ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Ξεκινά ο ψηφιακός μετασχηματισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για την ψηφιακή ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως αποκάλυψε ο σύμβουλος του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θάνος Δήμας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Microsoft για την ενημέρωση των συνεργατών της αναφορικά με το πρόγραμμα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δικαιούχοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα («Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ») είναι 100.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έως 250 εργαζομένων οι οποίες μπορούν να συμμετέχουν στην διαδικασία με χρηματική ενίσχυση υπό μορφή κουπονιού.

Το  project προσφέρει σημαντικό αντικείμενο στις εταιρείες Πληροφορικής καθώς και οι τρεις τομείς αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων που έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, η Microsoft Hellas παρουσίασε, τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος ενώ ο κ. Δήμας ανέφερε ότι πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι να απορροφηθούν τα κεφάλαια που έχουν προβλεφθεί ακόμη και μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Οι τρεις τομείς που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι οι εξής:

– Επιδότηση, μέσω κουπονιών αξίας από 700 ευρώ, σε ποσοστό 70% επί των επιλέξιμων δαπανών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων με έως 250 εργαζόμενους και ετήσια έσοδα έως 50 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ψηφιακών λύσεων. Ο προϋπολογισμός αυτού του τομέα είναι 180 εκατ. ευρώ ως κρατική ενίσχυση, ενώ 80 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα. Μέσω των κουπονιών θα χρηματοδοτείται η αγορά τυποποιημένων προϊόντων που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά και η ενίσχυση εφαρμογών cloud, με το μέγιστο ποσό της επιδότησης να είναι 14 χιλ. ευρώ.  Για παράδειγμα, επιχειρήσεις έως 5 ατόμων θα λαμβάνουν κουπόνι συνολικής αξίας 700 ευρώ για δαπάνες 1.000 ευρώ (τα 300 ευρώ είναι ίδια κεφάλαια). Το ποσό αυτό αυξάνεται συναρτήσει του αριθμού των εργαζομένων.

-Ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, με  συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτού θα χρηματοδοτηθούν έργα ύψους 200 χιλ. έως 2 εκατ. ευρώ με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής παραγωγικής ικανότητας στη χώρα με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την ευρύτερη αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

-Αντικατάσταση ταμειακών μηχανών και την απόσυρση τερματικών αποδοχής συναλλαγών (POS), έργο που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο κ. Δήμας, η κατάθεση αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και μέχρι τις 27 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και κατακύρωση κουπονιών επιδοτούμενης αξίας 700 και 1.400 ευρώ. Για τα voucher επιδοτούμενης αξίας 2.800-14.000 ευρώ, η διαδικασία της αξιολόγησης-κατακύρωσης θα ολοκληρώνεται μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των κουπονιών αξίας 700 έως 1.400 ευρώ και 2.800 έως 14.000 ευρώ από τις 31 Οκτωβρίου και από τις 31 Μαρτίου αντίστοιχα.

Σχετικά άρθρα

Αγίου Κοσμά 4
Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com