Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αποζημίωση οπτικών: Η διαδικασία επιστροφής 100€ για γυαλιά οράσεως

Όλοι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΠΥ δικαιούνται επιστροφή χρημάτων για την αγορά γυαλιών οράσεως.

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά και τα χρήματα επιστρέφονται στον λογαριασμό Τράπεζας που θα δηλώσετε.

Το ποσό που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ είναι 100 € για κάθε αγορά γυαλιών ή φακών επαφής. Προϋπόθεση είναι ότι ο ασφαλισμένος δεν έχει λάβει την αποζημίωση αυτή στα τελευταία 4 χρόνια.

Για τα παιδιά έως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας (άθραυστα) κάθε 2 έτη. Από 12 ετών και άνω δικαιούνται κάθε 4 έτη.

Γυαλιά για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας χορηγούνται σε ασφαλισμένους μόνο άνω των 40 ετών, στην περίπτωση που δεν έχει χορηγηθεί άλλο ζευγάρι γυαλιά στο διάστημα της 4ετίας για την αντιμετώπιση διαφορετικής πάθησης. Το ποσό αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως είναι 100 ευρώ (κρύσταλλα και σκελετός).

Ειδικότερα για τους ασθενείς με κερατόκωνο χορηγείται κερατοκωνικός φακός (70 ευρώ έκαστος) και αντικατάσταση ανά 6μηνο εφόσον χρειάζεται.

Την αποζημίωση την εισπράττει ο καταναλωτής καταθέτοντας μία σειρά από δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση eopyy.gov.gr.

Ο οφθαλμίατρος που θα επισκεφθείτε θα εκδόσει ηλεκτρονική συνταγή μετά την εξέταση, αναγράφοντας την συνταγή των γυαλιών οράσεώς. Από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής συνταγής του οφθαλμιάτρου έχετε 30 ημέρες για να αγοράσετε γυαλιά οράσεως από οπτικό κατάστημα. Η απόδειξη πώλησης του οπτικού καταστήματος θα πρέπει να έχει ημερομηνία εντός 30 ημερών από την έκδοση της ηλεκτρονικής συνταγής.

Με την απόδειξη πώλησης και την βεβαίωση που θα σας δώσει ο οπτικός, θα πρέπει να κάνετε την αίτηση στον ΕΟΠΥΥ για την καταβολή των 100€. Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης είναι εντός 6 μηνών από την έκδοση της ηλεκτρονικής συνταγής.

Έχοντας συμπληρώσει όλα τα δικαιολογητικά για την αίτηση, ο δικαιούχος έχει προθεσμία 6 μηνών από την ηλεκτρονική συνταγή για να υποβάλει το αίτημα αποζημίωσης 100€ για την προμήθεια γυαλιών οράσεως. Με την πάροδο του εξαμήνου, οποιαδήποτε αίτηση υποβληθεί δεν γίνεται δεκτή από τον ΕΟΠΥΥ και δεν καταβάλλονται τα χρήματα.

Ο μέσος χρόνος εκκαθάρισης και καταβολής των 100€ για την αγορά γυαλιών οράσεως είναι 90 ημέρες, όμως σε κάποιες περιπτώσεις αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να είναι μεγαλύτερο, λόγω φόρτου εργασίας ή λάθους στην αίτηση.

Η υποβολή αιτήματος για την αποζημίωση 100€ για την αγορά γυαλιών οράσεως μπορεί να γίνει με 3 διαφορετικούς τρόπους:

  • Ηλεκτρονικά μέσα από την πύλη και την προσωπική μερίδα σου στον ΕΟΠΥΥ – eopyy.gov.gr. Στη σελίδα του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες
  • Φυσική υποβολή της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Θα πρέπει να έχεις όλα τα δικαιολογητικά εκτυπωμένα και η αίτηση συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τον υπάλληλο εξυπηρέτησης του ΚΕΠ επι τόπου. Για την εξυπηρέτησή σου μέσω ΚΕΠ θα πρέπει να κλείσεις ραντεβού, διότι μόνο με ραντεβού εξυπηρετούν τα ΚΕΠ, ύστερα από τα περιοριστικά μέτρα που έφερε η πανδημία.
  • Φυσική υποβολή της αίτησης στο τοπικό γραφείο του ΕΟΠΥΥ που υπάγεστε. Κατ’εξαίρεση οι ασφαλισμένοι που θα υποβάλλουν το αίτημά τους θα εξυπηρετούνται χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού και κατά σειρά προτεραιότητας.

Εφόσον έχετε κάνει την αίτηση και έχετε πάρει αριθμό πρωτοκόλλου είτε ηλεκτρονικά είτε από το τοπικό γραφείο, για να επισπεύσετε τις διαδικασίες εκκαθάρισης του αιτήματός σου μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω e-mail είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας του ΕΟΠΥΥ.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ