Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ζεμπιλιάδου: Υπουργείο και Περιφερειακή αρχή αδιαφόρησαν επί ενάμιση χρόνο για τους Αγ. Αναργύρους. Τους καλούμε να κινηθούν άμεσα

Η καταστροφική κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου και η κήρυξη του οικισμού των Αγίων Αναργύρων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν.

Η κραυγή αγωνίας των κατοίκων είχε γίνει το τελευταίο διάστημα κραυγή τρόμου.

Το χωριό τους μέρα με τη μέρα βούλιαζε και τα ρήγματα σε σπίτια και δρόμους πολλαπλασιάζονταν.

Πριν ενάμιση χρόνο το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα ψήφισε τη χρηματοδότηση των μελετών και ένα χρόνο πριν στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον τότε αρμόδιο Υπουργό κ. Σκουρλέτη ο τελευταίος υποσχέθηκε την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος- «το αμέσως επόμενο διάστημα»-  για τη Μετεγκατάσταση  των Αγ. Αναργύρων.

Έκτοτε, τίποτα δεν έγινε, δυστυχώς, και το θέμα μπήκε στην κατάψυξη.

Το Προεδρικό Διάταγμα δεν υπογράφηκε ποτέ και στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έγινε καμιά απολύτως ενημέρωση για την πορεία των μελετών, τα συμπεράσματα της ομάδας εργασίας για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού και τα συμπεράσματα της ομάδας που  θα διερευνούσε τις δυνατότητες χρηματοδότησης και αυτής της μετεγκατάστασης μέσω ΕΣΠΑ.

Ως Συνδυασμός, καταγγείλαμε την πρόσφατη απόφαση της  Κυβέρνησης ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ 40% ΤΗΣ ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ, εξέλιξη που ήρθε για να ερμηνεύσει και το γιατί δεν υπογράφηκε μέχρι σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα για τις Μετεγκαταστάσεις της Ακρινής και των Αναργύρων.

Η Κυβέρνηση έχοντας αποφασίσει να κατεβάσει το διακόπτη στο Ενεργειακό Κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, ουσιαστικά ακυρώνει και τις μετεγκαταστάσεις.

Μπροστά σε αυτή την προοπτική το σύνολο των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας και όλοι οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουμε.

Η αρχή έγινε στις 10 Μαΐου στην πύλη του ΑΗΣ Αγ, Δημητρίου με τη συμμετοχή της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και 25 εκπροσώπων φορέων.

Σήμερα, με τους κατοίκους των Αγ. Αναργύρων να ξεσπιτώνονται και να αναγκάζονται να κοιμηθούν έξω από τα σπίτια τους, όσο τους αφήσει η αγωνία για το μέλλον τους να κοιμηθούν, οφείλουμε να κινηθούμε άμεσα και συγκροτημένα.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να συγκαλέσει άμεσα, τη Δευτέρα, έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο,  με τη συμμετοχή του αρμόδιου Υπουργού, του Προέδρου της ΔΕΗ και όλων των Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας, με ένα και μοναδικό θέμα: Την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τις μετεγκαταστάσεις Αναργύρων και Ακρινής και την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσής τους με αυστηρά δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

Μπορεί μέχρι τώρα να αδιαφόρησαν, όμως απ’  εδώ και πέρα είτε το θέλουν είτε όχι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.

                                                                                     

 

                                                                                              Γεωργία Ζεμπιλιάδου

                                                                                             Περιφερειακή Σύμβουλος

                                                                                    Επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5