ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ζώνες ασφάλειας στο αυτοκίνητο. Τι λέει ο KOK, ποια τα πρόστιμα;

Τελικά τι ακριβώς ισχύει για την χρήση ζώνης ασφάλειας κατά την οδήγηση, για τον οδηγό αλλά και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες ενός αυτοκινήτου;

Η χρήση ζώνης ασφάλειας κατά την οδήγηση είναι υποχρεωτική από το νόμο στην Ελλάδα, με τον πέλεκυ να πέφτει βαρύς για εκείνους που τον παραβαίνουν. Για τη χρήση της δεν χρειάζεται καν να το επιβάλλει ο νόμος, αφού η ζώνη είναι το κυριότερο από τα συστήματα ασφάλειας που θα μας κρατήσει κυριολεκτικά στη ζωή σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Και ενώ όλοι γνωρίζουν ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός πρέπει να φορούν υποχρεωτικά τη ζώνη ασφάλειας όταν κινούνται με ένα αυτοκίνητο, υπάρχει σύγχυση σε μια μεγάλη μερίδα του κοινού για το τι ισχύει για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στην καμπίνα ενός οχήματος.

Σύμφωνα με την 5η παράγραφο στις γενικές διατάξεις του άρθρου 12 στους Κανόνες Οδικής Συμπεριφοράς του ΚΟΚ: «Η χρήση των ζωνών ασφαλείας είναι υποχρεωτική τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες», με τον Κώδικα να αναφέρει ρητά πως «Σε περίπτωση μεταφοράς ανηλίκων επιβατών, εφόσον στο όχημα υπάρχει συνοδός, την ευθύνη φέρει αυτός. Για τη μεταφορά παιδιών με αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λπ.», με τις προδιαγραφές των τελευταίων να έχουν καθοριστεί με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Οι οδηγοί που παραβαίνουν το νόμο και κινούνται με το αυτοκίνητο τους χωρίς να χρησιμοποιούν ζώνη ασφάλειας τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ και επί τόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για δέκα (10) ημέρες.

Παράλληλα, ο νόμος παρουσιάζεται αυστηρός και με τους υπόλοιπους επιβαίνοντες καθώς στην περίπτωση μη χρήσης ζώνης ασφάλειας έκαστος τιμωρείται και καλείται να πληρώσει διοικητικό πρόστιμο ύψους εκατό (100) ευρώ. Το ίδιο πρόστιμο, όπως μπορεί να γίνει κατανοητό, επιβάλλεται στον υπεύθυνο ενήλικα, στην περίπτωση που δεν έχει προβλέψει για την ασφάλεια των ανήλικων επιβατών που βρίσκονται εντός του αυτοκινήτου.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ