email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ζητείται …ελπίς! * Του Δημήτρη Ψευτογκά

Συμπληρώνονται περίπου εκατό ημέρες από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου από την αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Από την διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης αναδείχτηκαν δύο χαρακτηριστικά:
Το “αντιμνημόνιο” δεν είχε πολιτικά χαρακτηριστικά αλλά τεχνητά ενός διαχωριστικού αντιδραστικού μετώπου, μοχλού αναρρίχησης στην εξουσία και μόνο.
Το “αριστερό” και “προοδευτικό” έχασε την παλιά “ηθική” και δεν διστάζει καθόλου ούτε έχει τον παραμικρό ενδοιασμό για συνεργασία ακόμα και με την ακροδεξιά προκειμένου να πετύχουν το “προσωπικό” και όχι οι πολιτικές!
Όμως…
Κατά μια “περίεργη” “σύμπτωση” το εκλογικό σώμα δεν έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία σε έδρες στο αυτοαποκαλούμενο “Αριστερό” και μάλιστα “Ριζοσπαστικό” ετερογενή και ανομοιογενή συνασπισμό ομάδων, ετερόκλητων προσώπων, γκρουπούσκουλων με μακρά ή σύντομη πορεία σύγκλισης συμφερόντων κάτω από την ευρηματικά απλοϊκή και σφόδρα ελκυστική και συνάμα επικίνδυνα διχαστική ομπρέλα του “αντιμνημονίου”.
Η έλλειψη αυτοδυναμίας, αυτή η ανέλπιστη σανίδα σωτηρίας, θα δικαιολογήσει επαρκώς στις συνωθούμενες απελπισμένες μάζες και στις διψασμένες για εξουσία και κερδοσκοπία κομματικές νομενκλατούρες, τις με βεβαιότητα αναμενόμενες αποστάσεις, αναστροφές και ανακολουθίες από τα “υπεσχημένα” και τις στοχοθεσίες του περίφημου και διατυμπανιζόμενου πλην όμως ανεπαρκέστατου και αγνώστου εν πολλοίς προγράμματος της “Θεσσαλονίκης”.
Η πολύφερνη και χαριτόβρυτη “ελπίδα” θα παραμείνει “απαγορευμένος καρπός” ή πουκάμισο αδειανό για τα εκατομμύρια μνηστήρες-απατημένους ψηφοφόρους….
Περίμεναν ως νεοφώτιστοι δογματικοί πιστοί ενός αλλαλάζοντος στρατεύματος με ανυπομονησία να επιπέσουν στα “ουρί” του παραδείσου και στο άφθονο ατζέμ πιλάφι….
Ασχέτως αν αυτό το καταφανέστατο για τους έχοντες κοινό νου, “πεζό” ζητούμενο, ήταν καλυμμένο από το εξόχως εξαγνιστικό περιτύλιγμα της Αξιοπρέπειας!
Περίμεναν να τεθεί τέρμα στο μνημόνιο και στη λιτότητα με το πρώτο νομοσχέδιο που θα περιείχε ένα και μοναδικό άρθρο αυτό της κατάργησης….
Περίμεναν την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ από τα 586…
Περίμεναν την κατάργηση του άδικου και “ληστρικού” ΕΝΦΙΑ…
Περίμεναν να επιστρέψουν όλοι οι βιαίως απομακρυθέντες από τον δημόσιο μαστό όπου προσκολλήθηκαν όπως συνηθιζόταν με ταυτότητα ευκαιρίας και θήλαζαν για δεκαετίες κατά το δοκούν, με μόνιμη μακαριότητα χωρίς να δίνουν αναφορά σε κανέναν….
Ο κατάλογος του ετερόκλητου πλήθους και των υποσχέσεων μακροσκελέστατος….
Όλα όμως άργησαν εκατό κρίσιμες μέρες…
Το ένα και μοναδικό άρθρο ήταν βαρύ και ασήκωτο….
Ουδείς πρόθυμος συντάκτης υπήρξε…
Τα δανεικά 11,2 δις ευρώ τα απέρριψαν μετά βδελυγμίας ή μετά ελαφρότητας χωρίς αυτό να τους πολυνοιάζει…
Πέρασαν βδομάδες και κρίσιμοι μήνες….
Οι κάνουλες της χρηματοδότησης έκλεισαν και τώρα εκλιπαρούν για κάτι ψιλά 1,9 δις αυτούς που θα τους χόρευαν με τα “νταούλια”!
Οι αιφνιδιασμένη ευρωπαϊκή δεξιά και υπέρμαχος της λιτότητας, οι ανάλγητοι “εκμεταλλευτές” και σκληροί “δοσατζήδες” μας, οι άπληστοι “τοκογλύφοι” κέρδισαν χρόνο, πέρασαν στην αντεπίθεση και τώρα μας χορεύουν αυτοί στο “ταψί” χωρίς όργανα!
Εκτός από ρευστό μας έλειπε και το σχέδιο….
Ο κατώτατος μισθός παραμένει μέχρι νεωτέρας μαζί με τις αξιοπρεπέστατες καθαρίστριες όχι όμως και οι αγωνιστές της ΕΡΤ και οι στενοί συγγενείς του 4% που θα φτιάξουν εν μέσω κρίσης μια νέα δημόσια αγελάδα με τροφαντούς μαστούς για λίγους αλλά απαραίτητους για το σύστημα εκλεκτούς…
Η αριστεία έχει “ποινικοποιηθεί”, η Παιδεία είναι ένα νέο κεφάλι του κασίδη, όπου μαθητευόμενοι κουρείς εκπαιδεύονται ανέξοδα.
Έχουμε φορτωθεί οριστικά τον ΕΝΦΙΑ έστω και χωρίς το νέο “αριστερό” όνομα, όπως συνέβη με την ξαναβαφτισμένη τρόικα σε “θεσμούς”!
Το κίνημα του “Δεν πληρώνω” τώρα μας ζητάει να πληρώσουμε πατριωτικά τις δόσεις, τα χρωστούμενα και φυσικά τα…διόδια!
Φορτωθήκαμε προηγουμένως στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον “αντ’ αυτού” του “καταλληλότερου” πρωθυπουργού (της υπερχρέωσης και των σκανδάλων), αφού εξαιρέθηκε η περίοδος 2004-2009 από την εξεταστική για το χρέος!
Τον συνηθισμένο στα “μουσκέματα” της πολιτικής και της πανταχού παρούσας στα επίσημα, βροχής που είχε κάνει αισθητή την απουσία της εκεί που χρειαζόταν, στο “ολοκαύτωμα” του 2007 και που άφησε μόνιμες ουλές παντού: στο τοπίο, στα μνημεία, στους ανθρώπους και στον ίδιο, τον τωρινό μας πρόεδρο Παυλόπουλο!
Θα φορτωθούμε οσονούπω και ένα τρίτο μνημόνιο 50 δισεκατομμυρίων με επαχθέστερους όρους των προηγούμενων, αφού πάθαμε σαν τον Σίσυφο: Ξοδέψαμε δυνάμεις και πόρους, ματώσαμε μαρτυρήσαμε και μόλις φτάναμε στην πολυπόθητη κορυφή, ο λίθος μας έφυγε από τα χέρια και κύλησε ξανά στη βάση του βουνού και ακόμα πιο κάτω….
Η “επαναστατική” και “ελπιδοφόρα” κυβέρνηση έφερα πρώτα-πρώτα νομοσχέδια τομές, αφού έριξε και τις “αποταγμένες” Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου στην ημερήσια διάταξη !
Εκατό δόσεις!
Ό,τι δώσεις θα γλυτώσεις…
ΕΡΤ…προσλήψεις….Δικαίωση όλων και δή των αγώνων επί των κιγκλιδωμάτων της Ραχήλ!
Αθλητικός νόμος…με διορθώσεις και αποκλεισμούς.
Αποσυμφόρηση φυλακών παρόλο που αρχικά σκόνταψε στις….θρησκευτικές πεποιθήσεις του Ξηρού!(Ήδη άρχισε η εφαρμογή της με δύο νεκρούς και εικοσιπέντε τραυματίες…Φαντασθείτε το ίδιο γεγονός με μια άλλη κυβέρνηση…)
Ετοιμάζονται:
Κατάργηση Διαύγειας (μαζί και το εμφιαλωμένο νερό στη Βουλή).
Διαλυτικά Nοn Papers
Αλλαγές στον Καλλικράτη…
Δημοψήφισμα (αυτό που βρίζαμε και εξοβελίζαμε στο “πυρ το εξώτερον” τον Παπανδρέου)
Εκλογές αν και όποτε μας συμφέρει…
Η κατάσταση θυμίζει δόγμα στρατεύματος επί των ημερών μας, ως κληρωτών!
Να σε βλέπω …να κινείσαι….( και ας μην κάνεις τίποτε)!
Ράθυμη διαπραγμάτευση, ανατρεπτικές “πλατφόρμες” και κορώνες, αναζήτηση στελεχών στο πτωχό συγγενές υπόβαθρο, επικοινωνιακές ασκήσεις, πούρα, κόκκινες ρίγες, Mont Blanc, ταπεινά γεύματα, αψιμαχίες στα βενζινάδικα και στον αέρα με καταθέσεις στεφάνων από ελικόπτερα,…
Στα χνάρια του μελανιού της σουπιάς, του παραπλανητικό καπνού της Αμφίπολης, της μη Άριας Μαρίας, του δύστυχου Βαγγέλη ή της τραγικής μικρής Άννυ, μια παρακμιακή χώρα προσπαθεί να σταθεί όρθια με μια κυβέρνηση που έχασε το τρένο ενός “έντιμου” συμβιβασμού με την πραγματικότητα, αναζητείται μια ΕΛΠΙΔΑ…
Έστω και ιμιτασιόν!

Δημήτρης Ψευτογκάς

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
Ζητείται για εργασία
Αγ.Κοσμά 109
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ