email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ξεκινούν τα νέα δωρεάν εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα για κληρικούς και λαϊκούς σε 12 περιφέρειες

Στην υλοποίηση του Γ’ Κύκλου των εξ αποστάσεως (e-learning) δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων για κληρικούς, λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας και κάθε ενδιαφερόμενο, προχωρεί το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.). Η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα, τα οποία θα υλοποιηθούν σε 12 περιφέρειες της χώρας, λήγει στις 21 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, το Ι.Π.Ε., έπειτα από απόφαση του Δ.Σ., πρόεδρος του οποίου είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, έχει ήδη υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία δύο κύκλους εξ αποστάσεως επιμορφωτικών προγραμμάτων, τον Ιούνιο-Ιούλιο και τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2020. Τα προγράμματα αυτά, τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και την υποστήριξη του ποιμαντικού έργου, οδηγούν στην απόκτηση Βεβαίωσης Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης και μοριοδότηση για κληρικούς και δημοσίους υπαλλήλους.

Ο Γ΄ Κύκλος θα υλοποιηθεί στις ακόλουθες 12 Περιφέρειες της χώρας, στις οποίες, επισημαίνεται, δεν περιλαμβάνεται η Αττική: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Ελλάδα, Ηπειρος, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Κρήτη, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι διαμένοντες στις 12 προαναφερθείσες Περιφέρειες.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα, διάρκειας 28 ωρών, κατανέμονται σε 5  Θεματικές Ενότητες, ήτοι: α) Η Ενορία ως Κύτταρο της Τοπικής Ανάπτυξης και Κοινωνικοπρονοιακής Στήριξης. β) Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Παρέμβαση σε Προβλήματα του Γάμου και της Οικογένειας. γ) Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Υποστήριξη των Νοσούντων και των Οικείων τους. δ) Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Παρέμβαση σε Προβλήματα Πένθους. Ε) Διαχείριση Προβλημάτων Οικογενειακού Βίου.

Παράλληλα με τα προαναφερθέντα, ξεκινούν και τα εξ αποστάσεως προγράμματα που προσφέρουν, σε συνεργασία με το Ι.Π.Ε., οι Ιερές Μητροπόλεις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Λαρίσης και Τυρνάβου, όπως και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης. Το αντικείμενο των προγραμμάτων αυτών είναι: α) «Η Ενορία ως  Κύτταρο της Τοπικής Ανάπτυξης και Κοινωνικοπρονοιακής Στήριξης». β) «Διαχείριση Προβλημάτων Οικογενειακού Βίου». γ) «Εκκλησιαστική Υποστήριξη των Νοσούντων και των Οικείων τους». δ) «Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Παρέμβαση σε Προβλήματα Πένθους». ε) «Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Υποστήριξη σε Προβλήματα της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας».

Τα προγράμματα, στα οποία διδάσκουν πανεπιστημιακοί καθηγητές, επιστήμονες και ειδικοί υψηλού κύρους, εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Η πρόσκληση και η αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (www.ipe.gr) και στο Facebook (https://www.facebook.com/IdrymaPoimantikisEpimorfoseosIAA). Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2021 στη διεύθυνση: http://ops.ipe.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Ι.Π.Ε. στα τηλέφωνα 2103352374, 2103352373, 2103352362, 6932405002 και ώρες 10.00 έως 15.00 είτε στο email: [email protected].

Σημειώνεται, ότι η επιλογή των εκπαιδευομένων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας βασιζόμενη στο χρόνο υποβολής της αίτησης.

Σχετικά άρθρα

Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ