τη διοίκηση του Δήμου, σε σχέση με το δικό του πέρασμα…

Αν σοβαρά αποφασίσει να ασχοληθεί με την παραγωγή έργου ίσως κάτι γίνει. Ας ολοκληρώσει λοιπόν ότι εμείς δεν προλάβαμε. Ας μη ακυρώσει πρωτοβουλίες που εμείς πήραμε και με κόπο και πολύ δουλειά καταφέραμε να «επιβάλουμε» στο θυμικό όλων ανεξαίρετα των Ελλήνων. Αναφέρομαι στην Ανακήρυξη της πόλης μας σε Πόλη του Μανιταριού και τη μοναδικότητα την οποία της προσδώσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Αλήθεια 7 μήνες τώρα ακούσατε έστω και μία σχετική αναφορά, απ τον ίδιο; Ακούσατε έστω και μια θετική πράξη που να έχουμε επιτελέσει εμείς τα 4 προηγούμενα χρόνια; Μια έστω καλή κουβέντα αναγνώρισης, για μια πρωτοβουλία μας; Η ολοκλήρωση της μελέτης για τη δημιουργία του πρώτου Μουσείου Μανιταριού στην Ελλάδα, καθώς και η ένταξη και  δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου – Δημοτικής Πινακοθήκης, πρέπει να αποτελέσουν πρώτιστες προτεραιότητες όταν βέβαια οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Μελέτες για να εκτελέσει έργο και να φανεί χρήσιμος στον τόπο, του έχουμε αφήσει πάμπολλες στα συρτάρια του…Να λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν, για να αποδείξει πως και θέλει και μπορεί.

Τέλος, επιτρέψτε μου να κλείσω με μια πρόταση… Εφόσον επέλεξε το δρόμο της προσφυγής στη δικαιοσύνη, θα του πρότεινα για λόγους ίσης μεταχείρισης, ευταξίας, δικαίου, αντικειμενικότητας και μη επιλεκτικής ευαισθησίας, την ίδια ακριβώς τακτική να ακολουθήσει και για την ΑΝΓΡΕ, μια ακόμα δηλαδή Δημοτική, πλέον, Επιχείρηση, για την οποία οφείλουν ο Γρεβενιώτες να γνωρίζουν. Εξάλλου όταν μετά από πρότασή του, το Δημ. Συμβούλιο αποφάσισε να αποδεχτεί τη δωρεά των μετοχών της ΑΝΓΡΕ εκ μέρους του Νομαρχιακού Συμβουλίου, δεν ζήτησε και δεν έλαβε ποτέ γνώση της πραγματικής οικονομικής της κατάστασης. Στην ουσία δεν γνώριζε καν τι αποδέχονταν. Πολύ περισσότερο που όλο το προηγούμενο διάστημα, διάφορα πεζοδρομιακά και καφενειακά ακούσματα επέτειναν τη ανησυχία και αν μη τι άλλο, προκαλούσαν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας. Είναι καιρός πιστεύω, αυτό το κενό ενημέρωσης, να καλυφθεί, έστω και τώρα, μ έναν ενδελεχή έλεγχο και της ΑΝΓΡΕ… τύπου αλλά και ουσίας… Μόνο έτσι θα αποδειχτεί περίτρανα, πως οι απανωτές διακηρύξεις για διαφάνεια και καθαρότητα, δεν είναι επιλεκτικές και ούτε πολύ περισσότερο, γράμμα κενό και βέβαια θα δοθεί στον κόσμο η δυνατότητα να μάθει για όλους και για όλα όσα προηγήθηκαν.

Και κλείνω με μια ρήση του Μακιαβέλι, 500 χρόνια πριν… «Όταν η τύχη δε σου στέλνει εχθρούς, θα πρέπει να τους επινοήσεις. Σου χρειάζονται για το – κακώς εννοούμενο –  μεγαλείο σου»…

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ