Σεμινάριο

Video Widget

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Grevenamedia @facebook

Λίτσας

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
SECUTIRY
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
PAPAGEORGIOU
IKTEO
BRABOSINOS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
POTIKA MYRTO
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Τι ποσά θα δουν οι συνταξιούχοι μετά τις περικοπές

Σημαντικές απώλειες θα υποστούν ακόμα μια φορά 900.000 κύριες συντάξεις, ενώ δεν αποκλείεται οι μειώσεις να αγγίξουν και στις επικουρικές αν δεν επιτευχθεί η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η προσωπική διαφορά να κόβεται τόσο, ώστε το συνολικό ποσό της εκάστοτε σύνταξης να μην μειώνεται πάνω από 20% με 25%. Ωστόσο αυτό το ποσοστό στις υψηλές συντάξεις μπορεί να αντιστοιχεί και σε μείωση 350 ευρώ.

«Αυτό που διαπραγματευόμαστε και νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το κερδίσουμε είναι να υπάρξει ένα ποσοστό προστασίας της σύνταξης, δηλαδή ένα ανώτατο όριο απομείωσης της προσωπικής διαφοράς, ώστε να μην υπάρχουν πολύ μεγάλες μεταβολές», επιβεβαίωσε χθες η υπουργός εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, η οποία διευκρίνισε παράλληλα ότι η μείωση των συντάξεων αφορά το 30% των συνταξιούχων. Όπως ανέφερε στις χαμηλές συντάξεις δεν θα υπάρξουν προσωπικές διαφορές.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχει επανυπολογιστεί περίπου το 50% των συντάξεων, με τους επανυπολογισμούς να δείχνουν ότι οι προσωπικές διαφορές, αν δεν τεθεί «ταβάνι» προστασίας φτάνουν ακόμα και το 40%.

Τα ποσά που θα δουν οι συνταξιούχοι στα ΑΤΜ μετά τις περικοπές

Η μείωση της προσωπικής διαφοράς από το 2019 φέρνει μειώσεις για περισσότερους από 900.000 συνταξιούχους.

Για έναν συνταξιούχο με παλιά σύνταξη στα 915 μεικτά και καθαρό ποσό στα 817 ευρώ, η σύνταξη θα διαμορφωθεί μετά την περικοπή στην προσωπική διαφορά στα 760 ευρώ (εθνική και ανταποδοτική) που μεταφράζεται σε ποσό 715 καθαρά.

Για μια παλιά σύνταξη της των 1.139 ευρώ που πλέον διαμορφώνεται στα 930 ευρώ μεικτά, το καθαρό ποσό πέφτει από τα 1.017 ευρώ στα 875 ευρώ.

Τα καθαρά ποσά ακόμη και για τις μικρές συντάξεις έχουν επίσης μεγάλες περικοπές. Έτσι μια σύνταξη των 692 ευρώ καθαρά θα διαμορφωθεί στα 584 ευρώ με απώλεια 108 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

email Επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
Ανταλλαγή διαμερίσματος
epipedo
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης