Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αρχίζει η έρευνα για την «νέα» λίστα Λαγκάρντ

Η λίστα Λαγκάρντ έφτασε εκ νέου στην χώρα μας την προηγούμενη Παρασκευή το μεσημέρι μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας χωρίς καμιά χρονοτριβή μόλις παρέλαβε την «λίστα» την παρέλαβε την παράδωσε απευθείας στους κυρίους Πεπόνη και Μουζακίτη.

 

Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδα – λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2012 – οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς να έχουν καταλήξει στο τελικό τους συμπέρασμα. Αν δηλαδή η πρώτη λίστα που έχουν στα χέρια τους είναι γνήσια ή όχι. Επίσης από την διασταύρωση θα αντιληφθούν αν περιλαμβάνονται όλα τα ονόματα με καταθέσεις στο εξωτερικό ή κάποια χάθηκαν στον… δρόμο.

 

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου σε δήλωση της τονίζει ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. θα ενεργοποιήσει κάθε νόμιμη διαδικασία για να λάμψει η αλήθεια και να υπάρξει δικαιοσύνη και διαφάνεια» και θέτει τέσσερα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

 

«Τα ερωτήματα σύμφωνα με το newsnow.gr είναι συγκεκριμένα, αμείλικτα και αναπόδραστα:

 

1) Η λίστα αυτή ταυτίζεται με τα αρχεία ή τα στοιχεία που χειρίσθηκαν προσωπικά και εν κρυπτώ ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Διώτης και ο κ. Καπελέρης;

 

2) Από την καθυστέρηση αξιοποίησής της ποια ζημιά προέκυψε και ποια ευθύνη υπάρχει, με δεδομένο τον ορυμαγδό εξουθενωτικών μέτρων σε βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας; Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν;

 

3) Ποιο είναι τελικά το μυστικό της λίστας, λόγω του οποίου και ο νυν Υπουργός Οικονομικών καθυστέρησε τόσο αδικαιολόγητα την ανάκτηση της πρωτότυπης λίστας Λαγκάρντ; Ποια ήταν τα «τεχνικά προβλήματα» στα οποία αναφέρθηκε για να δικαιολογήσει την τόσο μεγάλη καθυστέρηση; Και γιατί με έμφαση και σημασία δηλώνει ότι η πρωτότυπη λίστα «δεν πέρασε καν από τα χέρια του Υπουργού;».

 

4) Με τη λίστα στην κατοχή της, η Κυβέρνηση σκοπεύει να την αξιοποιήσει ως εργαλείο φορολόγησης ώστε να ανακουφισθεί από το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών; » καταλήγει στην δήλωση της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Ένα μέρος της πρώτης λίστας Λαγκάρντ έχει διαβιβαστεί ήδη στην βουλή, ενώ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έχουν καταθέσει οι δύο πρώην υπουργοί οικονομικών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος αλλά και οι πρώην προϊστάμενοι του ΣΔΟΕ

 

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα είχε ξεκινήσει από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς για τις πιθανές ευθύνες των πρώην Υπουργών Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για τη μη αξιοποίηση και την περιπετειώδη διαδρομή της λίστας, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας έχουν εξεταστεί εκτός αυτών και οι πρώην διοικητές του ΣΔΟΕ, κ. Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης.

 

Το σκέλος της δικογραφίας που αφορά τους δύο πρώην διοικητές του ΣΔΟΕ παραμένει στα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων προκειμένου να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες κατ’ αυτών για το ίδιο θέμα.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ