Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τι λέει το Π.Α.ΜΕ για την βιομηχανία Alfa Wood Γρεβενών

Επτά χρόνια μετά την   πολυδιαφημιζόμενη επένδυση του εργοστασίου Ινοσανίδας από την Alfa wood στα Γρεβενά, την ιδιωτική πρωτοβουλία που θα έδινε πνοή ανάπτυξης στο εργοστάσιο που έκλεισε ιδιοκτησίας της Αγροτικής τράπεζας, την αγορά έναντι πινακίου φακής, τα εκατομμύρια από τις επιδοτήσεις, οι εργαζόμενοι εδώ και δυο χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι με μια γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματά τους.

Εδώ και δύο χρόνια και παρά τις συνεχείς υποχωρήσεις από τους εργαζόμενους για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας , τις απλήρωτες υπερωρίες, τη συμφωνία να εργάζονται μισή ώρα την ημέρα παραπάνω για την επιχείρηση προκειμένου να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει την κρίση, το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή των μισθών μέχρι και τρεις μήνες, να δίνονται άδειες άνευ αποδοχών για την πλειοψηφία των εργαζόμενων πάνω από δυο μήνες για το 2012 και ενώ βρισκόμαστε στη μέση του 2013 ήδη οι περισσότεροι έχουν αναγκαστεί να πάρουν άλλους δυο μήνες χωρίς αποδοχές εκτός της κανονικής τους άδειας, που την έχουν εξαντλήσει.

Ενώ συνέβαιναν αυτά οι κυβερνήσεις συνέχιζαν να επιδοτούν την επιχείρηση ακόμα και τις ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους, την άφηναν να εξαγοράζει άλλες επιχειρήσεις όπως τη Σέλμαν και να γιγαντώνεται στον τομέα του ξύλου.

Η καπιταλιστική κρίση, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα μονοπώλια του κλάδου, η ανάγκη να εξασφαλιστεί η κερδοφορία και η ανάπτυξη του συγκεκριμένου καπιταλιστή τον οδήγησαν στην αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 που σημαίνει περαιτέρω απολύσεις , συρρίκνωση της παραγωγής, μειώσεις μισθών.

Σε μια επιχείρηση που οι εργαζόμενοι δεν απείργησαν ποτέ, που δέχθηκαν όλες τις αξιώσεις της εργοδοσίας για να σώσουν τη δουλειά τους είναι αυτοί που παρήγαγαν τα κέρδη και τη γιγάντωση του ομίλου και τώρα καλούνται και πάλι να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης.

Η εν λόγω επιχείρηση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της άναρχης καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ενώ τα προϊόντα που παράγει είναι απαραίτητα για την κατασκευή του συνόλου των αγαθών που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, φτάνει να αντιμετωπίζει το κλείσιμο και οι εργάτες την απόλυση. Όμως και τον καιρό της κερδοφορίας και τον καιρό της κρίσης οι εργαζόμενοι βίωναν την εκμετάλλευση.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, να υψώσουν τη σημαία της αντίστασης και να αντιδράσουν δυναμικά για τα δικαιώματά τους. Να μην υπογράψουν τις άδειες άνευ αποδοχών, να διεκδικήσουν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Να οργανώσουν τον αγώνα τους για την απόκρουση μέσα από Επιτροπή Αγώνα που θα συγκροτήσουν για το σκοπό αυτό. Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής , τους εργαζόμενους σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου και την περιοχής να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Ο δρόμος της αλληλεγγύης είναι η ασπίδα της τάξης μας απέναντι στην εργοδοσία που τη στηρίζει με όλα τα μέσα η κυβέρνηση της αστικής τάξης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ). Να δυναμώσει η ενότητα των εργατών όλου του κλάδου και όλης της εργατικής τάξης. Να μην υποχωρήσουμε. Να μην υποκύψουμε. Να οργανωθούμε ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά. Να πάρουμε την ευθύνη του αγώνα στα χέρια μας. Μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Να προετοιμαστούμε καλύτερα να αντιμετωπίσουμε  τα όποια μέτρα σχεδιάζει να πάρει η εργοδοσία σε βάρος μας.

 

Γρεβενά, 11 Ιούνη 2013

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ