ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Ρούχα με “δείκτη προστασίας από τον ήλιο”

Τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνουμε για την ηλιακή ακτινοβολία δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στο αντηλιακό που αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε τσάντα θαλάσσης. Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, το Βρετανικό Ινστιτούτο BSI (British Standards Institute) σε σχετικό δελτίο τύπου προτείνει την σήμανση με ειδικό λογότυπο των ρούχων που προσφέρουν προστασία από τον ήλιο. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι παράγοντες που καθορίζουν, μεταξύ άλλων, το κατά πόσον ένα ρούχο παρέχει κατάλληλη προστασία από την ηλιακή ακτιονοβολία είναι η πυκνότητα της ύφανσης και η σύνθεση του ρούχου, καθώς όσο περισσότερο συμπαγής είναι αυτή τόσο μεγαλύτερη προστασία παρέχεται.

Το ειδικό λογότυπο που θα φέρουν αυτά τα ρούχα, τα οποία θα βοηθούν στην προστασία από τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο και στην πρόληψη ηλιακών εγκαυμάτων, θα είναι ένας κίτρινος ήλιος με τον κωδικό αριθμό ΕΝ 13758. Αυτό θα σημαίνει ότι τα ρούχα με αυτό το λογότυπο θα καλύπτουν τα βασικά standards προστασίας από τον ήλιο, καθώς θα έχουν περάσει από εργαστηριακούς ελέγχους και θα έχουν εγκριθεί για να παρέχουν, χωρίς καμία αμφισβήτηση, προστασία από τον ήλιο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο θα δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να διαλέξει ανάμεσα σε αυτά που μάς “προφυλάσσουν῾῾ και σε αυτά που δεν μάς προστατεύουν από τον ήλιο.

Το συγκεκριμένο λογότυπο θα αναγράφεται και σε ρούχα για ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως παιδιά και ηλικιωμένοι, ενώ προωθείται από το Ινστιτούτο η αναγραφή σε ρούχα προειδοποιήσεων του τύπου: ῾῾η προστασία που παρέχεται από το συγκεκριμένο ρούχο μπορεί να μειωθεί εάν το ρούχο βραχεί῾῾ ή ῾῾ο ήλιος προκαλεί καταστροφή στο δέρμα῾῾, καθώς και η επισύναψη ενός μικρού φυλλαδίου σε αυτά τα ειδικά ρούχα που θα εξηγούνται οι κίνδυνοι από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS