Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έτοιμα για άμεση επέμβαση στο οδικό δίκτυο

Εκτακτο ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου με μονάδες του ΕΚΑΒ θα «συνοδεύει» εφέτος για πρώτη φορά τους εκδρομείς του Πάσχα στις διαδρομές τους ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας διαφόρων φορέων υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας (ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ, Τροχαία) για τη μεγιστοποίηση της οδικής ασφάλειας και της ετοιμότητα του ΕΣΥ.

Από την Μεγάλη Πέμπτη ξεκινά το μεγάλο κύμα φυγής από τα αστικά κέντρα της χώρας προς την περιφέρεια μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως και την Κυριακή του Θωμά, κινητές μονάδες Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής καθώς και ασθενοφόρα, θα καλύπτουν συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Περισσότερα από 60 οχήματα του ΕΚΑΒ θα βρίσκονται σε ισάριθμα σημεία του οδικού δικτύου κομβικά είτε από πλευράς επικινδυνότητας είτε από πλευράς εγγύτητας με μονάδες υγείας του ΕΣΥ. Το επιχειρησιακό πρόγραμμα θα τίθεται σε εφαρμογή τις εορταστικές περιόδους, τους θερινούς μήνες και όποια χρονική περίοδο κρίνει αναγκαία για την εφαρμογή του το υπουργείο Υγείας.

Με δεδομένο ότι ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων βαίνει μειούμενος τα τελευταία δύο χρόνια –από 16.841 τροχαία που καταγράφηκαν το 2011 ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 1.606 το περυσινό έτος, ενώ «θετικός» είναι ο απολογισμός το πρώτο δίμηνο του 2013 όπου σημειώθηκαν 2.044 τροχαία σε όλη τη χώρα- οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι το έκτακτο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια θα συμβάλλει στον δραστικό περιορισμό των «βαριών» απωλειών που συνεπάγονται τα τροχαία σε νεκρούς και τραυματίες.

Το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης μαζί με τους τομείς που ανήκουν σ’ αυτό, θα καλύψουν το εθνικό οδικό δίκτυο με ασθενοφόρα στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Καβάλας (θέση Προφήτης), στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης –Χαλκιδικής (θέση Ν. Καλλικράτεια), στην Εγνατία οδό Α2- 1615 α/κόμβος Αλεξάνδρειας και στην Εγνατία οδό Α2- 1413 α/κόμβος Βέροιας, στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Έδεσσας (κόμβος Σ.Σ. Νάουσας ) και στο εθνικό δίκτυο Έδεσσας –Θες/κης.

Το Παράρτημα Λάρισας μαζί με τους τομείς που ανήκουν σ’ αυτό (Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας) θα καλύψουν το εθνικό οδικό δίκτυο με ασθενοφόρα τα οποία θα βρίσκονται σε τέσσερα σημεία (Μακρυχώρι Λάρισας, Αλμυρός Βόλου, Δέλτα Λάρισας, Δέλτα Καρδίτσας).

Δέκα οχήματα του ΕΚΑΒ θα καλύψουν το οδικό δίκτυο στην Ήπειρο. Ειδικότερα, θα βρίσκονται στην εθνικό οδό Ιωαννίνων – Αθηνών (κόμβος Εγνατίας ), Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (Εγνατία), Ιωαννίνων – Κακαβιάς (Καλπάκι), Άρτας – Αγρινίου (Κέντρο ΕΚΑΒ), Άρτας – Ιωαννίνων (Κόμβος στρατοπέδου Παπακώστα), Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (Κανάλι, Κέντρο ΕΚΑΒ), Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων (Εγνατία), Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας (Κέντρο ΕΚΑΒ), Λευκάδας – Βόνιτσας (Κέντρο ΕΚΑΒ), Ιωαννίνων – Πρέβεζας (Φιλλιπιάδα-Σύραγγα Κλεισούρας).

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ