Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ανοίγει στη Λάρισα σχολή για κηδείες: Τα μαθήματα που θα διδάσκονται

Απίστευτο και όμως αληθινό! Την πρώτη σχολή στην Ελλάδα για ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών σκοπεύει να ανοίξει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γραφείων Τελετών, Μιχάλης Παναγιώτου.

Όπως αποκαλύπτει το trikalavoice.gr ο σχετικός φάκελος με το αίτημα έχει κατατεθεί στα συναρμόδια Υπουργεία και αναμένεται μέσα στους επόμενους δυο-τρεις μήνες να δοθεί η τελική έγκριση.

Η Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας προτείνεται να εδρεύει στη Λάρισα, με δεδομένο ότι υπάρχουν όλες οι υποδομές (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Ιατροδικαστική Υπηρεσία, είναι στο κέντρο της Ελλάδας κ.λπ.) και η φοίτηση σε αυτή θα είναι διετής. Θα διδάσκουν καθηγητές, αλλά και «έμπειροι επαγγελματίες του χώρου» οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 10-15 χρόνια προϋπηρεσίας. Το πρόγραμμα διδασκαλίας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα μαθήματα ιστορία της κηδείας, σκηνοθεσία και πρακτική, Δίκαιο της ταφής, βιολογία, ανατομία, γενική ψυχολογία, συμβουλευτική-δυναμική διαχείριση της θλίψης, κοινωνιολογία της κηδείας, αισθητική (κομμωτική, μακιγιάζ κ.λπ.), οικονομική θεωρεία λειτουργία της επιχείρησης, πρακτική άσκηση κ.α..

Όπως δηλώνει στο trikalavoice.gr ο Μιχάλης Παναγιώτου, ο οποίος διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία τελετών της Ελλάδας, με έδρα τα Τρίκαλα, «είναι απαραίτητο να ιδρυθεί αυτή η Σχολή, καθώς καλούμαστε να διαχειριστούμε ίσως τις πιο ευαίσθητες στιγμές των ανθρώπων. Να διαχειριστούμε τη θλίψη και να δείξουμε σεβασμό στους νεκρούς. Στην Ελλάδα ο καθένας ανοίγει ένα γραφείο τελετών, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, όπως σε όλη την Ευρώπη όπου για να το κάνεις θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον δυο χρόνια προϋπηρεσία». Όπως ο ίδιος συμπληρώνει «μέσα από τη σχολή θα βγαίνουν και άλλοι επαγγελματίες, όπως ταριχευτές για παράδειγμα και θα μπορούμε να μιλάμε πια για σωστές συνθήκες εργασίας για όλους».

Σημειώνεται ότι ήδη ο Σύλλογος προετοιμάζει και το 1ο Βιωματικό Συνέδριο στο Βόλο, για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, οπότε είναι πιθανόν, αν όλα πάνε καλά να γίνει και η έναρξη της Σχολής.

iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ