Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αγωνία στην Υγεία! Κίνδυνοι από περικοπές και συγχωνεύσεις στη Δυτ. Μακεδονία

Ερώτηση στον Περιφερειάρχη κ. Δακή. για την ουσιαστική κατάργηση του ΕΟΠΥΥ Γρεβενών και την περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου κατέθεσε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Ψευτογκάς.. Η χρονική στιγμή της απάντησης είναι σύμφωνα με τον κανονισμό στην διακριτική ευχέρεια του Περιφερειάρχη και επιλέχτηκε να γίνει στο επόμενο Συμβούλιο

Όλα αυτά. ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για ριζική αναδιάρθρωση του Χάρτη Υγείας στην Δυτική Μακεδονία και οι δρομολογούμενες αλλαγές τοποθετούνται χρονικά στις δύο επόμενες εβδομάδες με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ. Αδωνη Γεωργιάδη στην περιοχή. Τον τελευταίο χρόνο ουδεμία οργανωμένη συζήτηση σύμφωνα με τα νέα δεδομένα δεν έχει προηγηθεί ούτε μια μελετημένη πρόταση που να ανταποκρίνεται στις στρατηγικές ανάγκες της περιοχής και στα σύγχρονα δεδομένα της εξέλιξης της επιστήμης της Ιατρικής καθώς και στην παροχή Υγειονομικών υπηρεσιών και Διοίκησης.
Η παράταξή «Αρχή…ζουμε μαζί» έχει προχωρήσει αρκετά τον εσωτερικό διάλογο και με φορείς για το θέμα, ενώ  γενικές αρχές και επιμέρους θέσεις της έχουν κατατεθεί και από τον Γιάννη Παπαϊορδανίδη και από τους Π.Σ Δημήτρη Ψευτογκά, Σ. Κουρέλλα και Νίκο Σαμαρά.
Η ερώτηση που κατατέθηκε έχει ως εξής:
Κύριε Περιφερειάρχη
Εδώ και καιρό στα πλαίσια της «εξοικονόμησης» πόρων μεθοδεύεται από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ  η «φιλοξενία» της πρώην μονάδας του ΙΚΑ Γρεβενών στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών!
Πάμε για κατάργηση και ακύρωση του έργου μιας Υγειονομικής Μονάδας από την «πίσω πόρτα»!
Ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να πληρώνει 800 ευρώ το μήνα ενοίκιο για την παρούσα μονάδα δίπλα από το ΙΚΑ και την ΔΟΥ Γρεβενών!
Ταυτόχρονα όμως δίνει 1500 ευρώ ενοίκιο για τις Διοικητικές Υπηρεσίες σε κεντρικό ακίνητο της πόλης.
Αφού έγινε αναζήτηση χώρων στο Δήμο και στην Περιφέρεια δεν βρέθηκε(!) κανένας…
Φυσικά ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι κάποιος σύλλογος ή κάποιος ψηφοθηρικός φορέας.
Σε επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της εδώ υπηρεσίας, με τον Βουλευτή κ. Κοψαχείλη και με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Σημαδόπουλο, πληροφορηθήκαμε ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά με την Υπηρεσία σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα και όλα είναι έτοιμα για το πρωτοφανές: Να συστεγασθούν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του πρώην ΙΚΑ Γρεβενών στο Υπόγειο-Ισόγειο του Νοσοκομείου!
Μια υπηρεσία –παρόλα τα προβλήματα και τις ελλείψεις της- με κοινωνική προσφορά που πρέπει να ευρίσκεται χωροταξικά ακόμα πιο κοντά στο κέντρο της πόλης, να είναι εύκολα προσβάσιμη και χωρίς κόστος και να λειτουργεί σαν Αστικό Κέντρο Υγείας εξυπηρετώντας πολίτες που χρειάζονται πρωτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα, πάει ένα χιλιόμετρο πιο μακριά, εκτός πόλεως, χωρίς τακτική συγκοινωνία επιβαρύνοντας με παραπάνω κόπο και έξοδα άτομα που δεν έχουν πόρους, μέσα και αντοχές!
Η «κερκόπορτα» άνοιξε για την κατάργηση ουσιαστικά της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα Γρεβενά και την ένταξή της εκεί που πρέπει μόνο να διασυνδέεται ειδικά και λειτουργικά, αλλά να μην βρίσκεται για πολλούς επιστημονικούς και υγειονομικούς λόγους στον ίδιο χώρο!
Με τον τρόπο αυτόν θα υποβαθμιστεί και το Νοσοκομείο Γρεβενών και έτσι  τα Γρεβενά θα παραμείνουν με ένα Κέντρο Υγείας, σύμφωνα με τις πολύχρονες μεθοδεύσεις!
Όσοι σκέφτονται εκτός από την υπανάπτυξη, τη φτώχεια, την ανεργία, την υπερφορολόγηση, τις απολύσεις, να προσθέσουν και άλλα προβλήματα στον απλό ασθενή, πολίτη των Γρεβενών με άσκοπες μετακινήσεις, ταλαιπωρίες και βάσανα θα αποτύχουν!
Οι οικονομίες κλίμακας να γίνουν στην πρωτεύουσα και στα πολυτελή κτίρια και γραφεία πολιτικών, διοικητών και κάθε είδους γραφειοκρατών και συμβούλων. Δεν χρειάζεται να καταργήσουμε τέτοιες χρήσιμες κοινωνικές δομές, σε περιοχές που το ποσοστό ανεργίας φθάνει το 60$. Εδώ που ο κόσμος φυλάει Θερμοπύλες.
Να τις στελεχώσουμε, να τις  κάνουμε καλύτερες και περισσότερες είναι ανάγκη!
Και χώροι καλύτεροι υπάρχουν (ΚΑΠΗ, πρώην ΑΝΓΡΕ κ.α) και δεν χρειάζεται κι άλλο πισωγύρισμα ο τόπος!
Απλά εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί,  υπεύθυνοι τοπικοί φορείς όπως συμβάλλουν σε πολλά  άλλα π.χ Τοπικές εκδηλώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικά σωματεία, ΟΚΑΝΑ, να αναλάβουν ένα μικρό κόστος για κάτι που αξίζει τόσα πολλά όπως η υγεία των πολιτών.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης σε ανάλογο ερώτημα που αφορούσε την Κοζάνη βγήκε μπροστά και έβαλε πλάτες!
 Σας  ερωτούμε, κ. Περιφερειάρχη, τα εξής  :
Συμμερίζεστε και εσείς την άποψη του Υπουργείου, του Βουλευτή και του Αντιπεριφερειάρχη περί  μεταφοράς των Υπηρεσιών του πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΟΠΥΥ στο Νοσοκομείο Γρεβενών ή θέλετε τα Γρεβενά να έχουν όπως η Κοζάνη, η Πτολεμαϊδα, η Καστοριά και η Φλώρινα  τέτοια δομή στον Κεντρικό τους ιστό;
Σκοπεύετε να πράξετε κάτι- όχι μόνο με λόγια- και σε ποια κατεύθυνση;
Δημήτρης Ψευτογκάς
Περιφερειακός Σύμβουλος
Υ/Γραφα:1) Η Πτολεμαΐδα έχει δύο Μονάδες ΕΟΠΥΥ, αν μας πληροφόρησε σωστά  ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου!
2) Σε αυτό το νέο χώρο{ αποθήκες παλαιάς Καρδιολογικής κλινικής και  υπό δημιουργία Ψυχιατρικής κλινικής) στο ισόγειο δηλ. 2ο υπόγειο και χωρίς πρόσβαση- σκάλα εξωτερική και τοιχείο- θα μεταφερθεί η Υγειονομική Μονάδα του πρώην ΙΚΑ! Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές…
Εικ.1: Εξωτερική κάθοδος 2 ορόφων
Εικ.2:Πορεία για την  είσοδο εικ. 3
Εικ 4 και 5: τοίχος μπετόν που πρέπει να κατεδαφιστεί για διάνοιξη νέας εισόδου
Εικ 6, 7, 8και 9: Αποθήκες υποψήφια εξεταστήρια

120920131952 (1) 120920131958 120920131960120920131950 120920131951120920131946 120920131948 120920131955 120920131956




 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ