ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

ΟΑΕΔ: Σήμερα ανακοινώνεται πρόγραμμα για 10.000 ανέργους -Τι προβλέπει

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ηλικίας 30 – 49, από τον ΟΑΕΔ, όπως αποκάλυψε η Διοικήτρια του Οργανισμού, την προηγουμένη Παρασκευή, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βόλο.

Το πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων, μέσω επιδότησης της απασχόλησης (κάλυψη μέρος του μισθού και πιθανά και ασφαλιστικών εισφορών) με στόχο την απορρόφηση από τις επιχειρήσεις 10.000 ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ.

Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είναι να απορροφηθούν κυρίως μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι είναι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών. Ωστόσο σε περίπτωση που οι θέσεις δεν καλυφθούν από αυτούς, οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και ανέργους, οι οποίοι έχουν παραμείνει μικρότερο διάστημα εκτός αγοράς εργασίας.

Οι επιχειρήσεις θα επιχορηγούνται για την πρόσληψη τους, ενώ θα δεσμεύονται για την παροχή πλήρους απασχόλησης, τουλάχιστον για 12 μήνες. Μετά το πέρας του 12μηνου, οι επιχειρήσεις δεν θα είναι αναγκασμένες να διατηρούν τις θέσεις εργασίας, όπως συμβαίνει με άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Η πρόβλεψη αυτή, σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΕΔ, θα δώσει μεγαλύτερο κίνητρο σε μικρές κυρίως επιχειρήσεις, αφού δεν δημιουργεί δεσμεύσεις μετά την ολόκληρωση του προγράμματος, στις οποίες δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν, λόγω οικονομικής στενότητας.

Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να επιλέξουν μέχρι 10 ανέργους από τις σχετικές λίστες του μητρώου του ΟΑΕΔ.

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS