Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Συνεργασία μεταξύ δύο προγραμμάτων για την προστασία – ανάδειξη παραποτάμιων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των ομάδων έργων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων TRAP και ERCIP στα γραφεία της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας – ΑΝΚΟ στην οποία συμμετείχαν στελέχη  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και της ΑΝΚΟ. Τα δύο προγράμματα  υλοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του INTERREG IVC. Στη συνάντηση εξετάστηκε το πεδίο συνεργασίας τους προς όφελος των παραποτάμιων – παραλίμνιων περιοχών της περιοχής.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα δελτία τύπου, στόχος του TRAP είναι η ολοκληρωμένη ανάπτυξη ποταμών και παραποτάμιων περιοχών μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών και της βελτίωσης των σχετικών πολιτικών και εργαλείων που εφαρμόζονται, ενώ του ERCIP είναι η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των περιφερειακών και τοπικών αρχών με σκοπό την προστασία και μελλοντική ανάπτυξη γεωγραφικά ευαίσθητων παραποτάμιων διαδρομών καθώς και η προώθηση της ανταλλαγής και βελτίωσης της τρέχουσας εμπειρίας σχετικά με την από κοινού παραγωγή Διαχειριστικών Σχεδίων Βελτίωσης Υδάτινων Διαδρομών.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκαν πολλά κοινά στοιχεία ως προς τη στόχευσή τους αλλά και σημαντικές δυνατότητες συνέργιας και συμπληρωματικότητας, οι οποίες θα εξειδικευθούν κατά την πορεία υλοποίησής τους.

Η μεταφορά καλών πρακτικών από αντίστοιχες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τη διαχείριση, την προστασία και την ανάπτυξη παραποτάμιων περιοχών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο δυναμικό επιφανειακών υδάτων της χώρας και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αξιοποίησή τους στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Επιπλέον στοιχείο που ενισχύει τη σημαντικότητα των δύο αυτών έργων είναι το υπό διαμόρφωση Σχέδιο Διαχείρισης της Λεκάνης Απορροής του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο δίνεται η δυνατότητα κατά τη φάση της διαβούλευσης να προταθούν λύσεις και πετυχημένες πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες και οι οποίες στη συνέχεια να αποτελέσουν προτάσεις πολιτικής στον τομέα της διαχείρισης των νερών στην  Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες των δύο έργων στις διευθύνσεις:

www.trapproject.eu και www.ercip.eu

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ