Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν δίχως αμφιβολία το μεγάλο όνομα στο φετινό μίτινγκ «Βενιζέλεια – Χανιά», που έγινε σήμερα στα Χανιά. Ο κορυφαίος άλτης ολοκλήρωσε τον αγώνα του με καλύτερο άλμα στα 8,27 μ., επίδοση που επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση ενόψει των διοργανώσεων που ακολουθούν και φυσικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο αθλητής σημείωσε το καλύτερο του άλμα στην τέταρτη προσπάθεια του έχοντας νωρίτερα πετύχει 8,07 μ., άκυρο και 8,01 μ. (0,7). Ο 23χρονος επέλεξε στη συνέχεια να μην πραγματοποιήσει τις δύο τελευταίες του προσπάθειες, προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις για την επόμενη διοργάνωση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

«Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από την σημερινή επίδοση, ωστόσο να μην είμαι αχάριστος, πρόκειται για μια καλή επίδοση. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας με υψηλές προσδοκίες», είπε ο Τεντόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στον 8,60 μ., που σημείωσε πριν λίγες ημέρες στην Καλλιθέα:

«Ήμουν σε πολύ καλή ημέρα, θα υπάρξουν κι άλλες ανάλογες επιδόσεις από εμένα σε τέτοιους αγώνες. Ωστόσο δεν μπορείς σε κάθε σου αγώνα να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Συνεχίζουμε τη δουλειά όπου επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση της ταχύτητας».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι, είπε: «Ο Μίλτος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο έχουμε επιλέξει να κάνουμε περιορισμένους αγώνες και σε κάποιες περιπτώσεις και περιορισμένα άλματα, προκειμένου να φτάσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη μπορεί να αναμένει την πρώτη της κούρσα στη σεζόν στα 200 μ., στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ωστόσο ως τότε φρόντισε να δείξει πως είναι σε καλή κατάσταση και στα 100 μέτρα.

Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη ήταν νικήτρια στην απόσταση στο μίτινγκ «Βενιζέλεια- Χανιά» με 10.34 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Μάλιστα η αθλήτρια, η οποία έκανε τη δεύτερη κούρσα της στη σεζόν, δε φάνηκε να πιέζεται ιδιαίτερα στα τελευταία μέτρα.

«Έκανα σήμερα τη δεύτερη κούρσα μου στον ανοιχτό και νομίζω πως πήγε καλά. Στόχος μου είναι να κυνηγήσω το όριο στα 100 μ. για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και να βρεθώ μέσα σε τροχιά πρόκρισης και στα μέτρα. Είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως μπορεί να βγουν καλές επιδόσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ στην Πάτρα», είπε η Σπανουδάκη με το τέλος του αγώνα.

Η Ίνα Εφθίμοβα (Βουλγαρία) ήταν δεύτερη με 11.51 και η Ραμόνα Παπαϊωάννου τρίτη (Κύπρος) με 11.52. Η Μαρία Γάτου ήταν τέταρτη με 11.57, ενώ πίσω της τερμάτισε η Κατερίνα Δαλάκα με 11.61.

Στο ύψος των γυναικών η Μιχαέλα Χρούμπα (Τσεχία) ξεπέρασε το 1,91 μ. επίδοση, που ήταν αρκετή για να της δώσει την πρώτη θέση στο αγώνισμα. Η αθλήτρια στη συνέχεια επέλεξε να μη δοκιμάσει υψηλότερα και να ολοκληρώσει τον αγώνα της.

Η Ούρτε Μπαικστίτε (Λιθουανία) ήταν δεύτερη με 1,89 μ., ενώ τρίτη ήταν η Τατιάνα Γκούσιν με 1,87 μέτρα. Η αθλήτρια, η οποία αισθανόταν σε καλή κατάσταση, επέλεξε στη συνέχεια να αφήσει το 1,89 μ., προκειμένου να δοκιμάσει στο 1,91 μ., ύψος στο οποίο είχε καλές, αλλά άκυρες προσπάθειες.

Η Ιωάννα Ζάκκα δεν βρέθηκε στην κατάσταση που θα ήθελε, αφού έμεινε στα 1,79 μ., επίδοση που της έδωσε την τέταρτη θέση.