ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Ξεσηκώθηκαν οι φιλοζωικές οργανώσεις στην Ελλάδα για την δημοπράτηση των άγριων αλόγων των Γρεβενών

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών – Ε.Σ.Π.Ι, Γαϊδουροχώρα – το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι και η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού έστειλαν την παρακάτω επιστολή- καταγγελία προς τους παρακάτω φορείς.

Η επιστολή-καταγγελία έχει ως εξής:

Αριθμ. Πρωτ. ΠΦΠΟ 1737 – 24/04/22

Προς:

  1. ΥΠΑΑΤ, κ. Σπύρο Ντουντουνάκη, Προϊστάμενο της Δ/νσης Προστασίας Ζώων
  1. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Κασαπίδη
  2. Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Ενότητας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, κ. Σωκράτη Ηλιάδη
  1. ΜΜΕ
  2. Φιλοζωικοί Οργανισμοί της Ε.Ε.

Θέμα: Αίτημα άμεσης παρέμβασης, για να σταματήσει η «εκποίηση» 36 αλόγων από τον Δήμο Γρεβενών, που έχει προγραμματισθεί για τις 3 Μαΐου, 2022

Οι φορείς μας έχουν ενημερωθεί για την εξαιρετικά δυσάρεστη και κρίσιμη για 36 περίπου άλογα κατάσταση στα Γρεβενά.

Συγκεκριμένα άλογα, που ζούσαν μέχρι πρότινος ελεύθερα στον ορεινό όγκο, κλείστηκαν σε ένα γήπεδο κατόπιν καταγγελιών κατοίκων για ενόχληση και καταστροφές στα χωριά, όπου προφανώς κατέβαιναν προς αναζήτηση τροφής.

Ενήλικα άλογα, πουλάρια, μανάδες, βρίσκονται εντός του γηπέδου χωρίς καμία προφύλαξη από καιρικές συνθήκες (ήλιο, βροχή, κ.λ.π), όπου και δυστυχώς υποσιτίζονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αφήνονται για μέρες χωρίς τροφή, αλλά και η τροφή όταν παρέχεται είναι ελλιπέστατη με αποτέλεσμα τα πιο αδύναμα όπως π.χ. πουλάρια και μανάδες να μένουν νηστικά.

Παραμένουν εκεί λοιπόν σ’ αυτή την κατάσταση, μέχρι της κανονισμένης ημερ/νίας πλειοδοτικής δημοπρασίας τους με εκποίησή τους, ήτοι την 3η Μαΐου 2022, που έχει κανονιστεί από το Δήμο.

Οι εξελίξεις προχωρούν με συνοπτικές διαδικασίες και παρότι έχει υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιους προκειμένου να υιοθετηθούν και σωθούν κάποια ζώα, μας πληροφορούν ότι τα περήφανα αυτά ζώα είναι σχεδόν “κανονισμένο” να δοθούν όλα μαζί σε άνθρωπο που εμπορεύεται άλογα, συγκεκριμένα Ρομά, με πιθανότερη και γνωστή σε όλους κατάληξή τους, που θα είναι η πώληση και εξαγωγή για σφαγή τους.

Τονίζουμε πως ακόμα μία φορά ευθύνονται οι άνθρωποι για την κακή μεταχείριση και διαχείριση των ζώων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα ζώα προέκυψαν από εγκαταλείψεις αλόγων που είχαν άλλοτε αγοραστεί στα πλαίσια επιδοτήσεων, που κατέληξαν να ζουν ως άγρια άλογα και φυσικά να ζευγαρώνουν και να πολλαπλασιάζονται.

Τονίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με τον Ν. 4830/2021, αρθ. 23, απαγορεύεται η εξαγωγή τους για παραγωγή κρέατος και πιο συγκεκριμένα (5. Απαγορεύονται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η συμμετοχή ζώων σε οποιοδήποτε είδος μάχης. Επίσης απαγορεύονται η εκτροφή, η εξαγωγή και η χρησιμοποίηση σκύλων, γατών, ιπποειδών και ειδών νυφίτσας (mustela putorius furo) για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.)

ΖΗΤΑΜΕ

Να παρέμβετε άμεσα, ώστε να σταματήσετε την «εκποίηση» των 36 αλόγων.

Να δοθεί παράταση για την ορθή διαχείριση του θέματος και να δοθεί χρόνος προκειμένου να αποκατασταθούν τα ζώα, ως ο νόμος και η ηθική ορίζει, με σεβασμό στις ανάγκες τους και όχι ως αντικείμενα προς δημοπρασία με “γνωστή- άγνωστη” σε όλους μοίρα.

Να υπάρξει μέριμνα για την προστασία τους στο χώρο που φιλοξενούνται, για την ορθή σίτισή τους και σεβασμό στις ανάγκες τους μέχρις ότου υιοθετηθούν με ασφάλεια.

Να καταγραφούν άμεσα και να ελεγχθούν, εάν κάποια είναι ήδη καταγεγραμμένα.

Συγχρόνως και το δυνατόν συντομότερο να δοθούν για υιοθεσίες σε ανθρώπους που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον, όσα από αυτά έχουν ζητηθεί, και με την προϋπόθεση πάντα πως αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να εξασφαλίσουν την ευζωία τους.

Και βέβαια να εξεταστεί άμεσα το ενδεχόμενο να επανενταχθούν, όσα δεν υιοθετηθούν, στο φυσικό τους περιβάλλον, καθώς ως άγρια έχουν ήδη χαρακτηριστεί και η ελευθερία τους είναι βασικό στοιχείο της φύσης τους, με την προϋπόθεση να υπάρξει οργανωμένη στήριξη από τους Δήμους και τις Φιλοζωικές, με σημεία σίτισης και παροχής νερού, (τις δύσκολες περιόδους) και με έλεγχο του πληθυσμού τους, έτσι ώστε να μην υπάρχουν τα φαινόμενα καταστροφών σε καλλιέργειες, που ήταν και το πρόβλημα πριν.

Τα ζώα έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί και βιώσει στρες με τον εγκλεισμό τους στο γήπεδο, τουλάχιστον ας σεβαστούμε τις βασικές ανάγκες και ελευθερίες τους.

Άλλωστε αν υπήρχε η ορθή μέριμνα εκ μέρους της Πολιτείας και ο σαφής νόμος που να εφαρμόζεται για την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των ιπποειδών, ώστε τα ζώα να προστατεύονται και να είναι δυνατός ο έλεγχος των κατόχων τους, των εκμεταλλευτών- κακοποιητών τους, τότε δεν θα είχαμε ούτε καταστάσεις όπως την παρούσα, ούτε τις ατελείωτες καθημερινές κακοποιήσεις και κάκιστη διαχείριση ιπποειδών στη χώρα μας, ούτε την ανεξέλεγκτη ολοκληρωτικά παράνομη εμπορία τους και εκμετάλλευσή τους κάτω από τα μάτια των Αρχών.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδια

Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών – Ε.Σ.Π.Ι

Γαϊδουροχώρα – το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι

Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού

 

 

Σχετικά άρθρα

Αγίου Κοσμά 4
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Θ.ΖΙΑΚΑ 51
Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Αναζητείται εποχικό προσωπικό
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com