ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

To GrevenaMedia ανοίγει το φάκελο: Όλες οι οικογένειες των Γρεβενών από 1825 έως και το 1914. Ο πληθυσμός της πόλης και των χωριών του Νομού μας

To GrevenaMedia αρχίζει την παρουσίαση όλων των οικογενειών της πόλεως των Γρεβενών και των 120 χωριών που ανάγονται από 1825 έως το έτος 1914.

Μέσα από αυτές τις σελίδες η κάθε οικογένεια του Νομού μας μπορεί να βρει και να αναζητήσει τις ρίζες της, των τελευταίων δύο αιώνων περίπου.

Στις καταστάσεις αναγράφεται το όνομα, το επίθετο, το όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης και το επάγγελμα του καθένα κατοίκου ξεχωριστά.

Υπάρχουν επίθετα, στην πόλη και στα χωριά των Γρεβενών, τα οποία δεν υπάρχουν πλέον, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει στις καταστάσεις των χωριών όπου κατοικούσαν εξισλαμισθέντες Ελληνες. Εκεί διακρίνουμε Βαλαάδες με Ελληνικό επίθετο και με μουσουλμανικό όνομα.

Η πόλη και τα χωριά έχουν και ένα άλλο μεγάλο ενδιαφέρον. Διαπιστώνουμε τον πληθυσμό του κάθε χωριού ξεχωριστά.

Ως γνωστόν, εως την δεκαετία του 1950, ψήφιζαν στην Ελλάδα μόνον οι άνδρες άνω των 26 ετών. Ετσι για να καταλήξουμε στον πραγματικό πληθυσμό ενός χωριού προσθέτουμε τους άνδρες που αναγράφονται στον κατάλογο, προσθέτουμε αντίστοιχο αριθμό γυναικών και στο τέλος υπολογίζουμε έναν αριθμό, 30% για τους νέους κάτω των 26 ετών.

Ετσι εάν ένα χωριό αριθμεί 100 άνδρες προσθέτουμε και 100 γυναίκες. Στον αριθμό 200 προσθέτουμε και το 30% των νέων. Καταληγουμε στον πληθυσμό του χωριού και στον αριθμό 260 ατόμων.

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS