Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΕΜΒΟΛΙΟ
Μουσική Συναυλία

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
Εμβόλιο
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Υπάλληλοι με συμβάσεις έργου στη μάχη για έκδοση συντάξεων

Η πρόσληψη 100 εξειδικευμένων υπαλλήλων, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας 18 μηνών και στόχο να «τρέξουν» οι διαδικασίες έκδοσης των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων κύριας σύνταξης, επικουρικής και εφάπαξ, είναι το επόμενο βήμα του e-ΕΦΚΑ.

Παράλληλα με την έναρξη της διαδικασίας για την υποβολή των αιτήσεων και τις πληρωμές των προκαταβολών συντάξεων στους χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους, «τρέχουν» και οι διαδικασίες ενίσχυσης του προσωπικού του Φορέα. Έτσι, την προηγούμενη βδομάδα, το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε τη στελέχωση του ταμείου με 100 εξειδικευμένους υπαλλήλους, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει ήδη εκπονήσει ο νέος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνεργασία με τη νέα ομάδα κρούσης που έχει συσταθεί υπό τον έλεγχο του project manager Μιχάλη Κεφαλογιάννη αλλά και με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ. Η συνολική δαπάνη εκτιμάται σε 2,45 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων επιβαρύνσεων, η οποία θα κατανεμηθεί στους προϋπολογισμούς του ταμείου έως και το 2023.

Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση πως στην αρχική εισήγηση προς το ΔΣ γίνεται λόγος για περίπου 450.000 εκκρεμότητες που χρήζουν άμεσης εξέτασης αλλά και σε ελλείψεις όσον αφορά το υφιστάμενο προσωπικό που υπηρετεί στις Γενικές Διευθύνσεις που εμπλέκονται στη διαδικασία απονομής σύνταξης, με αποτέλεσμα να καθίσταται «ανέφικτη η άμεση διεκπεραίωση όλων των συνταξιοδοτικών αιτημάτων που εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βέβαια, η διοίκηση αμφισβήτησε τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών του Φορέα και ζήτησε τη διόρθωση του αριθμού των εκκρεμοτήτων. Έτσι, η εισήγηση διορθώθηκε και στο τελικό κείμενο αναφέρονται περίπου 300.000 εκκρεμότητες σε κύριες συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ.

Βάσει της απόφασης, θα υποβληθεί αίτημα στο ΑΣΕΠ ώστε να χορηγήσει βεβαίωση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου στον e-ΕΦΚΑ, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι πρόκειται για γνήσια σύμβαση έργου που δεν υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία και δεν καλύπτονται με αυτή πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, Διοικητικού – Οικονομικού με στόχο να συνδράμουν στο έργο της απονομής περίπου 300.000 εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων κύριας σύνταξης, επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής, καθώς και στη διενέργεια των απαραίτητων διαδικασιών για την εκκαθάρισή τους.

Να σημειωθεί ότι κατά το ΔΣ του e-ΕΦΚΑ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, εγκρίθηκε επίσης, η δαπάνη ύψους 681.500 ευρώ που αφορά την αμοιβή των 100 ατόμων εντός του 2021 καθώς και δαπάνη ύψους 560.000 ευρώ για την αμοιβή των συνταξιούχων που εκτιμάται ότι θα προστεθούν στο «δυναμικό» του ταμείου με στόχο την υποστήριξη των διαδικασιών απονομής συντάξεων.

Συνολικά, βέβαια, οι δαπάνες του e-ΕΦΚΑ αυξάνονται κατά 6,7 εκατ. ευρώ, για τις αμοιβές νομικών προσώπων που θα εκτελούν ειδικές υπηρεσίες με στόχο πάντα την επίσπευση των διαδικασιών, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών καθαρισμού των γραφείων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ.

Σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ